INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Mutare-șoc! Robert Lewandowski, out de la FC Barcelona în ianuarie?!

Robert Lewandowski, în criză de formă în ultima perioadă la FC Barcelona Foto: Imago
Robert Lewandowski, în criză de formă în ultima perioadă la FC Barcelona Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 06 decembrie 2023 15:33 / Actualizat miercuri, 06 decembrie 2023 15:47

Robert Lewandowski, 35 de ani, va fi vândut de Barcelona în această iarnă. Presa poloneză susține că, aflat în evidentă criză de formă, atacantul nu va mai fi păstrat de clubul catalan, care îl va aduce în locul său pe brazilianul Vitor Roque, 18 ani, cumpărat în vară de la Athletico Paranaense cu 40 de milioane de euro.

În vara lui 2022, Robert Lewandowski a fost cumpărat de Barcelona, care i-a plătit 45 de milioane de euro lui Bayern Munchen pentru atacantul polonez. În primul sezon, a fost vârful dorit de clubul catalan, știut în lumea întreagă.

Radu Drăgușin, „tricolorul” cu cea mai mare ascensiune. Antrenorul de la Genoa, încântat după alt joc bun: „Iată cu ce impresionează Drăgușin!”
românia
Radu Drăgușin, „tricolorul” cu cea mai mare ascensiune. Antrenorul de la Genoa, încântat după alt joc bun: „Iată cu ce impresionează Drăgușin!”

Un supergolgheter, cu 41 de reușite (33 de goluri, 8 assisturi) influențate în 46 de meciuri în toate competițiile. Esențial în echipa blaugrana pentru cucerirea titlului în LaLiga.

Robert Lewandowski, fără goluri, fără assisturi în 9 meciuri începând din septembrie

A doua stagiune a lui Lewandowski înseamnă suferință. Din 26 septembrie, vârful în vârstă de 35 de ani nu a mai înscris la catalani decât două goluri în zece meciuri de campionat și Ligă. Și acelea într-o singură partidă, „dublă" la 2-1 cu Alaves. În nouă întâlniri, a fost invizibil pe teren. Fără goluri, fără assisturi.

Cotidianul catalan Sport a speculat de curând că Barcelona i-ar putea rezilia contractul atacantului în vara lui 2025, cu un an înainte de finalul acordului. Potrivit unei clauze, dacă în 2024-2025 nu joacă 55% din meciuri, Barca poate renunța la el. Caz în care ar economisi 26 de milioane de euro.

Robert Lewandowski, trecut pe lista de transferuri și vândut în ianuarie

Dar e foarte posibil ca el să plece din Catalunya mult mai devreme. Nu vara viitoare. Chiar acum, în această iarnă!

30de milioane de euro valorează Robert Lewandowski în acest moment, potrivit Transfermarkt.de. Cota maximă a polonezului s-a înregistrat în vara lui 2018, când juca pentru Bayern Munchen

Potrivit jurnalistului polonez Maciej Iwanski, de la TVP Sport, confirmat de cotidianul Przeglad Sportowy, Lewandowski va fi trecut pe lista transferurilor pentru a fi vândut în proximul mercato, în ianuarie!

Vitor Roque, înlocuitorul lui Robert Lewandowski în tricoul Barcelonei

De aceea, Barcelona a făcut deja o mutare. Îl va aduce în ianuarie pe vârful brazilian Vitor Roque, 18 ani, pe care l-a cumpărat în vară de la Athletico Paranaense cu 40 de milioane de euro.

8goluri și 4 pase decisive are Robert Lewandowski la FC Barcelona în acest sezon în 17 partide de campionat și Champions League

Sud-americanul s-a despărțit în lacrimi de fanii echipei sale, duminică, la 3-0 cu Santos, ultima partidă pe teren propriu. Pe 28 decembrie va ajunge la Barcelona și de la 1 ianuarie va fi oficial jucător blaugrana.

663de goluri a marcat Robert Lewandowski (581 la club, 82 la naționala Poloniei) în 955 de meciuri (809-146) jucate în întreaga carieră

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Îngrijorare la națională în cazul Răzvan Marin! Cădere la Empoli, rezervă în ultimele 3 etape, e în echipa „dezamăgirilor” din Serie A!
ECHIPA NAȚIONALĂ
Îngrijorare la națională în cazul Răzvan Marin! Cădere la Empoli, rezervă în ultimele 3 etape, e în echipa „dezamăgirilor” din Serie A!
Ce veste! România scapă la EURO de unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume
JUCĂTORI
Ce veste! România scapă la EURO de unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
mishu_74
mishu_74  •  06 Decembrie 2023, 22:59

pai a fost si accidentat timp de vreo 5-6 meciuri...parca vad ca o sa inscrie inca vreo 15-20 de goluri pana la sfarsit si prin martie-aprilie o sa vedem iar titlu mare: soc, soc, soc, soc, Lewandowski nu va mai fi vandut, ba i s-a prelungit contractul....ring a bell cu Neymar sau Zidane? ca si pe Neymar l-ati dat plecat de la PSG de vreo 10 ori in 2 ani, iar Zidane era instalat deja la vreo 3 echipe din ligue 1 dupa titlurile vostre de soc si groaza.

teleleu_ionel
teleleu_ionel  •  06 Decembrie 2023, 17:58

L-a mancat undeva sa plece de la Bayern, dupa ce l-au ajutat sa-l depaseasca pe Gerd Muller... Exista karma.

1945sv0509
1945sv0509  •  06 Decembrie 2023, 17:41

O Jumatate de adevar de obicei se numeste minciuna.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează