INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

PREMIER LEAGUE. Un campion mondial îl face praf pe Mourinho: „Un tip brutal, mereu mă gândeam de ce face asta”

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat sambata, 24 octombrie 2020 11:25 / Actualizat sambata, 24 octombrie 2020 11:37

André Schürrle, cel care a oferit assistul la golul victoriei în finala CM 2014, a vorbit despre perioada în care a jucat la Chelsea, un sezon și jumătate, cu Jose Mourinho antrenor. Neamțul s-a retras la 29 de ani.

Pe 13 iulie 2014, André Schürrle trăia cel mai frumos moment al carierei. Juca finala Mondialului din Brazilia și, în minutul 113, a oferit assistul la golul victoriei Germaniei (1-0 cu Argentina). La 23 de ani, devenea campionul lumii.

Mou: „Dacă nu dai două goluri astăzi, te împrumut la Southampton!”

Era un atacant de mare talent, foarte apreciat. Și totuși, situația la club era dificilă. Cu José Mourinho era greu să reziști, susține el acum. Vara trecută, și-a încheiat surprinzător cariera, la doar 29 de ani. Și povestește prin ce a trecut într-un sezon și jumătate la Chelsea alături de Mou.

Portughezul l-a șocat de la început. În iunie 2013, când nici nu se transferase încă de la Leverkusen la Chelsea, Schürrle a fost invitat la meciul de retragere al lui Michael Ballack. Mourinho i-a fost antrenor și în acel joc demonstrativ.

„Mi-a zis în vestiar: «Dacă nu dai două goluri astăzi, te împrumut la Southampton!». Nici nu știam dacă glumește sau vorbește serios”, a povestit fostul fotbalist într-un interviu pe YouTube cu jurnalistul german Joko Winterscheidt. 

„E un tip brutal. Mereu mă întrebam: «De ce se poartă astfel? De ce mă tratează așa? De ce face asta oamenilor din jur?». În acea perioadă, nu reușeam să mă descurc din cauza durității sale, a presiunii psihice pe care o punea pe toți. Îmi era foarte greu. Deseori, conduceam spre casă după discuțiile cu el și mă gândeam că nu mai pot să continui astfel, nu mai puteam trăi într-o presiune extremă”.

„Mourinho mi-a rănit personalitatea”

Schürrle și-a amintit că „mi s-a întâmplat de mai multe ori să fiu înlocuit la pauză. Iar la meciul următor mă scotea din lot și mă trimitea în tribună. Din cauza asta, mi-am pierdut încrederea. Mi-a rănit personalitatea”. 

Nu mă gândeam decât la ce-i trece prin minte lui Mourinho. Și, uneori, aveam impresia în timpul antrenamentelor că e cu ochii numai pe mine.
- André Schürrle, fost fotbalist german

După Chelsea (iunie 2013 - februarie 2015), atacantul s-a întors în Germania, la Wolfsburg, apoi a jucat la Dortmund, care l-a împrumutat ulterior la Fulham și Spartak Moscova. Dar jocul său își pierduse strălucirea în perioada „Mourinho”.

Citește și alte știri din Premier League:

Aston Villa - Leeds 0-3. Marcelo Bielsa, ca antrenorii din Liga 1 » Decizie controversată luată de „El Loco” în Premier League

LIVERPOOL. Pesimism după accidentarea gravă a lui Virgil van Dijk: „Mă tem că nu va mai fi niciodată la fel!"

Playtech: BOMBĂ! Ce îi cerea „amantul” Irinei Tănase înainte să se vadă. Liviu Dragnea parcă a presimțit ceva


Comentarii (1)
1ianuarie
1ianuarie  •  24 Octombrie 2020, 14:16

.....

Vezi toate comentariile (1)
Comentează