INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

De ce nu a reușit Rafa Benitez pe banca lui Everton: „Mi-a fost imposibil să antrenez din cauza legăturilor mele cu Liverpool”

Rafael Benitez, pe vremea când o antrena pe Everton.
FOTO: IMAGO IMAGES
Rafael Benitez, pe vremea când o antrena pe Everton. FOTO: IMAGO IMAGES

Articol de - Publicat marti, 20 septembrie 2022 12:38 / Actualizat marti, 20 septembrie 2022 13:22

Tehnicianul spaniol Rafael Benitez (62 de ani), cel care a antrenat în carieră echipe precum Valencia, Liverpool, Newcastle, Napoli, Real Madrid și Everton, a dezvăluit într-un interviu motivele pentru care nu a avut un mandat reușit pe banca „caramelelor”.

Ibericul a declarat pentru Sky Sports că i-a fost imposibil să o antreneze pe Everton din cauza legăturilor pe care încă le are cu Liverpool, marea rivală din oraș, formație alături de care a cucerit trofeul UEFA Champions League, în anul 2005.

Vestiarul nu-l mai vrea pe Julian Nagelsmann la Bayern! Poate fi dat afară în octombrie » Un superantrenor se pregătește să-i ia locul!
GERMANIA
Vestiarul nu-l mai vrea pe Julian Nagelsmann la Bayern! Poate fi dat afară în octombrie » Un superantrenor se pregătește să-i ia locul!

Rafael Benitez: „Știam că îmi va fi greu din cauza conexiunii pe care o am cu Liverpool”

Rafael Benitez a declarat că a dat totul pentru a o readuce pe Everton pe drumul bun, însă a întâmpinat dificultăți în a lua anumite decizii din cauza legăturilor pe care le are cu „cormoranii”:

În momentul în care Everton m-a ofertat, am știut că voi da totul și voi face tot ceea ce este posibil pentru a îmbunătăți situația echipei. Știam că îmi va fi greu, pentru că înainte fusesem antrenorul lui Liverpool, și poate de asta nu am putut lua anumite decizii. Mie și staff-ului ne-a fost clar încă de la început.

Am avut o întâlnire cu un șef al unui departament și l-am întrebat: Crezi că totul este în regulă? Iar el a spus: da, este în regulă. M-am gândit atunci că 600 de milioane de lire sterline fuseseră cheltuite pe transferuri, situația nu poate fi perfectă atunci când patronii și fanii nu sunt mulțumiți.

Așa că am realizat că lucrurile trebuie schimbate din interior, dar nu o puteam face în mod direct, pentru că fusesem antrenor la Liverpool și lumea putea spune că am venit eu să schimb în totalitate clubul.La un alt club, poate că aș fi luat acele decizii. Am făcut asta în trecut, pentru că știți foarte bine că numai așa poți îndrepta lucrurile, dar la Everton nu.

- Rafael Benitez, despre perioada de la Everton

De ce nu a reușit Rafa Benitez pe banca lui Everton: „Mi-a fost imposibil să antrenez din cauza legăturilor mele cu Liverpool”
Fanii lui Everton i-au cerut lui Rafa Benitez demisia. FOTO: IMAGO IMAGES

„Gordon începe să își arate potențialul”

Antrenorul spaniol a vorbit și despre situația lui Anthony Gordon, tânărul englez ce a fost dorit cu insistență de Chelsea, formație care ar fi fost dispusă să ofere în schimbul acestuia suma de 68,5 milioane de euro. 

Am jucat un amical în Miami în timpul presezonului și după 50 de minute nu mai putea alerga. Știam că este un jucător cu calitate, că poate finaliza, că poate pasa și că are viteză. Dar nu putea să alerge. Am purtat o discuție cu el după aceea. 

Vorbeam cu antrenorii de la academie și cu asistentul meu și au spus că nu sunt siguri dacă să îl folosim la prima echipă sau nu. Știau că are talent, dar poate că de vină era mentalitatea sa. 

Am petrecut ceva timp alături de el, dar principallul scop era ca el să își schimbe mentalitatea, iar Anthony a fost foarte dornic să facă asta. A muncit foarte mult, și-a îmbunătățit condiția fizică și și-a dezvoltat jocul, pentru că avea potențial. Trebuie să își îmbunătățească anumite aspecte ale jocului. Dar sunt foarte încântat să îl văd progresând, pentru că este un copil bun

- Rafael Benitez, despre ascensiunea lui Anthony Gordon

Citește și alte articole:

Paul Pogba, dezvăluiri traumatizante din momentul în care a fost răpit de fratele său: „Mi-era frică, îndreptaseră armele spre mine”

Toți pentru el, el pentru nimeni » Statistica incredibilă a trioului Messi-Neymar-Mbappe: 0 pe linie!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează