INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CAN 2024

Propunere insolită pentru căpitanul unei semifinaliste a Cupei Africii: „Ar putea să fie ministrul de finanțe. Ar salva economia țării!”

Ronwen Williams, încă un penalty apărat în „sfertul” Cupei Africii Foto: Imago
Ronwen Williams, încă un penalty apărat în „sfertul” Cupei Africii Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 05 februarie 2024 16:56 / Actualizat luni, 05 februarie 2024 18:34

Ronwen Williams (32 de ani), portarul-erou al naționalei Africii de Sud, cu patru penalty-uri apărate în „sfertul” cu Capul Verde din Cupa Africii pe Națiuni, a fost elogiat și de Grant Kekana, fundașul „Bafana Bafana”: „Este un portar de clasă mondială”. În 2010 însă, a vrut să se lase de fotbal, după moartea fratelui său mai mare!

A eliminat reprezentativa Capului Verde în `sferturile" CAN 2024, după un meci dramatic, decis abia la loviturile de departajare (0-0, 2-1). Portarul sud-african, Ronwen Williams, a devenit primul din istoria competiției ce se opune la patru dintre cele cinci penaltyuri executate de adversari, egalându-l pe Helmut Ducadam (4 lovituri de la 11 metri în finala CCE 1986 cu Barcelona), și a fost propus să intre la guvernare. 

„Am decis să-i rupem picioarele cu bâtele” » Documentarul anului în Serbia! Un huligan-șef la Steaua Roșie, mărturisiri horror: „Dacă pleacă vreunul, îl judec eu!”
SERBIA
„Am decis să-i rupem picioarele cu bâtele” » Documentarul anului în Serbia! Un huligan-șef la Steaua Roșie, mărturisiri horror: „Dacă pleacă vreunul, îl judec eu!”

Mai în glumă, mai în serios, declarația colegului Grant Kekana, `ministrul apărării" sud-africane, a stârnit multe zâmbete în lotul `Bafana Bafana" , însă și la Cape Town: `Mă întrebați despre evoluția lui William? E portar de nivel mondial, ar trebui să devină ministrul finanțelor, ar salva economia țării!".

Williams: „Știu cine mă ajută să nu primesc goluri"

Căpitanul Africii de Sud și colegul lui Grant Kekana de la Mamelodi Sundowns a calificat aproape de unul singur naționala în semifinalele competiției pentru prima oară în 24 de ani. Nimeni, nici în meciurile cu eliminare directă de la Mondiale, Euro și Copa America, nu reușise o asemenea performanță. 

După fiecare penalty apărat a ridicat ochii spre cer: „Știu cine mă ajută să nu primesc goluri", mărturisește Williams (ales omul meciului cu Capul Verde), gândindu-se la fratele mai mare (cu 7 ani mai în vârstă), pe care l-a pierdut în 2010 într-un tragic accident.

Antrenorul Kopo: „A transformat o durere enormă în energie pozitivă"

Fiul unei jucătoare de fotbal profesionist, Hazel (atacant la Shutterproof), Ronwen a fost foarte aproape să renunțe la fotbal în perioada în care se transferase în Pretoria (la 11 ore de mers cu mașina de acasă) la Super Sport United. Vestea îngrozitoare l-a făcut ca timp de trei luni să nu mai meargă la antrenamente și să uite de fotbal. 

L-a întors din decizia de a abandona fotbalul chiar antrenorul de la United, Kopo, care l-a sunat în fiecare zi: „La început, când s-a întors la noi, nu s-a pregătit. Doar a făcut câteva pase și a parat câteva lovituri. Dar, în acest fel, a transformat o durere enormă în energie pozitivă. În dorința de a o lua de la capăt. Așa a onorat memoria lui Marvin".

Gazzetta dello Sport: „Poate că l-au inspirat paradele lui Ducadam"

Tottenham și Manchester City au vrut să-l transfere, după meciurile amicale pe care Ronwen Williams le-a jucat cu echipa sa de club, dar până la urmă nu au insistat să-l ia pentru a-l crește în academia clubului. 

A rămas în Africa de Sud și a ales un drum sinuos de a ajunge în lumina reflectoarelor, opunându-se șuturilor lui Bebè, Semedo, Duarte și Andrade. "Cine știe dacă nu cumva s-a inspirat din paradele lui Helmut Ducadam, care a apărat patru penaltyuri din patru în finala CCE cu Barcelona", a scris cotidianul Gazzetta dello Sport.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Furie dezlănțuită la Chelsea împotriva managerului Pochettino: „Afară! Mourinho, înapoi!” » Și soția căpitanului îl vrea demis
ANGLIA
Furie dezlănțuită la Chelsea împotriva managerului Pochettino: „Afară! Mourinho, înapoi!” » Și soția căpitanului îl vrea demis
Boloni, 7 eșecuri la rând în Ligue 1: „Când pierzi atâtea jocuri la limită înseamnă că sunt deficiențe!”
FRANȚA
Boloni, 7 eșecuri la rând în Ligue 1: „Când pierzi atâtea jocuri la limită înseamnă că sunt deficiențe!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează