INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID - BARCELONA 0-1

„Am minimizat Realul!” » Observația lui Xavi, după ce Barcelona a dat lovitura pe „Bernabeu”: „Demonstrăm de ceva vreme lucrul ăsta”

Xavi Hernandez / Sursă foto: Guliver/Getty Images +5   FOTO
Xavi Hernandez / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 03 martie 2023 07:33 / Actualizat vineri, 03 martie 2023 08:49

Xavi Hernandez, antrenorul Barcelonei, a analizat victoria la limită reușită de catalani pe terenul rivalei Real Madrid, scor 1-0, în turul semifinalelor din Cupa Spaniei. Tehnicianul a enumerat plusuruile și minusurile remarcate în prestația elevilor săi.

PROMO » Vrei să retrăiești istoria pe 7 mai, la Sevilla? Înscrie-te ACUM într-o experiență extraordinară, alături de Gabi Balint

Chiar dacă Barcelona pornește cu un avantaj de un gol înaintea returului de pe 5 aprilie, antrenorul formației blaugrana consideră că tot Realul ar fi favorită la calificarea în finala Copa del Rey.

„Am minimizat Realul, care nu a avut ocazii, dar nu am putut controla mingea, a fost greu pentru cei din apărare. Demonstrăm de ceva vreme că știm să concuram în meciuri dificile și să depășim momentele grele. 

Este un test pe care l-am trecut împotriva unui adversar de nivel înalt. Sunt mulțumit de rezultat, dar nu atât de mult de joc. Acest 0-1 schimbă puțin situația dublei manșe, dar văd un Real Madrid puternic, foarte puternic fizic. Încă văd Realul ca favorită”, a spus Xavi, conform Mundo Deportivo.

Sergio Busquets: „Ne-ar fi plăcut să scăpăm mai ușor de presiunea lor”

Cred că victoria este importantă, dar mai rămâne o manșă secundă de jucat. Nu trebuie să ne considerăm în finală. Am evoluat bine, ne-am susținut atunci când nu am avut mingea, ceea ce s-a întâmplat în cea mai mare parte a meciului. În ciuda faptului că nu am fost cu mingea în jumătatea adversă, nu am suferit prea mult. 

Ne-ar fi plăcut să fim mai răbdători, să scăpăm mai ușor de presiunea lor. Dar ceea ce contează este rezultatul, care ne oferă opțiunea de a merge în finală.

- Sergio Busquets, mijlocaș Barcelona

Real Madrid - Barcelona 0-1, pe scurt: 

  • Real Madrid a controlat teritorial meciul și a avut posesia, fără să aibă inspirație în fața unei echipe catalane fără Lewandowski, Pedri și Dembele. 
  • „Albii” s-au lovit de „zidul” pus de Xavi în fața lui Ter Stegen, Barcelona preferând să stea la cutie și să încerce să lovească pe contraatac. Tactica antrenorului catalan s-a dovedit a fi cea câștigătoare.
  • Barcelona a marcat la singura fază periculoasă din prima repriză. Camavinga a pierdut o minge la 40 de metri de propria poartă, Ferran Torres l-a lăsat singur pe Kessie cu Courtois, iar mijlocașul a șutat în portar. Barcelona a avut noroc, balonul a ricoșat din Courtois în Militao și a intrat în plasă. 
  • Real Madrid a terminat meciul fără să expedieze vreun șut pe poartă și pornește cu șansa a doua la returul de pe Camp Nou.

FOTO / Cele mai tari imagini din El Clasico

Real Madrid - Barcelona/ foto: Imago Images
Real Madrid - Barcelona/ foto: Imago Images
Real Madrid - Barcelona/ foto: Imago Images
Real Madrid - Barcelona/ foto: Imago Images
Real Madrid - Barcelona/ foto: Imago Images
+1 FOTO

VIDEO Fotbalitșii Barcelonei sărbătoresc victoria reușită în fieful rivalei Real Madrid

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

FOTO Xavi i-a dat mat lui Ancelotti! „Zidul” Barcelonei nu a putut fi spart de Real, în „El Clasico” din Cupa Spaniei

Jose Mourinho, amendat și suspendat, în urma afirmațiilor făcute despre al patrulea oficial, la meciul cu Cremonese

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (1)
digitalmasacrer
digitalmasacrer  •  03 Martie 2023, 11:06

Mda. Deocamdata, Realul e in Champions League iar Barcelona a fost eliminata din Europa League. Cred ca tot Realul e pe plus, daca mai ia o Liga anul asta :)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează