INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RIZESPOR

Rizespor i-a găsit înlocuitor lui Marius Șumudică » Cine e antrenorul care îi va pregăti pe Djokovic și Boldrin

Bulent Uygun, noul antrenor al lui Rizespor
Bulent Uygun, noul antrenor al lui Rizespor

Articol de GSP - Publicat duminica, 07 martie 2021 13:28 / Actualizat duminica, 07 martie 2021 13:35

Rizespor s-a despărțit recent de Marius Șumudică, dar formația turcă i-a găsit deja înlocuitor românului. Bulent Uygun (49 de ani) va prelua echipa la care joacă Damjan Djokovic și Fernando Boldrin.

Rizespor e mai rău de când a venit Șumudică. Înainte, era pe locul 13. Acum este pe 16, fără victorie cu Șumi pe margine: patru înfrângeri și trei remize, ultimul eșec înregistrat pe terenul lui Kayseri, care se afla pe loc retrogradabil înaintea meciului direct. Rize mai are doar două puncte deasupra linei roșii, astfel că misiunea lui Bulent Uygun va fi una extrem de dificilă. 

De-a lungul carierei, Bulent Uygun le-a mai antrenat pe Sivasspor, Bucaspor, Eskişehirspor, Elgazispor, Gaziantepspor, Umm Salal, Osmanlispor, Al Gharafa, Al Rayyan, Kayserispor şi Denizlispor.

Marius Șumudică: „Cei de la Rize m-au implorat să rămân, s-au rugat de mine!”

Marius Șumudică, revenit în România după despărțirea de Rizespor, a făcut noi precizări despre ruptura dintre el și a doua echipă turcă pe care a pregătit-o în actuala stagiune, după Gaziantep.

„Toată lumea m-a rugat, m-au implorat să rămân. Nimeni n-a acceptat, dar simțeam că nu mai pot să-i ajut. Am simțit că-i momentul să vină altcineva care poate face mai mult decât am făcut eu. Mi-am dat seama că e greu să implementez filosofia mea. Mă simt obosit. De 12-13 ani nu am avut pauză. Știți cum e, înveți până te lași. Am simțit că nu mai pot, nu mai aveam energia să-i motivez pe jucători. Le mai trebuie două sau 3 victorii să se salveze de la retrogradare.

Mi-a fost greu, n-au vrut să mă lase să plec. Am avut o clauză, am ajuns la un acord însă, ne-am despărțit în condiții amiabile. Sub nicio formă nu mai antrenez până la vară.”, a declarat Șumudică în emisiunea „Digi Sport Special”.

Marius Șumudică la Rizespor: BILANȚ

Prezentat pe 25 ianuarie la Rizespor, aflată atunci pe locul 13 în Süper Lig, Șumi nu a rezistat în funcție decât 39 de zile. Timp în care nu a câștigat deloc:

  • Șapte partide disputate; 
  • Patru înfrângeri (0-1 cu Fenerbahçe, 1-2 cu Alanya, 0-2 cu Erzurum, 1-2 cu Kayseri); 
  • Trei egaluri (1-1 cu Kasimpașa, 1-1 cu Ankaragücü, 0-0 cu Sivas); 
  • Doar patru goluri marcate și nouă primite; 
  • În șapte etape, nu a reușit niciodată să înscrie mai mult de un gol pe meci, Rize pierzând trei poziții în clasament. E pe 16, la doar două puncte deasupra zonei retrogradării.

VIDEO Marius Șumudică, anunț categoric: ”E greu! În câțiva ani vreau să mă las de antrenorat!”

Citește și alte știri de actualitate: 

Edward Iordănescu, scandalagiul Ligii 1! De ce nu va sta pe bancă la derby-ul cu FCSB

Cinci fotbaliști din România, implicați într-un grav accident rutier chiar înainte de meci

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
629690994563561
Sutiman Ilie  •  07 Martie 2021, 15:05

Ai avut echipa de unde ai plecat, cu maxim care poate fi un jucător de clasa în unele condiții. Dar tu dragul meu Șumi ești doar un antrenor și nu un mare antrenor asa cum te fac alți. Te bați cu pumni în piept ca nu mai antrenezi în România, ca ești prea mare pentru ce este aici. Te înșeli, dacă accepta una din oferte de aici erai ok. Suporteri te iubeau și te voiau. Dar alegeți cu toți sa plecați, ca și marele Dan Petrescu care deja se crede prea bun pentru România. Plecați și va întoarceți cu coada între picioare, iar când aveți echipă începeți cu pretenții. Dacă ești antrenor lucrezi și cu ce ai,. Lași de la tine sa fie bine.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează