INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Roman Abramovic, investitor la rivala lui Chelsea » Afacerea care ar fi schimbat istoria Premier League

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 07 ianuarie 2019 12:12

Roman Abramovic (52 de ani) a vrut să cumpere Arsenal și Tottenham înainte de a investi la Chelsea Londra.

Miliardarul rus a avut-o pe Chelsea abia a treia pe listă, după ”tunari” și Tottenham. Doi experți de pe Wall Street au dezvăluit, în cartea The Club, că Roman a crezut că Arsenal nu este de vânzare.

Arsenal a câștigat ultimul titlu în Premier League în sezonul 2003-2004. Probabil că teribila secetă de trofee începută ulterior n-ar mai fi existat dacă Roman Abramovic i-ar fi cumpărat pe "tunari" în loc de Chelsea. S-ar fi scris altfel istoria fotbalului englez, susțin doi ziariști și foști experți de pe Wall Street în cartea The Club.

Miliardarul rus intenționa să preia un club din Londra și a pus ochii prima dată pe echipa lui Wenger. În 2003 a mandatat banca UBS să facă studiul valorilor economice, dar i s-a comunicat că Arsenal nu e de vânzare.

"Aici este mai urât decât la Omsk!"

Greșit, susțin cei de la The Sun, care îl citează pe fostul vicepreședinte al grupării, David Dein: "Dacă ne-ar fi oferit mulți bani ar fi putut cumpăra clubul". Abramovic s-a orientat apoi spre Tottenham și ar fi organizat și o întâlnire cu șefii lui The Spurs: "În ultimul moment însă, a abandonat total idea. De vină a fost o plimbare cu mașina prin zona stadionului White Hart Lane. «Aici e mai urât decât la Omsk», a comentat dezgustat și a ajuns la a treia variantă".

Chelsea a cucerit în noua eră 5 tituri în Premier, Ligă și Europa League. Dar din cauza șicanelor cu viza de Regat, Roman și-a luat cetățenie israeliană și caută acum cumpărător clubului. 

11,2 miliarde de dolari este, potrivit Forbes, averea lui Roman Abramovic. Al 140-lea bogat al lumii, primul în Israel și al 11-lea din Rusia

1,5 miliarde de euroa investit patronul rus în achiziții din 2003 la Chelsea. Plus aproape 3 miliarde E pentru salariile jucătorilor și ale managerilor

17trofee a cucerit echipa londoneză în cei aproape 16 ani de la preluarea de către Abramovici, 15 în Anglia. Arsenal a luat doar 4 Cupe și 4 Supercupe

Vezi și: 

Poveștile fotbalului: cum a reușit un fotbalist să se vândă singur pentru a-și salva clubul de la faliment

Playtech: ȘOC! Arma care poate distruge Rusia într-o singură zi. Este cea mai mare teamă a lui Putin în război


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează