INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CORONAVIRUS

PREMIER LEAGUE // Liverpool poate deveni campioană, chiar dacă pandemia de coronavirus va provoca întreruperea sezonului

Articol de GSP - Publicat sambata, 14 martie 2020 11:39

Liverpool va deveni campioana Angliei chiar dacă sezonul este abandonat, anunță presa engleză. În prezent, coronavirusul a cauzat suspendarea campionatului până pe 3 aprilie, însă perioada va fi, cel mai probabil, prelungită.

Ca urmare a amânării campionatului, aceeași întrebare stă pe buzele tuturor: dacă mai există destul timp pentru ca acest sezon de Premier League să ajungă la final. Și dacă nu, cine va fi desemnată campioană.

Liverpool, în drum spre primul titlu după 30 de ani

Liverpool ocupă prima poziție în Premier League în acest moment, având un avans de 25 de puncte față de Manchester City. Cu 9 etape rămase, „cormoranii” mai au nevoie de doar 2 victorii pentru a fi matematic campioni. Suspendarea campionatul îi sperie totuși pe fanii lui Liverpool, care se tem că echipa lor favorită nu va câștiga campionatul nici în acest an.
 

Vezi clasamentul din Premier League aici

Cu toate acestea, conform dailymail, niciun club din Premier League nu ar avea nimic de obiectat dacă titlul le-ar fi acordat celor de la Liverpool, în cazul în care campionatul nu ar ajunge la final!

5 echipe retrogradate și Cupa Ligii scoasă din ecuație sezonul următor

În cazul în care campionatul englez nu va putea fi dus la bun-sfârșit, oficialii Premier League au venit cu o soluție: se vehiculează ideea ca pentru sezonul viitor primele două echipe din Championship (în prezent Leeds și West Brom) să promoveze și nicio echipă din Premier League să nu retrogradeze.

Astfel, sezonul viitor s-ar desfășura cu 22 de echipe, la final urmând ca 5 echipe să fie retrogradate. De asemenea, Cupa Ligii Angliei nu ar mai avea loc sezonul viitor, pentru ca versiunea extinsă a campionatului să ajungă la final până la vară.

Vezi și:

Decizie istorică în fotbal: FIFA obligă UEFA să amâne barajele pentru EURO 2020 » Cluburile pot refuza să dea jucători la lot

Mărturia portarului italian care joacă în România: „Familia mea e închisă de două săptămâni” + „Știu cine a fost pacientul zero”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close