INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  NATIONS LEAGUE

Van der Vaart îi răspunde dur lui Courtois, după ce a atacat FIFA și UEFA: „Ai spus o prostie!”

Thibaut Courtois / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Thibaut Courtois / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 12 octombrie 2021 17:33 / Actualizat marti, 12 octombrie 2021 18:00

Tirada lui Thibaut Courtois la adresa UEFA și FIFA nu a rămas fără ecouri. Rafael van der Vaart (38 de ani), fostul mijlocaș ofensiv olandez trecut pe la Real sau Tottenham, i-a oferit un răspuns dur goalkeper-ului belgian. 

Discursul dur al lui Courtois nu l-a sensibilizat pe Rafael van der Vaart, finalist alături de Olanda la Campionatul Mondial din 2020. Fostul fotbalist îi demontează teoria lui Courtois și spune că e anormal ca tocmai un portar să se plângă de oboseala acumulată în timpul partidelor.

Rafael van der Vaart: „Courtois doar se vaită!”

„E o prostie ce a spus. Ai acum o perioadă încărcată, dar apoi ai șase luni de pauză la echipa națională. Joci fotbal și primești o grămadă de bani, normal că e program încărcat. Toți am trecut prin asta, e o obligație a jucătorilor de valoare, de aici vin recunoașterea și salariile. 

Jocurile oficiale sunt mult mai plăcute decât antrenamentele, de multe ori și mai ușoare. Thibaut și cei care spun aceste lucruri doar se vaită. În plus, dintre toți jucătorii, un portar ar trebui să fie ultimul care se plânge de oboseală și efort, pentru că stă pe teren. Întelegeam dacă declara așa ceva un jucător care aleargă 12-13 km pe meci”, a declarat Rafael van der Vaart, conform Marca

Ceferin slim și uriașul blând Courtois
NATIONS LEAGUE
Ceferin slim și uriașul blând Courtois

Thibaut Courtois atacă devastator UEFA și FIFA: „Vă pasă doar de buzunarele voastre”

Thibaut Courtois (29 de ani), portarul echipei naționale a Belgiei și al clubului Real Madrid, nu a menajat forurile care conduc fotbalul european și mondial, UEFA, respectiv FIFA, după finala mică din Nations League, câștigată de Italia cu 2-1.

Portarul belgian s-a plâns de numărul de meciuri din ce în ce mai mare pe care jucătorii de top le au de disputat într-un sezon, argumentând că sănătatea fotbaliștilor nu este luată în calcul. Courtois arată UEFA și FIFA cu degetul pentru ultimele lor decizii, precum înființarea competiției Europa Conference League și modificarea structurii Ligii Campionilor, cât și pentru unele planuri precum desfășurarea Cupei Mondiale o dată la 2 ani, în loc de 4, cum se întâmplă acum.

„Acest meci l-am jucat doar pentru că reprezintă bani în plus pentru UEFA, un meci în plus la TV. Pentru noi a fost un meci bun, pentru că a fost împotriva Italiei, iar pentru Italia a fost un meci bun pentru că a fost împotriva Belgiei, dar priviți cât de mult schimbate sunt ambele echipe! Dacă am fi fost în finală, ar fi jucat alți jucători. Asta arată că am jucat prea multe meciuri. 

Dacă nu vom spune nimic, va rămâne la fel! Sunt împotriva Super Ligii, dar fac același lucru: au băgat mai multe meciuri, un trofeu suplimentar, Conference Cup sau cum s-o numi (n.r. - Europa Conference League), este același lucru! Pot fi enervați că unele cluburi doresc Super Liga, dar nu le pasă de jucători, ci doar de buzunarele lor. Este un lucru rău dacă nu se vorbește despre jucători.

Aud acum că vor să pună Campionatul European și Cupa Mondială în fiecare an. Când ne vom odihni? Niciodată! În final, jucătorii de top se vor accidenta iar și iar, acesta va fi sfârșitul. Ar trebui să existe mai multă atenție la asta, nu suntem roboți. Sunt mult mai multe jocuri și mai puțină odihnă, iar nimănui nu-i pasă de noi”, a „tunat” Courtois.

VIDEO Thibaut Courtois, declarații despre viitorul său la Real Madrid

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Duel în 3 pentru noua perlă a fotbalului francez » Jucătorul disputat de Real Madrid, Chelsea și Juventus

Real Madrid cere Balonul de Aur pentru Karim Benzema: „Jucătorul nostru spectaculos”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
dubluv
dubluv  •  12 Octombrie 2021, 20:17
Postat de 1ianuarie pe 12 Octombrie 2021, 19:36

Van der Vaart cred că bea fără măsură. Să afirmi despre un portar că doar stă pe teren întrece deja măsura mea de înțelegere. Și cum e coane’ când ăla de tooooot stă îți scoate două de 11 metri și te face campion chiar dacă tu ai fugit cu doi metri mai mult ca el? Atunci are dreptul să zică și el ceva? Așa ceva……

roaga pe cineva sa iti explice ce a zis Van der Vaart.

1ianuarie
1ianuarie  •  12 Octombrie 2021, 19:36

Van der Vaart cred că bea fără măsură. Să afirmi despre un portar că doar stă pe teren întrece deja măsura mea de înțelegere. Și cum e coane’ când ăla de tooooot stă îți scoate două de 11 metri și te face campion chiar dacă tu ai fugit cu doi metri mai mult ca el? Atunci are dreptul să zică și el ceva? Așa ceva……

bluerush
bluerush  •  12 Octombrie 2021, 19:25

Ar merge si o plafonare a sumelor de transfer si a salariilor in sportul asta, ca un om cu un job decent, profesionist si care lucreaza 30 de ani nu strange cat castiga "marele portar" intr-un sezon. Mai mult Nea' Courtois ar trebui sa stie ca inainte era si ceva care se numea Intertoto unde erau undeva la 50 de echipe daca nu ma insel, asa ca argumentul lui cade. Mai mult o asemenea competitie ajuta echipele mai mici sa progreseze atat financiar cat si din punct de vedere al experientei internationale, crescand astfel nivelul fotbalului european. De cealalta partea Super Liga vietii era doar o inginerie financiara generata de lipsa de management in cadrul acestor cluburi mari, care pe fondul unor salarii exorbitante si a unor sume de transfer nejustificate au ajuns niste giganti cu picioare de lut care la prima criza financiara au cam cazut, a se vedea Barcelona.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează