INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ESPANYOL - REAL MADRID 0-1

REAL MADRID. Karim Benzema, în cel mai bun moment al carierei! „Dacă Messi nu mai e cel mai bun din La Liga?”

32 de goluri a influențat Karim Benzema în acest sezon pentru Real Madrid // Sursă foto: Getty +12   FOTO
32 de goluri a influențat Karim Benzema în acest sezon pentru Real Madrid // Sursă foto: Getty

Articol de - Publicat luni, 29 iunie 2020 12:16 / Actualizat luni, 29 iunie 2020 12:33

Espanyol - Real Madrid 0-1. Karim Benzema (32 de ani), de peste un deceniu în capitala Spaniei, e cel mai important jucător blanco în acest sezon de LaLiga: 17 goluri și 7 assisturi. Ultima pasă, genială, la golul lui Casemiro.

Acum, la 32 de ani și jumătate, după mai mult de un deceniu la Madrid, Karim Benzema e în vârful carierei. Nu doar talent, ci și maturitate, inteligență, generozitate în joc. Fără Cristiano Ronaldo (din 2018) și fără naționala Franței (din 2015), atacantul e în cel mai bun moment la Real.

REAL MADRID. Guti, impresionat de Benzema: „Magie, prietene!"

Duminică seară, KB9 a reușit una dintre cele mai frumoase execuții ale sezonului. Nu un gol, ci un assist. Unul special, cum vezi o dată la zece ani. „Un călcâi pentru muzeul fotbalului", cum îl numește Roberto Palomar, de la Marca.

O pasă decisivă cu călcâiul, printre picioarele stoperului advers Bernardo Espinosa, exact în fața porții, pentru finalizarea simplă a lui Casemiro. Fusese inspirat probabil de gestul tehnic sublim al lui Guti, colegul ce îi făcuse francezului un cadou aproape identic la un 3-1 cu Deportivo, pe 30 ianuarie 2010. De altfel, Guti a fost printre primii care l-au felicitat pe Karim: „Magie, prietene! Formidabil".

Karim Benzema: „Acesta este fotbalul pentru mine"

La zona mixtă, Benzema a fost întrebat de alegerea sa din minutul 45. „Călcâiul? Acesta este fotbalul pentru mine. A fost o decizie bună, dar mai important este golul ce a urmat. Știam că va veni Casemiro din spate"

Pentru Zidane, „a fost semnul geniului. Clasă!". Antrenorul lui Real se înclină: „În fața unei asemenea execuții, mă gândesc la oamenii care vor să vadă fotbal spectacol. Ca mine, ca voi, ca toți pasionații. Și, ce este încă și mai frumos, e să-l văd pe Casemiro așteptându-se la pasa cu călcâiul a lui Karim".

Omul pentru titlu?

Cu 24 de goluri influențate decisiv (17 reușite și 7 assisturi), Benzema este cel mai important jucător al albilor în acest campionat. Golgeterul și cel mai bun pasator. Dacă iau titlul, va fi mai ales datorită lui.

Un călcâi de aur. O minune a lui Benzema lansează Realului. După plecarea lui Cristiano, Karim a început să înțeleagă mai bine jocul și să se înțeleagă pe el însuși. Un duh ascuns într-o lampă din care iese din când în când. Astăzi, acest jucător pentru care totul pare atât de ușor pe teren conduce Madridul pe teren 

AS, cotidian spaniol

+8 FOTO

„Și dacă Messi nu mai e cel mai bun în LaLiga?"

Într-o perioadă în care Barcelona și Messi nu se sincronizează, pierzând metri și puncte importante în lupta pentru titlu, Marca îi contestă supremația argentinianului chiar dacă Ronaldo a plecat de doi ani de la Madrid. „Și dacă Messi nu mai este cel mai bun jucător în La Liga?", întreabă cotidianul iberic, făcând și un sondaj pe site. 

„Cine e mai influent în campionat, Benzema sau Messi?". 67% au votat cu francezul. Totuși, în acest sezon, căpitanul blaugrana are 21 de goluri și 17 pase decisive în La Liga (26-21 în toate competițiile). Problema Barçei este că nici coechipierii, nici antrenorii nu-l ajută pe Messi.

Courtois, cel mai bun portar în Top 5 Europa

În această stagiune, Thibaut Courtois are 15 meciuri din 29 fără gol primit în LaLiga. Primul portar în Top 5 Europa, la egalitate cu Manuel Neuer, goalkeeperul lui Bayern. Numai că bavarezii au încheiat Bundesliga, în timp ce Courtois mai are șase partide în care își poate îmbuntăți performanța.

32 de goluria influențat Karim Benzema în acest sezon în toate competițiile (22 de reușite și 10 assisturi)

107 pase decisiveare atacantul francez la Real; încă 10 și îi depășește pe Raúl și Cristiano Ronaldo (116)

244 de goluri (165 numai în La Liga)a înscris Benzema în 11 stagiuni la Madrid (506 meciuri în total)

Program Real Madrid:

Program Barcelona:

Clasamentul din La Liga

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Pozitiv din greşeală! Testul fostului selecționer al Argentinei a dat fail

Ruptură în vestiarul Barcelonei: jucătorii s-au certat cu staff-ul tehnic! Când vine Xavi?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
2947853518578577
Alexandru Tudoran  •  29 Iunie 2020, 21:10

Obraznici astia de la Real Madrid.Ca intotdeauna.Pune-l pe Messi in echipa actuala a Madridului si avea cel putin 30 de goluri pana acum.Barca are un lot extrem de imbatranit si construit total aiurea,cu suighitari ca Griezmann cumparati cu sute de milioane.Madrid ul are un lot mai echlibrat si un antrenor mult mai bun decat pacalicii Valverde si Setien,antrenorii Barcei din acest sezon.Chiar si asa,ca cifre,si desi n-a jucat vreo 6 meciuri in campionat,Messi are cifre mai bune.Asa ca-i rog pe cei de la AS(S) sa lase bong-ul.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează