INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID - BARCELONA 0-1

REZUMAT VIDEO Xavi i-a dat mat lui Ancelotti! „Zidul” Barcelonei nu a putut fi spart de Real, în „El Clasico” din Cupa Spaniei

Real Madrid - Barcelona, în Cupa Spaniei/ foto Imago Images +5   FOTO
Real Madrid - Barcelona, în Cupa Spaniei/ foto Imago Images

Articol de - Publicat joi, 02 martie 2023 23:55 / Actualizat vineri, 03 martie 2023 08:50

Real Madrid a pierdut acasă cu Barcelona, scor 0-1, în prima manșă din semifinalele Cupei Spaniei. Returul va avea loc pe 5 aprilie, pe Camp Nou. În turul din cealaltă semifinală, Osasuna a bătut-o pe Athletic Bilbao, scor 1-0.

PROMO » Vrei să retrăiești istoria pe 7 mai, la Sevilla? Înscrie-te ACUM într-o experiență extraordinară, alături de Gabi Balint

Real Madrid a controlat teritorial meciul și a avut posesia, fără să aibă inspirație în fața unei echipe catalane fără Lewandowski, Pedri și Dembele. 

„Albii” s-au lovit de „zidul” pus de Xavi în fața lui Ter Stegen, Barcelona preferând să stea la cutie și să încerce să lovească pe contraatac. Tactica antrenorului catalan s-a dovedit a fi cea câștigătoare.

Prima variantă de antrenor pentru FCSB » La cine poate apela Becali după demisia lui Strizu
FCSB
Prima variantă de antrenor pentru FCSB » La cine poate apela Becali după demisia lui Strizu

Autogolul lui Militao a decis „El Clasico”

Barcelona a marcat la singura fază periculoasă din prima repriză. Camavinga a pierdut o minge la 40 de metri de propria poartă, Ferran Torres l-a lăsat singur pe Kessie cu Courtois, iar mijlocașul a șutat în portar. Barcelona a avut noroc, balonul a ricoșat din Courtois în Militao și a intrat în plasă. 

Real Madrid a plecat la atac în speranța egalării, fără să aibă luciditate în ultimii 30 de metri. Scenariul cu dominarea Realului a continuat și după pauză. „Albii” au avut posesia, care era chiar de 63% în minutul 70, fără ca aceasta să fie concretizată.

Real Madrid, ZERO șuturi pe poarta Barcelonei

Barcelona, aflată parcă pe modul economic, a fost aproape să lovească din nou, pe contraatac. Kessie ar fi marcat cu un șut plasat spre colțul lung, dacă nu s-ar fi lovit de lipsa de inspirație a lui Fati, în minutul 72. Ansu, abia intrat pe teren, a blocat mingea care se îndrepta spre poartă, Courtois fiind bătut. 

Rodrygo, introdus pe final de Ancelotti, a trimis periculos pe lângă poarta lui Ter Stegen, în ceea ce a reprezentat cea mai mare ocazie a madrilenilor. 

Real Madrid a terminat meciul fără să expedieze vreun șut pe poartă și pornește cu șansa a doua la returul de pe Camp Nou.

Real Madrid - Barcelona/ foto: Imago Images
Real Madrid - Barcelona/ foto: Imago Images
Real Madrid - Barcelona/ foto: Imago Images
Real Madrid - Barcelona/ foto: Imago Images
Real Madrid - Barcelona/ foto: Imago Images
+1 FOTO

FINAL. Real Madrid - Barcelona 0-1

Real Madrid - Barcelona, echipele de start:

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Militao, Rudiger, Nacho - Modric, Camavinga, Kroos - Valverde, Benzema, Vinicius
Antrenor: Carlo Ancelotti

Barcelona: Ter Stegen - Araujo, Kounde, M. Alonso, Balde - De Jong, Bousquets, Kessie - Raphinha, F. Torres, Gavi
Antrenor: Xavi Hernandez

Citește și:

Liverpool - Wolves 2-0 » Van Dijk și Salah au rezolvat meciul în ultimele 20 de minute. „Cormoranii” se apropie de locurile de Ligă

Arsenal s-a distrat cu Everton în restanța din Premier League » Manchester City, lăsată în urmă

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
alexultrassteaua
alexultrassteaua  •  03 Martie 2023, 14:32
Postat de francescoli1974 pe 03 Martie 2023, 08:15

Și lui Real i-au lipsit două piese grele,ambele din apărare,Ferlan Mendy și David Alaba.

Nacho și Rudiger sunt înlocuitori cel puțin la fel de buni ca jucărorii pe care i-ai menționat (oricum, Mendy a jucat în finala Supercupei, atunci scorul a fost chiar mai mare, nu mai vorbim de prestația fotbalistică, unde diferența a fost uriașă). Prin comparație, Barcelona a fost lipsită de 4 fotbaliști esențiali în angrenajul echipei, Christensen, Pedri, Dembele și Lewandovski, o veritabilă ”coloana vertebrală”...mult mai importanți pentru Barcelona decât Mendy și Alaba pentru Real Madrid.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  03 Martie 2023, 08:49
Postat de enigmaticul pe 03 Martie 2023, 00:03

A ”bătut ” realul!! Așa cum ai zis, Barca era ”victimă” clară!

A fost un meci bizar. Realul a avut posesie zdrobitoare și n-a dat niciun șut pe poartă. Barca putea să câștige mai clar, dacă Ansu nu respingea șutul lui Kessie. Câteodată fotbalul e în afara logicii. Oricum, mă bucur că m-am înșelat!:))

cpt.ahab
cpt.ahab  •  03 Martie 2023, 08:46
Postat de lapusneanul pe 03 Martie 2023, 00:06

iar ai fost pe ele..:))

Mă bucur, în cazul de față. Să mă tot înșel mizând pe înfrângerea Barcei!:))

Vezi toate comentariile (13)
Comentează