INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Robert Lewandowski în degringoladă » AS anunță o veste proastă fix înainte de El Clasico, dar Barcelona are și mai multe griji în privința atacantului

Robert Lewandowski s-a accidentat. Foto: Imago Images
Robert Lewandowski s-a accidentat. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 27 februarie 2023 14:31 / Actualizat luni, 27 februarie 2023 19:44

Robert Lewandowski (34 de ani), atacantul Barcelonei, are doar două goluri marcate în campionat în ultimele 6 etape față de cele 13 reușite în primele 14 runde în La Liga. Căderea s-a văzut și duminică la înfrângerea cu Almeria, 0-1.

Barcelona n-a profitat de pasul greșit făcut sâmbătă de Real, 1-1 în derbyul madrilen, și s-a împiedicat la Almeria (0-1), doar al doilea eșec din acest campionat. 

A fost încă un meci pe sec pentru Robert Lewandowski, al cărui randament a scăzut drastic după Campionatul Mondial 2022. Chiar dacă, per total, și golurile sale au dus echipa catalană la 7 puncte deasupra lui Real Madrid.

Mai mult decât atât, atacantul polonez s-a accidentat, iar presa spaniolă scrie că va rata El Clasico, programat peste 3 zile.

Potrivit AS, Lewandowski a suferit o întindere la tendonul stâng și ar putea fi indisponibil timp de două săptămâni.

Iubita lui Istvan Kovacs, apariție de senzație: „Când știi ce vrei, nu accepți tot ce ți se oferă”
METROSPORT
Iubita lui Istvan Kovacs, apariție de senzație: „Când știi ce vrei, nu accepți tot ce ți se oferă”

Robert Lewandowski a marcat doar din penalty în Europa League

Dacă înaintea turneului final din Qatar polonezul avea aproape un gol marcat pe partidă în medie, 13 reușite în 14 etape, cu trei „duble”, acum atacantul venit de la Bayern găsește tot mai greu și mai rar drumul către plasa porților adverse. 

Lewandowski nu a mai punctat decât de două ori în ultimele șase runde din LaLiga, la 2-1 cu Betis, la Sevilla, și la 2-0 cu Cadiz, pe teren propriu! 

Și în Europa League i-a dispărut apetitul de gol, marcând numai dintr-un penalty în „dubla” cu Manchester United (3-4 la general), din play-off-ul optimilor de finală.

31 de goluriîn 31 de partide jucate a influențat Robert Lewandowski în acest sezon la Barcelona, cu 25 de reușite și 6 pase decisive. A ratat doar 5 partide ale catanilor

Cifrele lui Robert Lewandowski nu sunt suficiente pentru pretențiile Barcelonei

E adevărat că l-a scos din ritm și suspendarea pe trei etape ispășită în campionat, după eliminarea suferită contra Osasunei. Golurile din Cupa Regelui și Supercupa Spaniei, patru la număr, cu Ceuta, Betis și Real Madrid, n-au șters impresia că Lewandowski trece printr-o perioadă mai slabă.

Absența lui Pedri a contat și ea fundamental în adaptarea polonezului, ce n-a avut suficiente mingi în careu. După cum nici din benzi nu i-au venit centrări decât pentru lovituri de cap. Lewandowski a fost adus să rezolve dependența de Messi și să fie un marcator, transferul său fiind considerat strategic”, a explicat Mundo Deportivo. Dar cifrele sale nu sunt suficiente pentru pretențiile blaugrana și cele 45 de milioane de euro plătite.

Am făcut cel mai prost joc al sezonului, în special în prima repriză. Ne-au lipsit intensitatea și ritmul, iar mingea n-a circulat rapid. Nu am arătat pasiunea necesară pentru a câștiga meciul. 

- Xavi, antrenor Barcelona

Barcelona, fără 3 nume grele contra lui Real Madrid

 Barcelona va juca joi (22:00) pe terenul lui Real Madrid, în turul semifinalelor Cupei Spaniei, dar are mai probleme de lot. Pentru El Clasico, Xavi nu va putea conta pe 3 titulari: Pedri, Robert Lewandowski și Ousmane Dembele.

Citește și:

Amenințări desprinse din Cosa Nostra pe un stadion din Serie A!

Messi, epocal! A devenit al doilea jucător din istoria fotbalului european care face asta

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  27 Februarie 2023, 15:27

Mare prostie a făcut Laporta aducându-l pe Xavi! S-a lăsat păcălit de lobby-ul pe care toată lumea i l-a făcut, de ziceai că-i cel mai mare antrenor de pe planetă, deși el nu antrenase decât la cămile! A fost adus cu surle și trâmbițe și el ce-a făcut? Doi ani consecutivi în care a scos rapid Barca în afara Europei. A dat afară jucătorii care nu-i erau pe plac, aducând alții care nu confirmă. Mai nou, a tot încercat să scape cu disperare de Depay, preferând să joace cu niște eterni sterili precum Ansu și F. Torres. Barca joacă urât, la rezultat, câștigă chinuit, scrâșnit. Jucătorii au scăzut cam toți în randament. Să ai singurul șut pe poartă cu codașa Almeria abia în min.80?! Asta nu s-a mai întâmplat în ultimele decenii! Lewa e izolat, scos din ritm, nu are cine-i da o pasă utilă în adâncime, atunci când lipsește Pedri...

VanBasten
VanBasten  •  27 Februarie 2023, 15:22

Gigi Becali, daca Lewa ar fi jucat la fcsb: "Nu mai e Lewandovski pe care il stiam eu de la Bayern. Da, tata, gol cand ai ocazii. Eu te-am adus sa dai goluri nu sa te plimbi pe teren. Daca nu marcheaza nici cu Petrolul, trece pe banca de rezerve, Omrani e mai bun."

VanBasten
VanBasten  •  27 Februarie 2023, 14:35

Inca un argument ca Miculescu e noul Lewa.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează