INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANTRENORI

Cel mai curtat antrenor al Europei » Patru mari cluburi se luptă pentru el

Roberto De Zerbi, alături de Pep Guardiola Foto: Guliver/GettyImages
Roberto De Zerbi, alături de Pep Guardiola Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 28 februarie 2024 18:18 / Actualizat miercuri, 28 februarie 2024 18:40

Roberto De Zerbi, 44 de ani, în urmă cu mai mult de un deceniu jucătorul lui CFR Cluj, astăzi managerul lui Brighton și unul dintre cei mai la modă antrenori ai lumii fotbalului, are contract până în 2026 la clubul englez. Are oferte de la patru grupări continentale puternice. Nu oricine poate plăti însă clauza sa de reziliere.

Roberto De Zerbi avea 30 de ani când a venit la CFR. A rămas până în vara lui 2012 la Cluj, acela a fost sfârșitul carierei sale de jucător, pentru că nu a mai evoluat de atunci în prima ligă.

Presa catalană lansează „bomba”: răsturnare șocantă în interiorul Barcelonei!
SPANIA
Presa catalană lansează „bomba”: răsturnare șocantă în interiorul Barcelonei!

Pep Guardiola: „Roberto De Zerbi e printre cei mai influenți antrenori"

Astăzi, la 44 de ani, italianul e unul dintre cei mai buni văzuți antrenori ai lumii fotbalului. Ajuns la Brighton, după un deceniu ca tehnician, mereu mai sus de la un club la altul: Foggia, Palermo, Benevento, Sassuolo, Șahtior, Brighton.

Din 18 septembrie 2022 în Anglia, De Zerbi a impresionat. Cel mai mult, pe Pep Guardiola. „E printre cei mai influenți antrenori din ultimii 20 de ani. Nu există echipă care să joace precum a lui, e unică. Simțeam că va avea un impact major în Premier League, dar nu mă așteptam să se întâmple atât de repede", spunea managerul lui Manchester City înaintea unui duel direct, în sezonul trecut.

Și peninsularul ține mult la Guardiola. Roberto e un discipol al catalanului în vârstă de 53 de ani. I-a urmărit-analizat-descifrat mult timp jocul lui Pep și, având această bază, l-a creat pe său, mai agresiv, mai vertical.

35de meciuri are Roberto De Zerbi cu Brighton în acest sezon în toate competițiile: 16 victorii, 10 egaluri, 9 înfrângeri

Cine îl vrea pe Roberto De Zerbi: Chelsea, Manchester United, Bayern și Barcelona

În 2024, De Zerbi e pe lista marilor cluburi europene. Multe îl vor, patru l-ar lua serios în calcul pentru sezonul viitor. Chelsea e unul dintre ele. Proprietarul Todd Boehly l-ar vrea neapărat în vară, în locul lui Mauricio Pochettino.

Însă și Manchester United ar fi cu ochii pe el, așteptându-se ca Erik ten Hag să fie debarcat cel târziu la finalul actualei stagiuni.

Nu e dorit doar în Premier League. Pentru Bayern, ar fi al doilea în ordinea preferințelor. Xabi Alonso ar fi primul curtat după despărțirea de Thomas Tuchel, pe 30 iunie.

În cazul Barcelonei, peninsularul ar fi antrenorul preferat dacă pleacă Xavi, așa cum a anunțat pe 27 ianuarie.

Roberto De Zerbi are o clauză de reziliere de 15 milioane. Și poate crește!

Problema, mai ales pentru Barcelona: De Zerbi mai are contract cu Brighton până în 2026, având clauză de reziliere 15 milioane. Mai mult, clubul englez intenționează să extindă acordul cu RDZ și să-i fixeze o nouă clauză, mai mare, de 20 de milioane.

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Secretele duetului ideal » Ce îi face atât de puternici împreună pe Haaland și De Bruyne!
ANGLIA
Secretele duetului ideal » Ce îi face atât de puternici împreună pe Haaland și De Bruyne!
Jucătorul lui Juventus suspendat pentru pariuri dezvăluie: „Am început să mizez la 16 ani, apoi a devenit o maladie
ITALIA
Jucătorul lui Juventus suspendat pentru pariuri dezvăluie: „Am început să mizez la 16 ani, apoi a devenit o maladie"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează