INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID

Real Madrid, prima reacție, după acuzațiile de corupție la adresa Barcelonei

Florentino Perez/ foto Imago Images
Florentino Perez/ foto Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 11 martie 2023 15:09 / Actualizat sambata, 11 martie 2023 15:39

Real Madrid a reacționat după ce justiția spaniolă a acuzat Barcelona de corupție, în cazul „Negreira”

Clubul „blaugrana” a fost pus oficial sub acuzare de Procuratura din Barcelona, pentru plățile către DASNIL 95, firma fostului vicepreședinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor. FC Barcelona e acuzată că a plătit 6,7 milioane de euro între 2001 și 2018 către firma lui José María Enríquez Negreira.

Marca titrează: „Barcelona riscă excluderea din Champions League!”
BARCELONA
Marca titrează: „Barcelona riscă excluderea din Champions League!”

Real Madrid a reacționat, iar președintele Florentino Perez a convocat o ședință de urgență pentru Consiliul de Administrație al clubului.

Real Madrid, prima reacție după acuzațiile la adresa Barcelonei

Având în vedere gravitatea acuzațiilor formulate de Procuratura din Barcelona împotriva F.C. Barcelona și a doi dintre președinții săi (Josep Maria Bartomeu şi Sandro Rosell), din cauza unor suspiciuni întemeiate de corupție și a relațiilor acestora cu fostul vicepreședinte al Comisiei Tehnice a Arbitrilor, José María Enríquez Negreira, președintele a convocat o ședință urgentă a Consiliului de Administrație pentru duminică, 12 martie 2023, la ora 13:00, pentru a decide ce măsură consideră Real Madrid că este oportună în legătură cu acest subiect. 

- comunicat oficial Real Madrid

Barcelona, acuzată oficial că a cumpărat arbitri!

Clubul catalan a fost pus sub acuzare pentru „corupție”, „abuz de încredere” și „fals în înscrisuri comerciale”, anunță cotidianul El Mundo. Ancheta Tribunalului din Barcelona o vizează pe Barcelona ca entitate juridică, precum și pe foștii președinți Josep Maria Bartomeu şi Sandro Rosell. 

Procurorul i-a acuzat pe catalani că „în schimbul banilor primiți de la club, Enriquez Negreira ar fi influențat deciziile luate de arbitri la meciurile Barcelonei și, implicit, rezultatul final al acestora”.

Citește și

„Klopp dă startul boicotului” » Antrenorii și jucătorii din Premier League au refuzat să apară pe post

Momentul tensionat dintre Pique și De Jong, devenit viral » Gestul nepoliticos făcut în fața iubitei olandezului

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
Stelian66
Stelian66  •  12 Martie 2023, 08:52

Real a fost si ea ajutata de arbitrii, nu cred ca a cea care poate da cu pietre in Barcelona . Desi justitia ar trebui sa isi faca treaba , asa cum a facut-o in Italia si in Franta , cred ca se va musamaliza totul . Poate ca o lectie data Baecelonei ar fi un inceput bun . Urmata si de o investigare a Realului .

contrabas3
contrabas3  •  11 Martie 2023, 16:38

Nu-i greu să acuzi, mai greu este să dovedești un lucru deja cunoscut de toată lumea (ex. OJ Simpson).

Vezi toate comentariile (2)
Comentează