INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

Revolta lui Marius Șumudică: „Asta e rana care sângerează. Dar nu mi-e frică!" + Cum l-a schimbat Mircea Lucescu!

Marius Șumudică
Marius Șumudică

Articol de - Publicat luni, 16 octombrie 2023 14:29 / Actualizat luni, 16 octombrie 2023 14:34

La cinci săptămâni după întoarcerea în Turcia, la Gaziantep, Marius Șumudică spune ce îi displace în Super Lig: „Nu vi se pare cam mult să înlocuiești nouă antrenori în două luni? Asta e rana care sângerează a fotbalului turc. Însă eu, dacă plec de aici, semnez repede contractul la alt club".

După doi ani și jumătate, Marius Șumudică s-a întors la Gaziantep. A plecat în ianuarie 2021, după un scandal cu președintele clubului, deși echipa era pe locul 3, a revenit în septembrie 3023, pentru a salva Antep, ultima în acel moment, cu patru înfrângeri în patru etape. În următoarele patru runde, două victorii și două eșecuri, a urcat trei poziții, pe 17, dar încă în zona retrogradării. Chiar sub linia roșie.

Adrian Ilie e sigur: „Sunt doi jucători care trebuie să fie mereu titulari”
ROMÂNIA - ANDORRA 4-0
Adrian Ilie e sigur: „Sunt doi jucători care trebuie să fie mereu titulari”

Marius Șumudică: „Două țări cu Balcanii în sânge. Cât timp câștigi, ești rege!"

Într-un interviu pentru beIN Sports, antrenorul în vârstă de 52 de ani a spus ce îi displace în Turcia. Schimbarea neîncetată a tehnicienilor. „Vreau să-i întreb pe președinții, managerii cluburilor, pe administratorii fotbalului turc: nu vi se pare cam mult să înlocuiești nouă staffuri tehnice în primele opt săptămâni ale sezonului? 

De ce să schimbi atât de des? Când vine unul nou, nu poate modifica prea multe lucruri într-o lună. Cu noroc, poate câștiga câteva meciuri, dar nu e un plan corect. Cred că asta e rana ce sângerează a fotbalului turc", a declarat Șumudică.

Pentru el, „Turcia și România seamănă mult. Amândouă țările au Balcanii în sânge. Cât timp câștigi, ești rege!".

Nu-și face griji însă: „Nu mi-e frică de ce s-ar putea întâmpla. Dacă plec de aici, semnez repede contractul la alt club".

Președintele unui club turc important: „L-aș pune azi pe Marius Șumudică, dar el se ceartă permanent”

Șumudică admite că nu mai e la fel ca în trecut, s-a modelat, a acceptat sfatul unui nume important. „Să vă povestesc cum m-am transformat. Mircea Lucescu, pe care îl cunoașteți atât de bine, e ca tatăl meu, îl respect foarte mult. 

În primul meu an în Turcia, mi-a zis: «Șumi, de ce dansezi mereu? Pentru a antrena la marile echipe, trebuie să fii mai serios pe teren». Să vă mai spun ceva. La un moment dat, președintele unui club puternic i-a transmis lui Lucescu: «L-aș pune astăzi antrenor e Șumudică, dar el se ceartă și se luptă permanent». M-am gândit și m-am schimbat. Sigur, lupt când e nevoie, însă numai pentru succesul formației mele". 

După cutremur, mama nu a vrut să mai revin aici, dar eu îmi doream atât de mult. Gaziantep e precum copilul meu. Sunt convins că nu vom retrograda. Dacă nu-mi voi atinge obiectivul, eu voi plăti o penalizare, mi-am trecut această clauză în contract. Dacă rămânem în prima ligă în sezonul viitor, vom fi printre primele opt echipe.

- Marius Șumudică, antrenor Gaziantep

Citește și: 

Forbes a publicat TOP 11 salarii din fotbal: Ronaldo câștigă dublu cât Messi + 4 fotbaliști joacă în Arabia Saudită

Mesajul emoționant al lui Antonio Sefer pentru fanii din Israel + Cum i-au răspuns aceștia pe Instagram

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează