INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ATHLETIC BILBAO - REAL SOCIEDAD 0-1

Trei momente superbe la triumful lui Sociedad: lacrimile golgeterului, căpitanul șchiopătând și antrenorul care sărbătorește ca un fan

Trei momente superbe la triumful lui Real Sociedad în finala Copa del Rey
Trei momente superbe la triumful lui Real Sociedad în finala Copa del Rey

Articol de - Publicat duminica, 04 aprilie 2021 11:21 / Actualizat duminica, 04 aprilie 2021 11:58

Real Sociedad a învins Athletic Bilbao, scor 1-0, și a cucerit a treia sa Copa del Rey, după o așteptare de 34 de ani. 

O finală amânată, programată inițial pe 18 aprilie 2020, dar amânată un an din cauza pandemiei, s-a jucat sâmbătă seară, la Sevilla, tot fără spectatori. Pentru prima oară, marii rivali basci, de la Athletic Bilbao și Real Sociedad, s-au înfruntat în ultimul act al Copei del Rey. Au câștigat alb-albaștrii din San Sebastian, al treilea triumf al lui Sociedad (1909, 1987, 2021). Au așteptat 34 de ani această performanță. Trei momente rămân după finală. Trei momente superbe.

Lacrimile lui Oyarzabal: „Vă iubesc pe toți!”

La 23 de ani, Mikel Oyarzabal a refuzat oferte importante doar pentru a câștiga un trofeu cu echipa la care a crescut. Căpitan, în absența lui Illarramendi, tânărul atacant a executat el penalty-ul din minutul 63. Ratase trei din ultimele patru lovituri de pedeapsă, a dezvăluit după meci că a greșit două din trei și la antrenamentul de vineri, dar pe teren, împotriva lui Athletic, a marcat. Golul decisiv, cel mai important al carierei sale.

Plângea în timp ce vorbea, la sfârșit, la primul interviu după victorie. "E o zi frumoasă, una dintre acelea pe care nu le poți uita niciodată. O oferim tuturor fanilor. Erau mulți oameni care își doreau să vină aici. Familia, prietenii... Acest trofeu e pentru toți. E incredibil", a spus el printre lacrimi. Întrebat de coechipieri, Mikel a exclamat: "Vă iubesc pe toți! Suntem campioni!".

62 de goluria înscris Mikel Oyarzabal la Real Sociedad în șase sezoane (228 de meciuri)

Gestul lui Illarramendi » Șchiopătând, cu trofeul

Asier Illarramendi, 31 de ani, căpitanul lui Sociedad, trebuie să joace sâmbătă. Vineri însă, la ultima ședință de pregătire, mijlocașul s-a accidentat, a suferit o ruptură la coapsă. Nu a mai intrat în lot. Însă, după meci, Illarramendi era pe gazon, în echipament de joc. Oyarzabal i-a pus lui pe braț banderola. Și, șchiopătând, ajutat de un antrenor, a urcat scările arenei spre loja regelui. Felipe i-a oferit trofeul. Președintele clubului, Jokin Aperribay, l-a sărutat pe frunte. Apoi, a coborât în iarbă, să sărbătorească alături de colegi. Când toți au sărit, a făcut-o și el. Într-un picior.

211 meciuria jucat Asier Illarramendi în tricoul lui Real Sociedad, pentru care a marcat 10 goluri

Imanol Alguacil, antrenorul care a celebrat ca un fan înfocat

Imanol Alguacil, 49 de ani, respiră pentru Real Sociedad. A jucat opt sezoane la seniorii alb-albaștrilor (1990-1998), fundaș dreapta. După finalul carierei, a fost antrenor numai la clubul basc. A început în 2011, la juniori, a urcat la echipa B, mai întâi asistent, apoi principal, și din 26 decembrie 2018 conduce prima formație. Acesta este primul lui trofeu și a celebrat ca un fan. Cel mai înfocat fan.

La conferința de presă, și-a dat jos sacoul, a îmbrăcat tricoul de joc, a luat și un fular și a pornit spectacolul. A sărit, a cântat, a scandat. "Vamos, Real!". Totul pentru Real. Real Sociedad.

117 partideare Imanol Alguacil ca antrenor la Real Sociedad: 52 de victorii, 32 de egaluri, 33 de înfrângeri

Athletic Bilbao a ratat „tripla”

Athletic Bilbao putea reuși o mare performanță. Trei trofee în patru luni. Pe 17 ianuarie, a cucerit Supercupa Spaniei, după 3-2 (în prelungiri) în finala cu Barcelona. Iar în aprilie sunt cele două finale de Cupă, și pentru sezonul trecut, și pentru cel actual: pe 3 cu Real Sociedad (2020), pe 17 cu Barcelona (2021), ambele pe stadionul "La Cartuja", în Sevilla. Pe prima a pierdut-o însă. Mai are o șansă.

VIDEO Maxim, despre experiențele din Germania și Spania: „La Stuttgart adormeam în vestiar”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Anunțul momentului: „Dennis Man și Mihăilă vor fi căutați de echipe și mai mari din Italia”

Uluitor! Impresarul lui Haaland ar putea încasa o avere de pe urma transferului norvegianului

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ripensistu
ripensistu  •  04 Aprilie 2021, 15:35

Tot Bilbao este echipa mai mare.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează