INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Adevărat război Premier League vs Saudi Pro League pentru vedeta Barcelonei

Raphinha, în brațele lui Lewandowski după un gol marcat // foto: Guliver/gettyimages
Raphinha, în brațele lui Lewandowski după un gol marcat // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat sambata, 23 martie 2024 15:53 / Actualizat sambata, 23 martie 2024 17:26

Raphinha, 27 de ani, de ani, e pe lista de achiziții a nu mai puțin de 6 cluburi. Barcelona a primit deja o ofertă de 80 de milioane de euro.

Știrile despre Raphinha sunt legate în ultima vreme mai mult despre un posibil transfer decât de evoluțiile sale în tricoul Barcelonei. Campioana Spaniei s-a arătat dispusă să-l vândă, pentru a mai reduce din masa salarială, iar în spatele ușilor închise s-ar duce un veritabil duel Premier League vs Saudi Pro League pentru serviciile internaționalului brazilian.

Performanță istorică: Gloria Bistrița s-a calificat în semifinalele EHF European League!
EHF EUROPEAN LEAGUE
Performanță istorică: Gloria Bistrița s-a calificat în semifinalele EHF European League!

Saudiții sunt dispuși să plătească peste 80 de milioane de euro în schimbul lui Raphinha

Din Premier, unde a mai jucat pentru Leeds United, interesate s-au arătat liderul Arsenal și clubul lui Radu Drăgușin, Tottenham. Numai că au concurență extrem de puternică din Arabia Saudită.

Toate patru cluburile finanțate de Fondul Public de Investiții, Al Hilal, echipa lui Neymar, Al Nassr, unde evoluează Cristiano Ronaldo, precum și Al Ittihad și Al Ahli speră să-i obțină semnătura.

Deloc surprinzător, cluburile saudite sunt pregătite să plătească o mulțime de bani pentru Raphinha. Potrivit cotidianului catalan „Sport”, acestea ar fi dispuse să transfere cel puțin 80 de milioane de euro în conturile catalanilor.

Raphinha are un salariu net de 5,5 milioane de euro la Barcelona

Tentant pentru FC Barcelona, care se confruntă cu datorii cifrate la peste un miliard de euro. În plus, o vânzare ar ajuta și la respectarea plafonului salarial impus clubului de Liga Spaniolă. Salariul net al lui Raphinha, 5,5 milioane de euro pe sezon, ar fi astfel economisit.

Barça l-a adus pe atacantul brazilian de la Leeds United pentru 58 de milioane de euro, în vara lui 2022. Deși a făcut adesea parte din primul unsprezece în primul său sezon blaugrana, Raphinha nu se mai află pe lista „indispensabililor” antrenorului Xavi Hernandez.

El a prins formația de start în doar 12 din cele 21 de apariții în LaLiga , marcând patru goluri și oferind șapte pase decisive. Senzaționalul Lamine Yamal (16 ani) i-a luat de multe ori fața, cu evoluții convingătoare și goluri spectaculoase.

VIDEO. Cum a fost primit Pau Cubarsi în vestiarul Barcelonei după prestația din meciul cu Napoli

Ați mai putea citi:

Naționala U19 schimbă macazul! Victorie mare cu Germania, în prelungiri: Mazilu, decisiv

Rapid a învins echipa din play-off-ul ligii secunde » Revenire după aproape 6 luni + Apariție-surpriză ca fundaș stânga

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează