INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AFACERI

Răzvan Raț pierde milioane de euro din cauza conflictului din Ucraina!

Răzvan Raț
Răzvan Raț

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 februarie 2022 17:15 / Actualizat miercuri, 23 februarie 2022 18:55

Răzvan Raț (40 de ani), fostul fotbalist al celor de la Șahtior Donețk, a vorbit despre afacerile pe care le avea în orașul în care a petrecut 10 ani ca jucător.

Raț a evoluat la Șahtior între 2003 și 2013. A plecat de la ucraineni fix cu un an înainte ca războiul din Donbas. Înainte să plece, acesta a cumpărat mai multe imobiliare în valoare de 4.000.000 de euro, investiţie pe care nu o poate recupera din cauza conflictului dintre Rusia și Ucraina.

Dinamo urcă pe loc de baraj! » OFICIAL: Gaz Metan a fost depunctată azi cu 8 puncte! Noul clasament în Liga 1
DEPUNCTARE
Dinamo urcă pe loc de baraj! » OFICIAL: Gaz Metan a fost depunctată azi cu 8 puncte! Noul clasament în Liga 1

„Eu am casă în Donețk, am proprietăți, dar nu am reușit să le mai vizitez din 2013, de când a început conflictul. Nu am mai fost acolo de când m-am transferat de la Șahtior. De proprietățile mele au grijă niște foști angajați, foștii mei oamenii care mă ajutau în perioada când jucam acolo. Stau acolo sau le vizitează, ca să nu fie vandalizate. 

Casa e cea mai valoroasă, a costat două milioane de euro, iar cu restul proprietăților practic sunt pe minus cu patru milioane de euro. Trebuia să deschid un sport-bar în incinta parcului din vecinătatea stadionului... Au fost cazuri de exproprieri, dar nu recent. Le-au luat atunci când a plecat o mare parte din populație, în 2014-2015”, a declarat Răzvan Raț potrivit sport.ro.

Răzvan Raț are rude la Lugansk

Fostul căpitan al echipei naționale a dezvăluit că are rude atât în Donețk, de unde este soția sa, cât și din Lugansk, zonele care tocmai au fost declarate „independente” față de Ucraina.

„Soția mea e din Donețk, nici ea nu a mai ajuns acolo. Din păcate, socrii mei nu mai sunt în viață, iar sora ei este undeva prin Japonia, de vreo 16-17 ani. Nu avem rude de gradul întâi în Donețk, iar rudele de la gradul doi încolo, veri, unchi, mătuși, sunt prin Lugansk. Nu am vorbit cu cei rămași acolo, după ce Vladimir Putin a semnat recunoașterea republicilor separatiste. 

Dar se schimbaseră lucrurile din 2014, aveau o conducere și o organizare paralele de Ucraina, nu mai erau conduse de la Kiev, funcționau independent. Zona aia era ruptă de Ucraina, aveau propriul parlament, propriile ministere... Este aceeași situație din Transnistria sau din Georgia”, a mai declarat Răzvan Raț.

Citește alte știri de actualitate:

Primul impact la nivel înalt în fotbal » Boicotul incredibil luat în calcul de englezi, din cauza conflictului Rusia - Ucraina
BOICOT
Primul impact la nivel înalt în fotbal » Boicotul incredibil luat în calcul de englezi, din cauza conflictului Rusia - Ucraina
Fotbalul merge înainte în Ucraina: „Băieții sunt obișnuiți cu presiunea încă din 2014, când a degenerat conflictul. Nimeni nu se gândește că s-ar putea ajunge la ceva mai grav”
UCRAINA
Fotbalul merge înainte în Ucraina: „Băieții sunt obișnuiți cu presiunea încă din 2014, când a degenerat conflictul. Nimeni nu se gândește că s-ar putea ajunge la ceva mai grav”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
argus
argus  •  24 Februarie 2022, 17:13

Bravo tie! Ai pus "toate ouăle in acelasi cos"! Ca nu ai investit in Romania, treaba ta, dar sa nu ai atata minte incat sa nu investesti si intr-o alta tara, cu stabilitate financiara (de ex., in Slovenia) este caractersitic pentru un investitor fara cap" . Platesti acum, sfaturile primite (cred ca trebuie sa-i multumeste si sotiei, si rudelor acestora, beneficiarii invetitiei!) Unde nu-i cap, vai de investitor! Nu te mai plange! Cauta dispozitivul cu care ratoiul Mc Donald (patent Walt Disney), isi administra bataile la "fund"!

fuller
fuller  •  24 Februarie 2022, 04:24

A avut destul timp, din 2014 pana acum, sa vada evolutia regiunii. Nici o grija, ca o vila frumoasa poate adaposti acum un centru de comanda rusesc, sa se simta si ofiterii bine.

r9nazario
r9nazario  •  24 Februarie 2022, 02:30
Postat de waves pe 23 Februarie 2022, 22:56

Cat de meltean sa fii sa investesti atatia bani in Ukraina ,cand aveai tara ta unde o puteai face ,si tot occidentul in fata ...

iti dai seama ce pile o fi avut pe acolo si cum a obtinut terenurile alea sau ce drq are...

Vezi toate comentariile (18)
Comentează