INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA 2

Premieră nedorită la Parma în acest sezon. De când nu s-a mai întâmplat așa ceva cu cei doi români!

Dennis Man și Valentin Mihăilă, o jumătate de oră împreună pe gazon ieri la Parma / Foto: Imago
Dennis Man și Valentin Mihăilă, o jumătate de oră împreună pe gazon ieri la Parma / Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 02 martie 2024 16:24 / Actualizat sambata, 02 martie 2024 18:09

Dennis Man (25 de ani) și Valentin Mihăilă (24) au început meciul cu Ternana (3-1) în postura de rezerve. De la partida cu Bari de-acum 157 de zile, câștigată cu 2-1 de Parma, internaționalii români (apți de joc) n-au mai fost ambii în afara celor 11 titulari într-o înfruntare Serie B. Man a intrat în minutul 46 și a risipit câteva ocazii de a marca singur cu portarul, iar Mihăilă în minutul 64, fără a se remarca.

După trei apariții simultane consecutive în formula de start a Parmei, Dennis Man și Valentin Mihăilă au primit o pauză din partea lui Fabio Pecchia. Antrenorul liderului din Serie B i-a reținut pe amândoi pe banca de rezerve în deplasarea de astăzi de la Terni! Decizia, probabil influențată și de evoluția modestă din confruntarea cu Cosenza (1-1), n-a avut efect negativ, ba din contră!

Anunțul făcut de Marius Șumudică înaintea meciului capital de luni cu Antalyaspor în deplasare
TURCIA
Anunțul făcut de Marius Șumudică înaintea meciului capital de luni cu Antalyaspor în deplasare

Înlocuitorul lui Man, gol și penalty scos

Consemnată după 157 de zile de la ultima oară când „tricolorii" nu au mai prins un loc în primul unsprezece al „cruciaților", la 2-1 cu Bari, alegerea lui Pecchia s-a dovedit inspirată. Pentru că Benedyczak a majorat diferența la 2-0 din penalty (19), după ce vârful Bonny (care scosese lovitura de la 11 metri) deschisese scorul (7), în urma unei pase de la portarul Chichizola!

Acesta din urmă a scăpat cu fața curată însă la mai multe oportunități, risipite de Raimondo. Inclusiv o lovitură de pedeapsă, executată în peluză, chiar înaintea pauzei.

Abia intrat, Man a ratat ocazia de 3-1!

La 2-0 după primul mitan, Parma a făcut apel și la cei doi internaționali români. Mai întâi și-a făcut apariția pe teren Man, care l-a înlocuit pe Partipilo în extrema dreaptă, și imediat gazdele au strâns scorul (Luperini 48').

Două minute mai târziu, fostul FCSB-ist nu l-a putut învinge pe Iannarilli din poziție avantajoasă. Dar a făcut-o Benedyczak (60), obligându-l pe Casasola să înscrie un autogol și restabilind astfel avansul pe tabelă. Puțin după aceea (65') a intrat în teren și Mihăilă, substituindu-l pe Benedyczak, și a primit un cartonaș galben.

„A încercat o serie de contraatacuri, dar există așteptări mai mari din partea unui jucător ca el, mai ales când sunt îndeplinite în meci toate condițiile ca viteza sa să facă diferența”, l-a caracterizat Parma Today pe fostul oltean, acordându-i tot nota 6.

După acest succes, Parma rămâne lider autoritar în Serie B cu 59 de puncte în 28 de etape, dar și-a mărit avansul față de urmăritoarele Venezia (51) și Cremonese (50), care au însă un meci mai puțin disputat..

Genială a fost intuiția sa care a declanșat faza de la golul de 3-1, dar Dennis Man a făcut și câteva greșeli apăsătoare în fața portarului Iannarilli. Nota 6
ParmaLive, agenție italiană

12goluri și 6 pase decisive a reușit Dennis Man în 27 de partide din acest sezon la Parma. Valentin Mihăilă are 3 goluri și 3 assisturi în 26 de meciuri

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Șocant! Amenințat cu moartea! Mesajele oribile trimise online de tifosii lui Lazio unui adversar de la Milan
ITALIA
Șocant! Amenințat cu moartea! Mesajele oribile trimise online de tifosii lui Lazio unui adversar de la Milan
Unica aspirantă la găzduirea CM 2034 și-a lansat oficial candidatura. Care sunt logoul și sloganul alese
CM 2034
Unica aspirantă la găzduirea CM 2034 și-a lansat oficial candidatura. Care sunt logoul și sloganul alese

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează