INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BELGIA - FRANȚA 2-3

Revanșa lui Mbappe » Starul Franței, MVP în victoria de senzație cu Belgia: „Nu m-am îndoit nicio clipă”

Kylian Mbappé, atacantul de 22 de ani și 291 de zile, cel mai tânăr internațional albastru care ajunge la 50 de selecții, a fost cel mai bun francez în fața Belgiei, scor 3-2. Foto: Imago
Kylian Mbappé, atacantul de 22 de ani și 291 de zile, cel mai tânăr internațional albastru care ajunge la 50 de selecții, a fost cel mai bun francez în fața Belgiei, scor 3-2. Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 08 octombrie 2021 11:55 / Actualizat vineri, 08 octombrie 2021 13:30

Kylian Mbappé, atacantul de 22 de ani și 291 de zile, cel mai tânăr internațional albastru care ajunge la 50 de selecții, a fost cel mai bun francez în fața Belgiei, scor 3-2. Assist și gol. Din penalty! S-a răzbunat pentru ratarea de la Euro 2020.

La București, 28 iunie a fost o seară a dezamăgirii pentru Kylian Mbappe. A greșit la ultimul penalty, decisiv, și "Les Bleus" au pierdut meciul cu Elveția, 3-3, 4-5 la loviturile de departajare, fiind eliminați în "optimile" Euro.

Kylian Mbappe, cu doi ani sub recordul lui Karim Benzema

A spus tot ce avea pe suflet în L'Équipe, zilele trecute. „Naționala Franței e cea mai importantă. Dacă e fericită fără mine, atunci sunt gata să plec”. A vorbit despre ce îl deranjase profund în vară, despre atacurile la care fusese supus în țară: „Să fiu făcut «maimuță» pentru un penalty ratat? Am fost șocat”.

Dar Kylian nu a renunțat la tricoul albastru. Joi, l-a purtat pentru a 50-a oară, devenind cel mai tânăr francez care atinge această cifră. Are 22 de ani și 291 zile. Cu doi ani peste vechea performanță, deținut de Karim Benzema (24 de ani și 240 de zile) și cu mult peste cei mai selecționați "cocoși". 

Recordmanul Lilian Thuram (142) avea peste 28 de ani la a 50-a partidă, iar Hugo Lloris, actualul căpitan (133), 26 de ani! În acest ritm, KM îi poate lăsa în urmă pe toți.

4 goluriși două assisturi are Mbappé în Liga Națiunilor, cel mai influent jucător albastru în competiție

Didier Deschamps: "Franța e mult mai puternică avându-l pe el"

Dincolo de numărul de selecții, Mbappé a fost cel mai bun jucător al lui Didier Deschamps împotriva Belgiei, la Torino. Esențial la răsturnarea scorului în repriza secundă, de la 0-2 la 3-2. Assist pentru Benzema la 1-2 și gol de 2-2. La primul penalty al Franței după ratarea de la Euro, a tras el și nu a mai ratat. L-a învins pe Courtois.

"Kylian nu s-a îndoit nicio clipă de ceea ce poate. Și nici eu. La Euro, a făcut totul bine, mai puțin golul", a spus selecționerul Deschamps. A accentuat: "Știu foarte bine că Franța e mult mai puternică avându-l pe el. Iar acesta a fost meciul lui".

8a fost nota primită de atacantul "cocoșilor" în L'Équipe pentru evoluția din meciul de joi

Ador să joc asemenea meciuri, cu mare presiune, urmărite de toată lumea, pe care toată lumea vrea să le joace
Kylian Mbappé, atacant Franța 

Sunt un mare fan al lui Kylian Mbappé și sper ca el să câștige în curând Balonul de Aur. Sunt fericit că a rămas la PSG
Adil Rami, campion mondial francez

18 goluria marcat Kylian în 50 de selecții la naționala Franței, începând din 2017

Discuție dură în vestiar, la pauză

După calificare, Paul Pogba le-a zis reporterilor francezi: "Sper să câștigăm duminică finala cu Spania și să puteți vedea tot ce am vorbit între noi la pauză, în vestiar. Trebuie să fie o înregistrare". Când "cocoșii" erau conduși, 0-2. Mbappé a confirmat că "ne-am spus multe lucruri". Niciunul nu a detaliat.

Benzema nu se mai oprește

Încă un gol al lui Karim Benzema în acest start de sezon formidabil. În 14 meciuri, la Real și naționala Franței, KB a marcat 11 goluri și a oferit 8 assisturi. Benzema, 32 de reușite pentru "Les Bleus", l-a depășit în topul golgeterilor pe Zidane (31), urcând pe locul 6. Când Karim a înscris, "cocoșii" nu au pierdut niciodată: 23 de victorii și două egaluri.

Theo, al doilea meci, primul gol

La 47 de ani de la ultimii frați colegi în naționala Franței (Hervé și Patrick Revelli, 1974) și la 89 de la ultimii frați titulari (Jean și Lucien Loren), Lucas și Theo Hernandez au jucat din primul minut joi seară. Theo a marcat golul victoriei, cu un trasor la colțul lung. A doua lui selecție, prima reușită!

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Belgia - Franța 2-3 » Semifinală de poveste în Nations League! Campionii mondiali au revenit uluitor și vor înfrunta Spania pe Giuseppe Meazza
Belgia - Franța
Belgia - Franța 2-3 » Semifinală de poveste în Nations League! Campionii mondiali au revenit uluitor și vor înfrunta Spania pe Giuseppe Meazza
Laporta, reacție de neînțeles la două luni după plecarea lui Messi de la Barcelona: „Am sperat până în ultima clipă că va juca gratis”
SPANIA
Laporta, reacție de neînțeles la două luni după plecarea lui Messi de la Barcelona: „Am sperat până în ultima clipă că va juca gratis”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
iulian_ene
iulian_ene  •  08 Octombrie 2021, 15:14

"Ce are Mbappe si n-are Coman?", chiar daca nu cuprinde si obisnuita greseala gramaticala , e probabil harfa numarul 1 a lui Gheorghe Hagi

Vezi toate comentariile (1)
Comentează