INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

FOTO Reportaj din Cagliari, orașul unde Ranieri a devenit rege

Reportaj din Cagliari, orașul unde Ranieri a devenit rege +6   FOTO
Reportaj din Cagliari, orașul unde Ranieri a devenit rege

Articol de - Publicat luni, 03 iulie 2023 10:50 / Actualizat luni, 03 iulie 2023 16:03

Echipa de fotbal Cagliari Calcio a promovat în Serie A vara aceasta, după trei baraje de promovare. Deși formația sardă a intrat azi în ultima săptămână de vacanță, înainte de cantonamentul din nordul Italiei, de la Val D'Aosta, ecourile întâlnirii cu elita nu s-au stins.

Mijlocașul Răzvan Marin (27 de ani), aflat sub contract cu echipa sardă, a fost împrumutat încă un an la Empoli, unde a evoluat și în sezonul recent încheiat. 

Echipa pentru care internaționalul român a marcat două goluri în precedenta stagiune are opțiune de a-l cumpăra pe mijlocașul defensiv cu 2 milioane de euro la finalul împrumutului de anul viitor. Dacă îl va vinde în acest timp, Cagliari va încasa 50% din suma de transfer.

+2 FOTO

Așadar, Marin nu a participat la bucuria promovării roș-albaștrilor în prima ligă. În capitala insulei din Mediterana, unde Cagliari se numește Casteddu în dialectul sard, suporterii au sărbătorit revenirea în elită într-un mod original.

La sugestia fanilor, autoritățile locale au îmbrăcat statuia regelui din 1820 Carlo Felice într-o pânză în culorile roșu și albastru, i-au pus steagul local pe sabie și au atașat un A mare, care arată drumul către prima ligă din Italia. Numele regelui a fost schimbat în Claudio Felice, ca o recunoștință adusă antrenorului Claudio Ranieri, artizanul promovării.

,,Răzvan Marin este un jucător bun. L-aș fi vrut în echipa noastră", a spus un suporter al lui Cagliari Calcio, vânzător la un chioșc de ziare în capitala Sardiniei.

Incursiuni prin istorie

Cagliari a fost campioană a Italiei în 1970, cu marele internațional Luigi Riva în echipă, azi președinte de onoare al clubului. În acel an, în România, titlul național a fost cucerit de UTA Arad. Riva a fost formidabil la CM din 70, în semifinala Italia - RFG, scor 4-3. A fost considerat cel mai frumos meci din istoria CM. La 24 de ani distanță, la World Cup SUA 94, partida din optimi România – Argentina 3-2 a fost votată partida turneului.

Arena nouă, lângă cea veche

+2 FOTO

Stadionul nou, Unipol Domus, se află lângă cel vechi, unde e păstrat cortul media de la Campionatul Mondial Italia. Aici și la Palermo au evoluat în grupa F a celei de-a 14-a ediții a CM Anglia, Olanda, Irlanda și Egipt.

Luptă aprigă pentru semnătura lui Tătărușanu! Un club nou a intrat pe fir și e aproape să bată palma cu Ciprian: „Are experiență și e soluția low cost”
ITALIA
Luptă aprigă pentru semnătura lui Tătărușanu! Un club nou a intrat pe fir și e aproape să bată palma cu Ciprian: „Are experiență și e soluția low cost”
Gianluigi Buffon e dorit în Arabia Saudită » Ofertă uluitoare pentru portarul de 45 de ani
ARABIA SAUDITĂ
Gianluigi Buffon e dorit în Arabia Saudită » Ofertă uluitoare pentru portarul de 45 de ani

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close