INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Acuzat de rasism, Guardiola nu iartă! Un atac extrem de dur: „Poate e din cauza culorii mele"

Pep Guardiola și Yaya Toure, foto: Guliver/gettyimages
Pep Guardiola și Yaya Toure, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat sambata, 17 aprilie 2021 12:58 / Actualizat sambata, 17 aprilie 2021 12:58

Ivorianul Yaya Touré, care l-a avut patru ani antrenor pe Pep Guardiola, doi la Barcelona, doi la Manchester City, susține că i-a trimis un mesaj în care îi cerea scuze, dar catalanul nu i-a răspuns. 

În 2018, după ce se despărțea de Man. City, unde jucase opt ani, Yaya Touré îl ataca pe Pep Guardiola, antrenorul cu care lucrase și la Barcelona (2008-2010), și la Manchester, din 2016.

„Guardiola e gelos pe mine. S-a purtat cu cruzime"

Mijlocașul ivorian, 34 de ani atunci, sugera că tehnicianul catalan e rasist. 

„Vreau să fiu eu cel care rupe mitul Guardiola. E gelos pe mine, mă consideră un rival. A făcut totul ca să-mi distrugă sezonul trecut. S-a purtat cu cruzime. Crezi că ar fi avut același comportament față de Andres Iniesta? Niciodată! Am ajuns în punctul în care mă întreb dacă tot ce mi s-a întâmplat cu el e din cauza culorii mele. Nu sunt singurul, și alți jucători ai Barcelonei și-au pus această întrebare", a declarat Touré în interviul pentru France Fotball.

„Când vezi pe care le-a avut Pep cu africanii..."

A adăugat: „Poate că noi, africanii, nu suntem tratați la fel de anumiți oameni. Când vezi problemele pe care le-a avut Pep Guardiola cu jucătorii africani peste tot pe unde a fost... E prea inteligent să fie prins. Nu va recunoaște niciodată. Dar în ziua în care vor fi cinci africani în echipa sa îi voi trimite un tort".

6 trofeea câștigat Touré într-un singur sezon cu Guardiola la Barcelona (2008-2009)

Yaya Toure: „Am greșit atunci. Am vrut să repar totul"

Acum, trei ani mai târziu, Yaya Touré regretă: "Am greșit atunci. Am vrut să repar totul și i-am trimis un mesaj lui Guardiola în care îi ceream scuze. Dar a trecut mult timp de când nu mi-a dat niciun răspuns. Dacă el așa simte, eu nu am ce face".

 „Lui Guardiola îi place să domine, vrea numai jucători ascultători care să-i pupe mâna. Mie nu-mi place o asemenea relație. Îmi respect antrenorul, dar nu fac asemenea lucruri" 
- Yaya Touré, în 2018

316 meciuriși 82 de goluri a reușit Yaya Touré la Manchester City între 2010 și 2018

6 trofeea cucerit mijlocașul ivorian la "cetățeni", inclusiv trei titlul de campion în Premier

Citește și: 

Harry Kane, în istoria Premier League » Căpitanul lui Tottenham s-a accidentat în finalul partidei cu Everton

Situație neobișnuită în Premier League » 6 cluburi pot obține calificarea în grupele Champions League, dar nu toate vor avea drept de joc! Ce spune regulamentul UEFA

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
di.canio
di.canio  •  17 Aprilie 2021, 13:58

Răspunsul lui Guardiola la acel sms spune tot: nu ma cobor la nivelul vostru cu asemenea aberații! Respect Guardiola! Respect Slavia Praga! Respect Polonia și Cehia!

univ_craiova1
univ_craiova1  •  17 Aprilie 2021, 13:39

Fetele cum au un pic *** cum gata urla:)))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close