INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARABIA SAUDITĂ

Presa din Arabia Saudită îl critică pe Karim Benzema. „Parcă ne-ar face o favoare că a venit aici!”

Karim Benzema (Al-Ittihad) a rămas pe sec în ultima etapă
Karim Benzema (Al-Ittihad) a rămas pe sec în ultima etapă

Articol de - Publicat duminica, 24 decembrie 2023 17:39 / Actualizat duminica, 24 decembrie 2023 18:42

Karim Benzema (36 de ani), atacantul plătit stagional cu 100 de milioane de euro, este acuzat pentru randamentul slab avut în acest sezon la Al-Ittihad. „A venit aici ca un oaspete de onoare. Nu poate face niciodată diferența pe teren și joacă cu aroganță”, a declarat un analist TV local, Walid Al Farraj.

Karim Benzema a fost primit regește în Arabia Saudită și plătit cu 100 de milioane de euro pe sezon până în 2025. Deși a reușit 12 goluri și 4 asisturi în 19 partide disputate pentru Al-Itiihad, câștigătorul din 2022 al "Balonului de Aur" nu se ridică la nivelul pretențiilor avute de șeici de la fostul atacant al lui Real Madrid

Ianis Hagi, caracterizat dur de presa spaniolă, după 4 luni slabe la Alaves: „Printr-un singur lucru s-a remarcat aici”
SPANIA
Ianis Hagi, caracterizat dur de presa spaniolă, după 4 luni slabe la Alaves: „Printr-un singur lucru s-a remarcat aici”

Echipa sa este abia pe locul al șaselea în clasament cu 28 de puncte, la 22 de "lungimi" distanță de liderul Al-Hilal. După al doilea eșec la rând în campionat, 1-3 acasă cu Al-Raed, aflată pe locul 15, presa saudită l-a atacat dur. Asta după ce atacantul francez legase trei meciuri cu câte un gol marcat, unul în campionat cu Al-Khaleej și două în partidele de la CM al Cluburilor, cu Auckland City și Al-Ahly.

„Colegii nu-l mai suportă, simte și el un disconfort"

În cadrul emisiunii televizate „Action with Walid", un cunoscut analist saudit, Walid Al Farraj, l-a criticat vehement pe KB9: „Ruptura dintre Karim și suporteri crește pe zi ce trece. N-a făcut niciodată diferența, evoluează cu aroganță, ca și cum ai zice că «vă fac o favoare că joc». Când în ianuarie trecut a venit Cristiano Ronaldo a demonstrat imediat implicare și profesionalism. 

Benzema nu! Este ca și cum colegii nu-l mai suportă și chiar și el simte un disconfort. Nu știu cum să îmi explic cauza". Același ton dur l-a avut și publicația online Goal Arabia: "Benzema nu a făcut nimic remarcabil în timpul ultimei partide. Pare un oaspete de onoare, nu a mai dat nicio mână de ajutor echipei!".

Gallardo: „Benzema nu a avut probleme fizice"

La conferința de presă de după 1-3 cu Al-Raed, antrenorul Marcelo Gallardo a fost întrebat de ce l-a schimbat pe Benzema în minutul 75. „L-am înlocuit din rațiuni tehnice. N-avea nicio problemă fizică, a fost alegerea mea", a replicat argentinianul, care a anunțat și excluderea din lot a unui elev al său pe motive disciplinare. Ca o comparație, după 17 partide jucate în Superliga saudită, Cristiano Ronaldo are 17 goluri marcate pentru Al-Nassr, în timp ce Karim Benzema a înscris doar de nouă ori pentru Al-Ittihad!

Citește și alte știri de fotbal internațional

Elogii pentru Dennis Man de la antrenorul învinșilor: „E mult peste nivelul din Serie B. Merită să joace la o echipă de top din Serie A!”
ITALIA
Elogii pentru Dennis Man de la antrenorul învinșilor: „E mult peste nivelul din Serie B. Merită să joace la o echipă de top din Serie A!”
Adrian Mutu a fost dat afară de la Neftchi Baku, chiar după victoria de azi! » Semnează imediat în Superliga?
DEMITERE
Adrian Mutu a fost dat afară de la Neftchi Baku, chiar după victoria de azi! » Semnează imediat în Superliga?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
enigmaticul
enigmaticul  •  24 Decembrie 2023, 19:15

Pe îmbrobodiții ăștia nu-i duce capul deloc!! Ei cred că algerianul a venit la ei să joace fotbal la nivelul avut la Real!! Greșeală!! El a venit să vă ia banii, nu să joace fotbal la 36 ani!! Sigur, la asta nu v-ați gândit. E pe final de carieră, și trebuia să-și atingă scopul. Cine-i dădea lui 100 mil, decât niste fraieri.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează