CAMPIONATE  ·  SPANIA

Real Madrid își divinizează antrenorul: „Zidane e o binecuvântare venită din Rai”

Articol de — Luni, 13 Ianuarie, 12:27

Francezul Zinedine Zidane, nouă finale câștigate din nouă disputate ca antrenor blanco, îl impresionează pe președintele Florentino Pérez: ”Zinedine are o relație de dragoste cu Real Madrid”.

Zinedine Zidane este omul recordurilor la Real. Ca antrenor, are cea mai mare serie de invincibilitate din istoria clubului și a fotbalului spaniol. 40 de meciuri fără înfrângere, între aprilie 2016 și ianuarie 2017 (30 de victorii, 10 egaluri). Iar acum, la revenirea pe "Santiago Bernabéu", a ajuns la al 16-lea rezultat pozitiv la rând. De la eșecul cu Mallorca, 0-1 în octombrie, nu a mai fost învins (10 succese, 6 remize).

Prima și ultima finală, câștigate la penaltyuri

Dar, cel mai important, ZZ nu pierde finale. "Nouă din nouă", a titrat Marca azi pe copertă. Francezul, 47 de ani, le-a câștigat pe toate. Coincidență, prima și ultima au fost la penaltyuri, de fiecare dată în fața lui Atlético: 1-1, 5-3 în Champions League 2016, 0-0, 4-1 în Supercupa Spaniei de duminică seară.

„Când crezi, totul este posibil"

"Am cucerit tot. Înainte de orice, îmi felicit jucătorii, pentru că ei sunt cei care luptă. Acesta este ADN-ul clubului. Când crezi, totul este posibil", crede Zidane.

E iubit la Madrid. Mai ales de Florentino Pérez. "Zinedine are o relație de dragoste cu Real", afirmă președintele. "Și-a luat un an de pauză și s-a întors plin de energie. Pentru noi, Zidane e o binecuvântare venită din Rai".

187de meciuri are Zinedine Zidane ca antrenor la Real: 124 de victorii, 41 de egaluri și 22 de înfrângeri, golaveraj 462-195

10trofee a cucerit ZZ la Madrid: 3 Champions, două Supercupe ale Europei, două CM Cluburi, titlul în LaLiga și două Supercupe ale Spaniei

Top 5 antrenori Real Madrid

Nume / Trofee
1. Miguel Muñoz 14
2. Zinedine Zidane 10
3. Luis Molowny 8
4. Vicente Del Bosque 7
5. José Villalonga 6
Arthur Johnson 6
Leo Beenhakker 6

„Am venit la Jeddah pentru trofeu. Atlético a jucat bine, dar noi am crezut până la capăt. Așa suntem noi"
Zinedine Zidane, antrenor Real Madrid

„Zinedine este fericit. E plin de trofee, ce și-ar mai putea dori? Și doresc să câștige și mai multe trofee"
Florentino Pérez, președinte Real MadridUn milionar român și-a înjunghiat asistenta, apoi s-a automutilat. Cei doi au fost găsiți într-o mașină. În trecut, agresorul a avut o relație cu Andreea Marin

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
18:00 MotoGP, Reluare

Marele Premiu al Japoniei 2010

Digi 2
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
Program TV complet

Liga 1