INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GRECIA

Răzvan Lucescu le-a arătat cine e șeful la PAOK » Decizia sa radicală a schimbat meciul: „N-am vrut să pedepsesc pe nimeni” + Secretul lui

Răzvan Lucescu are contract până pe 30 iunie 2027 cu PAOK Salonic Foto: Imago
Răzvan Lucescu are contract până pe 30 iunie 2027 cu PAOK Salonic Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 04 aprilie 2024 16:32 / Actualizat joi, 04 aprilie 2024 16:32

Răzvan Lucescu, 55 de ani, a influențat decisiv ultima partidă a lui PAOK. De la 0-1 la 3-1 cu Lamia. Cele trei schimbări făcute de antrenor la pauză au redat vigoarea și încrederea echipei. Spre sfârșit, reacția sa dovedește ce putere are la clubul din Salonic.

Totul a ieșit foarte bine pentru Răzvan Lucescu după a treia etapă a play-off-ului campionatului elen. AEK a condus în derby pe terenul lui Panathinaikos, dar a pierdut în final, 1-2, în timp ce PAOK a avut 0-1 încă din minutul 7, acasă, cu Lamia, reușind totuși să răstoarne scorul și să câștige clar, 3-1.

Își va pierde George Pușcaș locul de titular și în Serie B? Cum a explicat antrenorul schimbarea atacantului său la pauză!
ITALIA
Își va pierde George Pușcaș locul de titular și în Serie B? Cum a explicat antrenorul schimbarea atacantului său la pauză!

În urma acestor rezultate, Răzvan e iar primul în clasament, cu un punct în fața lui AEK. Meciul de duminică e extrem de important în Grecia: AEK - PAOK!

Fanii lui PAOK i-au scandat numele lui Samatta. Răzvan Lucescu a decis altfel

Miercuri seară, antrenorul în vârstă de 55 de ani a acționat încă o dată ferm, rapid, și partida s-a derulat în cele din urmă așa cum a dorit. La pauză, când alb-negrii săi erau într-un moment dificil, deși tocmai egalaseră în prelungiri, Lucescu a făcut trei schimbări simultane, care au avut exact efectul așteptat de el.

În minutul 88, când PAOK avea 2-1 și nu era totul încheiat, tehnicianul a arătat ce înseamnă, ce putere are la echipa din Salonic.

Vârful tanzanian Ally Samatta, 31 de ani, departe de sezonul ideal (în 35 de meciuri a înscris numai 3 goluri, pasând decisiv de patru ori), a provocat un penalty și toți fanii i-au scandat numele. Voiau ca Samatta să execute lovitura de pedeapsă. Răzvan nu s-a abătut însă de la planul stabilit, le-a făcut semn jucătorilor să tragă Stefan Schwab, specialistul lui PAOK. Austriacul a transformat, marcând al doilea său gol contra Lamiei, chiar dacă a intrat pe teren în minutul 65.

Răzvan Lucescu: „Voiam să ofer calitate echipei și să șochez grupul pentru a forța mai mult"

La conferință, Lucescu a explicat hotărârile luate. Înlocuirile făcute după prima repriză și faza penaltyului.

„Timp de 45 de minute, am jucat fără încredere. Nu am mutat la pauză ca să pedepsesc pe cineva. Voiam doar să ofer calitate echipei și să șochez grupul pentru a forța mai mult. Ulterior, am avut control total", a declarat antrenorul.

Jurnaliștii greci au remarcat că marele secret al lui PAOK în acest sezon a fost rotația jucătorilor. „Am ales astfel pentru a menține concurența în întreg lotul de-a lungul stagiunii", a spus el.

Răzvan Lucescu vs AEK: 4 eșecuri fără gol marcat în ultimele 5 meciuri. Avertisment: „Luptăm!"

Legat de momentul penaltyului, l-a lăudat pe Samatta, „a fost extraordinar tot jocul, s-a sacrificat pentru echipă și fanii l-au apreciat", dar a punctat: „Există o ierarhie la PAOK, iar Schwab trebuia să execute lovitura de pedeapsă".

Lucescu nu se teme de duelul cu AEK, deși ultimele cinci confruntări s-au terminat rău pentru el: un egal (1-1) și patru înfrângeri, fără gol marcat în aceste eșecuri, golaveraj 0-9. „Mergem la Atena să luptăm, vrem să câștigăm".

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Gerard Pique este anchetat de Garda Civilă!
SPANIA
Gerard Pique este anchetat de Garda Civilă!
Un fost internațional U23, ucis într-o tentativă de jaf și răpire! Își pregătea debutul la fosta trupă a lui Ngezana!
AFRICA DE SUD
Un fost internațional U23, ucis într-o tentativă de jaf și răpire! Își pregătea debutul la fosta trupă a lui Ngezana!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
andreizam
andreizam  •  05 Aprilie 2024, 11:09

Respect. Un antrenor care ne mai face cinste, ptr ca mulți "CAD"......

VanBasten2000
VanBasten2000  •  04 Aprilie 2024, 19:51

"Cele trei schimbări făcute de antrenor la pauză au redat vigoarea și încrederea echipei." Intr-un univers paralel, cele trei schimbari de la pauza n-au fost gandite de Razvan ci i-au fost impuse telefonic de catre patronul Ivan Savvidis.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează