INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RADOMIR ANTIC

Radomir Antic s-a certat cu patronul lui Atletico și a vrut să plătească el prețul transferului unui jucător devenit emblemă

Radomir Antic a antrenat Atletico între anii 1995 și 2000 // sursă foto: Guliver/ gettyimages +33   FOTO
Radomir Antic a antrenat Atletico între anii 1995 și 2000 // sursă foto: Guliver/ gettyimages

Articol de - Publicat marti, 07 aprilie 2020 15:22

Radomir Antic (n. 22.11.1948 - d. 06.04.2020) și-a adus un compatriot la Atletico Madrid, pe necunoscutul Milenko Pantici, care a fost eroul faimoasei „dublei” campionat - Cupă din 1995-1996, primul său sezon printre „colchoneros”.

Milinko Pantic, în prezent în vârstă de 53 de ani a fost cea mai mare descoperire a lui Radomir Antic. Un compatriot. Un jucător sârb de care nimeni nu auzise până atunci. Nimeni în afara Serbiei. Nimeni în Spania.

Radomir Antic: „Plătesc eu 75 de milioane de pesetas”

În vara lui 1995, când Antic de-abia sosise la Atletico, antrenorul l-a vrut neapărat pe Pantic, pe care îl cunoștea din perioada Partizan. Dar Jesus Gil, patron-presedinte și primar al Marbellei, nu-l voia. Nu îl știa. Cele patru sezoane petrecute de mijlocaș în Grecia, la Panionios, nu îl impresionau. Și avea aproape 29 de ani.

Antic s-a certat cu Gil. Și, își amintește presa sârbă, i-ar fi zis proprietarului: „O să plătesc eu suma transferului, 75 de milioane de pesetas, și tot îl iau". Sumă care astăzi ar fi echivalentă cu 450.000 de euro.

Radomir Antic s-a certat cu patronul lui Atletico și a vrut să plătească el prețul transferului unui jucător devenit emblemă
Milinko Pantic // sursă foto: Guliver/gettyimages

Unicul „colchonero" golgeter al Ligii

În cele din urmă, l-a convins pe Gil. L-a achiziționat, iar Pantic a devenit eroul lui Atletico într-un sezon extraordinar, cu „dublă" campionat - Cupă în 1995-1996. Prima stagiune a celor doi sârbi la „colchoneros".

Anul următor, Pantic a fost golgeterul Ligii Campionilor, cu 5 reușite, unicul jucător din istoria madrilenilor cu această performanță.

35 de goluria marcat Pantic pentru Atletico, în 127 de apariții

Milenko Pantic: „Profesorul meu s-a stins"

A jucat doar trei ani la Atletico, dar a rămas pentru totdeauna în inimile fanilor. La fel cum Antic nu va fi uitat niciodată de Milenko. „Profesorul meu s-a stins, prietenul meu. Mi-a fost ca un tată, iar pentru fiicele mele ca un bunic", a declarat Pantic la aflarea tristei vești. „Fără Radomir Antici, nu aș fi ajuns niciodată atât de sus".

GALERIE FOTO. Imagini din întreaga lume, în plină pandemie de COVID-19

+29 FOTO

Citește mai multe știri despre Radomir Antic:

Un episod uitat despre Radomir Antic » A sărit în apărarea lui Radovan Karadzic: „Ești un fascist!”

Gică Hagi, prima reacție după decesul lui Radomir Antic » Cum îl caracteriza sârbul pe „Rege”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează