INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN

Record de leziuni musculare la Bayern Munchen: 24 în acest sezon » Motivul e incredibil: se antrenează prea puțin!

Kingsley Coman, din nou accidentat. E a treia leziune gravă pe care o suferă în acest sezon / Foto: Imago
Kingsley Coman, din nou accidentat. E a treia leziune gravă pe care o suferă în acest sezon / Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 14 aprilie 2024 10:40 / Actualizat duminica, 14 aprilie 2024 11:44

Bayern l-a pierdut sâmbătă, în meciul cu FC Koln (2-0), și pe Kingsley Coman: ruptură musculară! A 24-a în lotul bavarezilor în acest sezon. Fostul internațional german Dietmar Hamann îl arată cu degetul pe antrenorul Thomas Tuchel.

Pentru Kingsley Coman, sezonul s-a încheiat sâmbătă, în repriza secundă a meciului cu FC Koln. Internaționalul francez a suferit o ruptură musculară, la coapsă, iar tabloidul Bild susține că va absenta în jurul a cinci, șase săptămâni. Astfel că și participarea lui la Euro 2024 (14 iunie - 14 iulie) devine incertă.

Misiune imposibilă? Gigi Becali a aflat prețul pe care trebuie să-l plătească pe atacantul-revelație din Portugalia
FCSB
Misiune imposibilă? Gigi Becali a aflat prețul pe care trebuie să-l plătească pe atacantul-revelație din Portugalia

A 24-a leziune musculară suferită de un jucător al lui Bayern în 2023 - 2024

Accidentarea lui Coman a declanșat un adevărat scandal, întrucât este deja a 24-a leziune musculară suferită de un jucător al lui Bayern în această stagiune, ceea ce reprezintă și una dintre explicațiile pentru un 2023 - 2024 de uitat.

Francezul se alătură astfel lui Serge Gnabry, de asemenea victima unei rupturi musculare, pe lista indisponibililor pentru returul de miercuri cu Arsenal, din „sferturile” Ligii Campionilor.

Antrenorul Thomas Tuchel este arătat cu degetul de experți

Portarul Manuel Neuer este și el incert, tot din cauza unei leziuni musculare care ar fi recidivat, iar fostul internațional german Dietmar Hamann îl arată cu degetul, indirect, pe antrenorul Thomas Tuchel!

„Ceva nu este în regulă. Jucătorii lui Bayern se antrenează fie prea mult, fie prea puțin. Sentimentul meu este că nu se antrenează suficient. Asta e și informația pe care o am eu din interior”, a comentat fostul mijlocaș al lui Bayern și al lui Liverpool.

Bayern a alergat cel mai puțin în acest sezon dintre toate echipele din Bundesliga!

Interesant, în ceea ce privește numărul total de kilometri parcurși de toate echipele, Bayern era pe locul 18, ultimul, înaintea etapei cu numărul 29! Vedetele lui Tuchel alergaseră doar 3.110 km, în vreme ce liderul acestei ierarhii, Union Berlin, bifase 3.406 km.

Și nu este doar din cauza stilului de joc! Jucătorii lui Bayer Leverkusen, locul 1 în Bundesliga, au alergat 3.329 km, cu peste 200 km mai mult decât Bayern! Chestionat de reporterii tabloidului Bild pe tema accidentărilor, Tuchel s-a enervat: „Nu pot să vă răspund. Hamann știe cel mai bine”.

În schimb, directorul sportiv Christoph Freund a admis: „Ne-am confruntat cu numeroase indisponibilități pe tot parcursul sezonului. Avem o mulțime de leziuni musculare, ceea ce, desigur, nu este ideal. Discutăm și pe plan intern care ar putea fi cauza”.

Totul are legătură cu prospețimea mentală și cu antrenamentul pe care îl faci. Leverkusen a jucat mai multe meciuri și are toți jucătorii la bord. Probabil că nu a avut nici jumătate din accidentările lui Bayern. Aceasta este, de asemenea, o explicație pentru situația actuală din clasament. Bayern trebuie să-și pună întrebări și în ceea ce privește departamentul medical. Au atât de mulți oameni sub contract. Ceva nu e în regulă acolo. Desigur, este incredibil de amar”
Dietmar Hamann, fost internațional german

Match Quiz CFR Cluj - FCSB

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul CFR Cluj - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

Mai puteți citi:

Fotbalistul român din Israel: „Nu mi-e frică de nimic! Armata e puternică” » Concluzii după 3 luni în țara atacată noaptea asta de Iran

Îl vor pe Radu Drăgușin titular cu Arsenal! Reacția managerului Ange Postecoglou

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează