INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PORTUGALIA

Roberto Martinez se află pe lista unei naționale de top din Europa » Unde ar putea ajunge fostul selecționer al Belgiei

Roberto Martinez se află pe lista Federației Portugheze de Fotbal.
Foto: Imago
Roberto Martinez se află pe lista Federației Portugheze de Fotbal. Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 07 ianuarie 2023 12:23 / Actualizat sambata, 07 ianuarie 2023 12:54

Tehnicianul spaniol Roberto Martinez (49 de ani) ar putea deveni noul selecționer al naționalei Portugaliei. 

Antrenorul iberic a demisionat în luna decembrie a anului trecut de la cârma naționalei Belgiei, după ce „dracii roșii” au fost eliminați încă din faza grupelor la Campionatul Mondial din Qatar. Roberto Martinez se află pe lista Federației de la Lisabona și este favorit la obținerea postului de selecționer al lusitanilor, informează cotidianul britanic Daily Telegraph. 

„Un mincinos!” » Ruptură totală între CFR Cluj și fotbalist: „E interzis în România! Gata, cerem rezilierea și despăgubiri”
CFR CLUJ
„Un mincinos!” » Ruptură totală între CFR Cluj și fotbalist: „E interzis în România! Gata, cerem rezilierea și despăgubiri”

În cariera de antrenor, Roberto Martinez a activat, la nivel de club, numai în fotbalul din Marea Britanie. În perioada februarie 2007 - iunie 2009, spaniolul a fost principalul formației Swansea, din Țara Galilor, grupare care evoluează însă în fotbalul din Anglia. 

Între iunie 2009 și mai 2013, Roberto Martinez a fost tehnicianul celor de la Wigan Athletic. Alături de „Latics” (n.r. termen din argoul limbii engleze, care face trimitere la clubul Wigan), Roberto Martinez a câștigat Cupa Angliei, în sezonul 2012 - 2013. 

Wigan Athletic a trecut atunci de Manchester City, scor 1-0, grație golului marcat de Ben Watson, în minutul 90. De menționat faptul că Wigan Athletic evolua, la momentul disputării partidei cu „cetățenii” în Championship, eșalonul al doilea al fotbalului britanic. 

Între iunie 2013 și mai 2016, Roberto Martinez a fost antrenorul celor de la Everton. Alături de „caramele”, Roberto Martinez a încheiat prima stagiune pe banca formației din Liverpool pe poziția a cincea în Premier League. În următoarele două sezoane, Everton, cu Roberto Martinez pe bancă, a terminat pe poziția a 11-a în Premier League. 

În perioada august 2016 - decembrie 2022, Roberto Martinez a fost selecționerul Belgiei. Cu el la cârmă, belgienii au câștigat medalia de bronz la Campionatul Mondial din 2018, organizat în Rusia. La Campionatul European din 2021, Belgia a fost eliminată în „sferturile” de finală de Italia, scor 1-2.

79 de meciuria înregistrat Roberto Martinez pe banca naționalei Belgiei. Bilanțul lui este: 56 de victorii, 13 remize și 10 înfrângeri

Jose Mourinho s-a aflat și el pe lista Federației Portugheze de Fotbal

Jose Mourinho (59 de ani), antrenorul celor de la AS Roma, s-a aflat și el pe lista posibililor înlocuitori ai lui Fernando Santos (68 de ani). 

Jurnliștii de la A Bola scriau, în decembrie 2022, că Federația portugheză ar accepta inclusiv ca Mourinho să ocupe ambele posturi în același timp: antrenor principal la AS Roma și selecționer al Portugaliei. 

Conducerea formației din capitala Italiei a exclus însă această variantă. 

Citește și:

Barcelona vrea să repete modelul lui Real Madrid » A pus ochii pe un puști de 17 ani din Brazilia!

Manchester United, victorie în fața lui Everton, în runda a treia a Cupei Angliei

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close