INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Primele măsuri după incidentele grave de la meciul Nice - Marseille » Un arestat și o peluză închisă

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 24 august 2021 10:36 / Actualizat marti, 24 august 2021 11:44

S-au luat primele măsuri după scandalul de la Nice - Olympique Marseille, meci abandonat în minutul 75, la 1-0 pentru gazde. Autoritățile din Nice au reținut un suporter local, suspectat de lovirea unui jucător de la Marseille. Iar sectorul rezervat ultrașilor echipei a fost închis pentru următoarele 4 meciuri „acasă”.

  • În minutul 75 al partidei, ultrașii lui Nice au coborât din zona scaunelor, unii au pătruns chiar pe gazon și s-au luat la bătaie cu jucătorii lui Marseille. Forțele de ordine au reușit cu greu să îi țină pe fani în spatele panourilor publicitare. Detalii AICI + Video și FOTO

În urma incidentelor petrecute la Nice, pe finalul meciului OGC Nice - Marseille, poliția a arestat un suporter local. Tot ce se știe la această oră este că are 28 de ani și autoritățile îl suspectează de lovirea unuia dintre jucătorii lui Olympique Marseille. 

Reținut luni seară în Mandelieu-la-Napoule, individul „este fan Nice" - după cum a declarat procurorul Xavier Bonhomme agenției France Presse. Procuratura din Nice a deschis mai multe investigații, majoritatea pentru „aruncarea cu obiecte" și „violență în formă gravă". 

Autoritățile din Nice: „Montăm și o plasă" 

Totodată, prefectul regiunii „Alpes Maritime", Bernard Gonzalez, a decis să închidă „Tribuna Populară Sud", sectorul ultrașilor lui Nice, de pe stadionul „Allianz Riviera". Durata: următoarele 4 meciuri pe care echipa le va susține pe teren propriu. 

„De asemenea, avem în vedere să montăm o plasă în dreptul acelei tribune, pentru a-i putea proteja pe jucătorii adverși de diversele obiecte aruncate de fani din tribună", a mai spus Gonzalez. 

„Tribuna Populară Sud" este sectorul din care, duminică seară, huliganii au aruncat mai întâi cu sticle, una lovindu-l pe Dimitri Payet, pentru ca apoi, după ce jucătorul lui Marseille le-a returnat-o, deloc elegant, să coboare pe teren. 

Mâine au loc audieri în scandalul Nice-OM

În urma altercației declanșate între jucătorii lui OM și ultrașii lui Nice, meciul a fost abandonat în minutul 75 la scorul de 1-0 pentru amfitrioni. Liga franceză a deschis o anchetă și i-a invitat pe toți cei implicați, mâine, la sediul său, pentru a fi audiați. Ministrul sportului din Franța, Roxana Mărăcineanu, a cerut „sancționarea celor vinovați".

Citește și alte știri pe subiect:

Scene halucinante în Nice - Marseille! Jucătorii oaspeților s-au luat la bătaie cu fanii adverși + Antrenorul, ținut de staff și fotbaliști

Oficialii lui Marseille reacționează după ce meciul cu Nice a fost abandonat: „Noi vinovați?! Ești nebun! Arbitrul e cu noi”

Roxana Mărăcineanu, prima reacție după scandalul din Franța: „Sunt principalii responsabili!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ucluj2011
ucluj2011  •  24 August 2021, 15:44

Bine bine... dar pentru marii fotbaliatori fițoși de doi lei de la Marseille nu se dă nici o pedeapsă? Păi de fapt datorită LOR a început balamucul! Pentru că a aruncat dhășteptul ăla cu sticla înapoi în peluză! Asta , după câte știu eu este împotriva regulamentului și ăla nu este vreun suporter , este fotbalist. Marseille ar trebui să piardă la masa verde cu 3-0.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează