INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CAZUL COLȚESCU

Protest întârziat al Ambasadei României în Mexic! Totul a pornit de la o reacție în „cazul Colțescu”: „Românii sunt foarte inculți”

Sebastian Colțescu
Sebastian Colțescu

Articol de - Publicat miercuri, 23 decembrie 2020 15:47 / Actualizat miercuri, 23 decembrie 2020 16:18

La 6 zile după atacul de la ESPN, în care un jurnalist i-a considerat „înapoiaţi şi încuiaţi” pe români, comentând derapajul lui Sebastian Colțescu, ambasadorul Ionuţ Vâlcu a replicat oficial și a cerut scoaterea lui de pe post!

Târziu s-a trezit să ia o poziție Ambasada României din Mexic, după ce un jurnalist ne-a atacat în direct în timpul unei emisiuni televizate la ESPN! Jose Ramon Fernandez spusese, pe marginea scandalului provocat de Colțescu la PSG - Bașakșehir, în care l-a numit "ăla negru" pe antrenorul secund al turcilor, Pierre Webo: "E dureros. Sunt unii oameni, de exemplu românii, foarte încuiați, îndepărtați de blocul central european. Gândesc la fel cum o făceau în trecut. E greu cu ei". Ionuţ Vâlcu a postat pe Twitter o scrisoare de protest la șase zile distantă, deși o datase mai devreme.

Ionuţ Vâlcu: „A insultat o națiune”

„Comentând recentul caz în care e implicat arbitrul Sebastian Colţescu, investigat acum la UEFA, domnul Ramon Fernandez a făcut unele afirmaţii cu care și moderatorul a fost de acord. Suntem surprinși și decepționați de comentariile lui, mai ales că vin din partea unui ziarist consacrat, care putea să trateze cu mai mult profesionalism respectiva situație, fără categorisiri jignitoare, generalizând și insultând o întreagă națiune. Rasismul nu are loc în sport sau în mass-media”, e reacția ambasadorului interimar, după ce acuzatorul apucase să-și ceară scuze, revenind și cu explicații. N-are nimic cu românii!

Fernandez: „Sigur este că ideea nu era să implicăm toată țara”

Fernandez sesizase gafa și s-a corectat: „Sigur este că ideea nu era să implicăm toată țara. Am avut ocazia să-i luăm un interviu Nadiei Comăneci în cel mai bun moment al ei, în 1976. L-am și cunoscut pe Gheorghe Hagi și l-ai intervievat chiar tu în 1994 în Statele Unite. E «Maradona din Carpați». România are gimnaste de o excelentă calitate, le-am luat interviuri lui Bela Karolyi și soției sale. Cerem scuze poporului român, dacă s-a simțit jignit. Nu avem nimic cu românii. Am semnalat doar atitudinea rasistă a arbitrului. E o scuză publică, deschisă, directă pentru poporul român, pe care îl iubim, îl cunoaștem și îl stimăm. Eu știu și Bucureștiul, este un oraș frumos”.

Din 2007 angajat la ESPN Deportes, ziaristul din Puebla are 3,4 milioane de urmăritori pe Twitter. A participat la zece turnee finale de Campionat Mondial și a comentat peste 4.000 de meciuri.

Comentariul făcut ar fi putut să-i jignească și n-am vrut să generalizăm după incidentul rasist cu arbitrul Sebastian Colțescu. O îmbrățișare pentru tot poporul român și cele mai sincere scuze.
Moderatorul emisiunii la EPSN Mexic

A trecut un timp și nu văd nicio decizie, UEFA vrea ca lumea să uite. Trebuie să găsească soluții fiindcă jucătorii se vor solidariza iar. S-a întâmplat în Ligă, dar se poate și-n competiții mai mic.
Pierre Webo, antrenor secund Bașakșehir

GALA GSP 2020 // Show special: Gazeta a decernat Superlativele anului 2020 și a premiat 5 Legende

Citește mai multe știri din fotbaul internațional:

Scandal de rasism în Serie B! Totul s-a petrecut sub ochii românilor Marius Marin și Vasile Mogoș

Au fost publicate rezultatele autopsiei lui Maradona! Fiica lui Diego, mesaj dur: „Toți fiii de c**** așteptau asta”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
sibman
sibman  •  23 Decembrie 2020, 19:16

*** asta cred ca nu stie nici care este capitala Romaniei.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează