INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Revoluție la Juventus! Revine Allegri, pleacă Ronaldo? + Ce planuri sunt pentru Drăgușin

Cristiano Ronaldo și Allegri au mai lucrat împreună, însă nu e sigur că o vor mai face din nou // Foto: Getty Images
Cristiano Ronaldo și Allegri au mai lucrat împreună, însă nu e sigur că o vor mai face din nou // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 30 aprilie 2021 18:11 / Actualizat vineri, 30 aprilie 2021 18:24

Detronată după nouă ani de supremație în Serie A, Juventus va renunța la pariul tehnic Pirlo și pregătește schimbări masive la vară, în lot, staff și conducere.

S-a dus hegemonia lui Juventus în Serie A: ratarea celui de-al zecelea scudetto la rând va provoca remanieri la toate nivelurile. „Se îndreaptă spre o revoluție!", a titrat pe copertă Gazzetta dello Sport, anunțând revenirea după doi ani a lui Massimiliano Allegri (53 de ani), ce ar trebui să devină managerul bianconerilor, similar modelului Sir Alex Ferguson la Man. United.

Pleacă și Paratici

După două încercări nereușite cu Maurizio Sarri și, mai ales, Andrea Pirlo, se pregătesc schimbări importante. John Elkann, președintele Exor, holdingul care controlează Juventus, și vărul Andrea Agnelli s-au întâlnit pentru a proiecta viitorul. 

Unul tot mai sigur fără Cristiano Ronaldo, despărțirea de portughezul al cărui salariu nu mai poate fi sustenabil fiind și o condiție pusă de noul antrenor. Va pleca o dată cu Pirlo și directorul sportiv Fabio Paratici, probabil înlocuit cu Cristiano Giuntoli (ex-Napoli), în pericol fiind și „vicele" Pavel Nedved.

Dybala și Arthur reîncărcați

Și echipa va arăta altfel din sezonul viitor, în care piemontezii nu-și permit investiții mari în mercato, reconsiderând jucătorii trecuți în umbră. 4-2-3-1-ul lui Allegri l-ar avea în centrul proiectului, scrie cotidianul roz, pe Dybala, doar 4 goluri în 21 de meciuri în actuala stagiune, încadrat pe benzi de Kulusevski și Chiesa, în spatele vârfului Morata. Sau al lui Kean, pe care Allegri l-a lansat, dar de care Juve s-a dispensat prea ușor.

11trofee a câștigat Allegri în cinci sezoane la Juventus (2014-2019), dintre care cinci titluri consecutive, pe care a calificat-o de două ori în finala Ligii Campionior, ambele pierdute

„Drăgușin, pe rampa de lansare"

Mijlocul va fi cel mai afectat de revoluție, cu Rabiot și Ramsey probabil out din schemă și lot, Arthur (superinvestiția din 2020) relansat într-o altă poziție și un eventual transfer al lui Locatelli (Sassuolo). 

Și la defensivă, altădată punctul forte, e de lucrat, Gazzetta scriind despre „tânărul Drăgușin aflat pe rampa de lansare", lângă ceilalți tineri De Ligt și Demiral. Lui Chiellini i se va prelungi un an contractul, Max cerând încă un stoper și un fundaș lateral stânga. Barzagli s-ar întoarce în stafful tehnic, după un an de la colaborarea cu Sarri.

Citește și alte știri din Serie A:

Președintele lui Ștefan Radu, suspendat 12 luni! Nu a comunicat autorităților sanitare cazurile pozitive de Covid-19 din lot

Un interviu nonconformist! Tătărușanu, altfel decât pe teren » Cum și-a cerut iubita de nevastă și sfatul de aur primit de la Dida

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
spritz123
spritz123  •  30 Aprilie 2021, 20:08

Cocalara Italiei cum zice cineva este cum era cocalara Italiei din anii' 90 milan..al carei fan poate este...in alta ordine de idei Cr7 trebuie sa plece..de cand este la echipa, toti trebuie sa joace pentru marea vedeta, sa dea goluri, sa faca, sa dreaga.In plus pentru ce a realizat, salariul este exagerat..sa se duca inapoi la MUN sa le strice si la aia echipa

magic4ever
magic4ever  •  30 Aprilie 2021, 19:17

Juventus nu renunta niciodata la C.Ronaldo,are 3 clase peste orice fotbalist din lot...poate sa plece el daca Juventus nu prinde loc de UCL

ripensistu
ripensistu  •  30 Aprilie 2021, 18:54

Cat de disperata este iuventus cocalara Italiei ca nu mai castiga al X-lea titlu la rand, mai cringe de atat nici ca se poate.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează