INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UEFA

Reacții furtunoase în Europa după ce UEFA a anunțat că reprimește Rusia în competițiile U17! Cine se opune și va boicota meciurile

Echipa Rusiei U17 în octombrie 2021, la Buftea // Foto: Getty Images
Echipa Rusiei U17 în octombrie 2021, la Buftea // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 27 septembrie 2023 16:54 / Actualizat miercuri, 27 septembrie 2023 18:50

Ucraina a protestat dur în fața hotărârii forului european de a accepta naționalele de juniori sub 17 ani ale Rusiei la competițiile sale: „E ca și cum UEFA ar tolera politica de agresiune a Rusiei”. Federațiile din Anglia, Polonia, Suedia, Danemarca, Finlanda și Letonia au anunțat că vor refuza să participe alături de Sbornaia.

După un an și șapte luni de interdicție de la declanșarea războiului în Ucraina, UEFA a redeschis ușa Rusiei în fotbal. Deocamdată, pentru toate naționalele mai mici de 17 ani.

Pas spre concilierea cu Rusia?! UEFA readmite în competiții echipele de juniori: „Este nedrept ca băieții să plătească acțiunile adulților”
UEFA
Pas spre concilierea cu Rusia?! UEFA readmite în competiții echipele de juniori: „Este nedrept ca băieții să plătească acțiunile adulților”

Condițiile puse de UEFA pentru a readmite juniorii Rusiei

„Fotbalul trebuie să poarte un mesaj de pace și speranță. E dureros ca o generație tânără să fie privată de meciuri internaționale. Copiii nu trebuie să fie pedepsiți pentru faptele a căror responsabilitate aparține exclusiv adulților”, a declarat Aleksander Ceferin, președintele forului european.

Decizia UEFA ar intra imediat în vigoare, și la masculin, și la feminin: meciurile se vor disputa în afara Rusiei, nu va fi arborat steagul țării și nu va fi intonat imnul național. Jucătorii nu vor purta însemnele Rusiei pe echipamente.

Mesaj anti-Rusia: „Adoptarea unei asemenea decizii în mijlocul războiului e fără temei”

Anunțul lui Ceferin a declanșat reacții în Europa, începând de la Kiev. „Condamnăm decizia UEFA de a reprimi în competiții naționalele Rusiei U17. Insistăm ca UEFA și FIFA să mențină hotărârea precedentă, de a interzice tuturor formațiilor Rusiei să participe la întrecerile internaționale. 

Confirmăm că nu vom lua parte la nicio competiție la care vor fi prezente echipele Rusiei și facem apel la celelalte federații membre UEFA să boicoteze posibilele meciuri contra Rusiei", a comunicat forul ucrainean.

A continuat: „Suntem convinși că adoptarea unei asemenea decizii, de a reprimi progresiv reprezentantele Federației Ruse în mijlocul războiului condus de Rusia împotriva Ucrainei, e fără temei. E ca și cum politica de agresiune a Rusiei ar fi tolerată de UEFA”.

Anglia, Polonia și Letonia: „Nu vom juca niciun meci cu Rusia. Unica decizie corectă”

Ucrainei i s-a alăturat deja trei federații. Anglia (FA), în primul rând. „Nu sprijinim această hotărâre, de a readmite Rusia în competiții, și poziția noastră rămâne neschimbată. Anglia nu va juca niciun meci cu Rusia”, a confirmat FA.

Președintele forului polonez, Cezary Kulesza, a postat un mesaj limpede pe social media. „Dacă naționalelor Rusiei li se va permite să participe, selecționatele noastre vor refuza să concureze cu ele. Aceasta este unica decizie corectă", a comentat Kulesza pe X (fostul Twitter).

Federația letonă a confirmat și ea aceeași poziție anti-Rusia: „Nu vom juca la nicio categorie de vârstă împotriva Rusiei, indiferent de locul unde ar fi programate partidele sau de forma de reprezentare a sportivilor ruși. Decizia UEFA e contrară poziției puternice a federației asupra războiului început de Rusia în Ucraina, poziție care va fi păstrată până când ostilitățile din Ucraina vor lua sfârșit”.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Mauricio Pochettino admite că este mult mai gravă criza la Chelsea: „Nu pot să cumpăr încredere de la supermarket”

Dezastru la Ajax » Președintele și-a dat demisia, echipa a fost umilită de Feyenoord: 0-4!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
MaxiP
MaxiP  •  28 Septembrie 2023, 12:06
Postat de boierasul pe 27 Septembrie 2023, 17:57

Mi se pare mai mult o umilire a naționalei Rusiei. Să reprezinți țara fără imnul național, fără steag, fără însemnele naționale.....Cred că vor refuza participarea.

Nu cred, e vorba de perspectivele acelor jucatori. Pe langa asta, rusii sunt obisnuiti la nivelul intregului sport sa participe fara insemnele nationale, cam asta se intampla deja de niste ani buni, pana au fost scosi de tot. Au patit-o pana si la fotbal, daca nu gresesc, in 1992 la Euro, fara sa mai stie si ei ce natiune sunt, au participat o organizatie de state independente, ceva de genul. Bine, practic atunci aveau insemne nationale, numai ca nu mai stiau nici ei pe ale cui si ce inseamna de fapt.

MaxiP
MaxiP  •  28 Septembrie 2023, 12:03

Bai, logica lor chiar exista, nu ii lasam pe copiii aia sa-si piarda sansa sa ajunga profesionisti. Cat timp UEFA a tinut-o cu mesaje de sustinere pentru Ucraina, a blamat razboiul in orice fel posibil, i-au scos pe rusi din toate competitiile, a fost bine. Acum toti boicoteaza pentru deciziile aceleiasi organizatii, care in mod cert nu pare sa fi sustinut niciun razboi prin lobby-ul pe care l-a facut. Adica stai putin, tu respecti lucrurile doar cand iti convine tie? Eu as pune foarte usor problema: cine boicoteaza aceasta competitie, va boicota involuntar la toate nivelele de echipe nationale. Nu se poate sa respecti numai ce vrei, nu respecti, iesi din competitii. Au patit-o rusii, au fost exclusi, acum e randul celor care vor sa-si faca singuri regulile.

bogdaniulian
bogdaniulian  •  27 Septembrie 2023, 19:37

iar s-a activat in comentarii asociatia de prietenie cu Rusia imperialista aka uniti ...

Vezi toate comentariile (13)
Comentează