INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RUSIA

Recurs la TAS pentru Anatoliy Tymoshchuk. Zenit: „Totul este o manipulare”

Anatoliy Tymoshchuk
Anatoliy Tymoshchuk

Articol de - Publicat sambata, 12 martie 2022 15:30 / Actualizat sambata, 12 martie 2022 15:45

Clubul Zenit Sankt Petersburg a anunțat că va contesta la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne sancțiunile dictate de federația ucraineană împotriva antrenorului său secund, Anatoliy Tymoshchuk: „Fotbalul ar trebui să rămână în afara sferei politice, nu ar trebui să facă parte din jocul politic”.

Rușii sar în apărarea fostului căpitan al echipei naționale a Ucrainei, Anatoliy Tymoshchuk (42 de ani), șters din scriptele federației de la Kiev, pentru că n-a luat atitudine față de invadarea Ucrainei de către Rusia lui Putin. Zenit denunță o manipulare politică în acest caz și amenință că va depune un memoriu la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

„Tymoshchuk este un profesionist desăvârșit, care a avut o atitudine corectă față de sport în fiecare țară în care a jucat sau a antrenat. Avem încredere totală în calitățile sale de antrenor și continuăm să îi apărăm interesele, inclusiv la TAS. 

La fel, avem încredere în calitățile sale umane. Considerăm că deciziile luate de către Federația Ucraineană de Fotbal sunt iresponsabile și reprezintă un gest de manipulare politică. Totodată, vrem să amintim faptul că fotbalul ar trebui să rămână în afara sferei politice, nu ar trebui să facă parte din jocul politic”, se arată într-un comunicat al clubului din Sankt Petersburg.

Comisia de Disciplină a federației de la Kiev a luat decizii drastice, fără precedent, la adresa lui Timoșciuk: retragerea licenței Pro de antrenor, obținută în Ucraina retragerea tuturor decorațiilor și premiilor, retragerea tuturor trofeelor și medaliilor cucerite în campionatul Ucrainei, Cupa Ucrainei și Supercupa Ucrainei, radierea din registrul oficial al jucătorilor care au evoluat pentru echipa națională a Ucrainei și Interdicția de a participa la activitățile legate de fotbal, pe teritoriul Ucrainei. 

Fostul mijlocaș defensiv a jucat pentru Volyn Lutsk, Șahtior, Zenit, Bayern și Kairat Almaty și a câștigat o Ligă a Campionilor, 2 titluri, 2 Cupe și 2 Supercupe ale Germaniei cu Bayern, trei titluri, trei Cupe și o Supercupă în Ucraina, cu Șahtior., plus Cupa UEFA, Supercupa Europei, două titluri și o Supercupă a Rusiei, cu Zenit, și Cupa și Supercupa Kazahstanului, cu Kairat.

144de selecții (record) și 4 goluri avea Timoșciuk pentru naționala Ucrainei, pentru care a jucat între 2000 și 2016

Stadionul unei echipe de primă ligă, distrus de armata rusă! Au rămas doar ruinele
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Stadionul unei echipe de primă ligă, distrus de armata rusă! Au rămas doar ruinele
Putin, rușii și războiul din noi înșine » De ce nu e o soluție să faci criminal un popor întreg
RĂZBOI
Putin, rușii și războiul din noi înșine » De ce nu e o soluție să faci criminal un popor întreg

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
mandpv964
mandpv964  •  12 Martie 2022, 19:09

Ucrainienii se cred buricul pamantului.. Nordul Bucovinei, Tinutul Hertei, Sudul Basarabiei si Insula Serpilor... Cand or sa le retrocedeze, atunci voi varsa o lacrima pentru ei.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează