INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHELSEA

Roman Abramovich, acuzat că a fraudat statul cu 2,7 miliarde de dolari + Șantaj cu o casetă video cu conținut sexual

Roman Abramovich, foto: Imago
Roman Abramovich, foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 15 martie 2022 10:44 / Actualizat marti, 15 martie 2022 11:36

Oligarh apropiat de toți președinții ruși din ultimii 30 de ani, Roman Abramovich a cumpărat Rosneft cu numai 250 de milioane de dolari în 1995, după o licitație aranjată, și a vândut compania petrolieră în 2005, cu 13 miliarde $, fraudând statul rus cu 2,7 miliarde.

În urmă cu câteva zile, întrebat la o conferință de sancțiunile guvernului britanic împotriva lui Chelsea, din cauza patronului apropiat de Vladimir Putin, Jürgen Klopp i-a întrebat pe jurnaliști: „Nu s-a îngrijorat nimeni când a venit Roman Abramovich la Chelsea, nu? Aceasta este greșeala societății noastre". 

Managerul lui Liverpool era revoltat de ce miliardarul rus a putut cumpăra clubul londonez, de ce i s-a permis, știindu-se sursa banilor oligarhului, pe axa Elțîn - Putin, președinții care l-au ajutat să se îmbogățească. 

Ultrașii ucraineni au izbucnit la adresa lui Mircea Lucescu: „Să plece!”
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Ultrașii ucraineni au izbucnit la adresa lui Mircea Lucescu: „Să plece!”

Procurorul general care-l ancheta pe Roman Abramovich, compromis cu o casetă cu conținut sexual 

BBC dezvăluie acum că Abramovich a fraudat statul rus cu 2,7 miliarde de dolari, descoperind un document din dosarul vânzării Rosneft. Magnatul a cumpărat cea mai mare companie petrolieră a Rusiei cu numai 250 de milioane, în 1995, după o licitație trucată, și a cedat-o un deceniu mai târziu, pentru 13 miliarde. De 52 de ori mai mult! 

Informația BBC a fost confirmată chiar de Yuri Skuratov, fostul procuror general rus. Acesta susține că avea probe pentru a-l acționa în justiție pe Abramovich, dar Boris Elțîn a hotărât să mute toate documentele la Kremlin, compromițându-l pe Skuratov cu o casetă video cu conținut sexual. 

„Era o schemă penală ce le-a permis participanților la privatizarea companiei să formeze un grup infracțional, care nu plătea guvernului prețul corect la achiziționarea companiilor", a declarat Skuratov.

Roman Abramovich, acuzat că a fraudat statul cu 2,7 miliarde de dolari + Șantaj cu o casetă video cu conținut sexual
Roman Abramovich, oligarhul rus care deține Chelsea, foto: Imago

Reprezentatul chinez a fost răpit 

Postul britanic de televiziune l-a acuzat pe Abramovich și pentru privatizarea Slavneft, altă companie petrolieră. Și atunci, licitația a fost aranjată. Abramovici se asociase cu alți oligarhi, însă avea ca rival un trust chinez, ce oferea dublu. Chiar înaintea încheierii tranzacției, asiaticii s-au retras, după ce unul dintre reprezentanții lor a fost răpit cum a sosit la Moscova. Și Abramovici a cumpărat Slavneft. 

Vladimir Milov, fost adjunct al ministrului energiei, a recunoscut că decizia a fost luată la cel mai înalt nivel al Rusiei. 

Oligarhii ruși au vrut să cumpere Barcelona și Real Madrid

Atât de mari erau averile și puterea oligarhilor ruși încât voiau să cumpere tot în fotbal. Plănuind și achiziționarea celor mai importante cluburi spaniole. 

Potrivit Marca, Alisher Usmanov, cu 11,5 miliarde de dolari în conturi, fostul președinte al Federației Internaționale de Scrimă, a fost acționar la Arsenal și sponsoriza și Everton. La un moment dat, a vrut să devină patronul Barcelonei, dar nu a putut. 

La fel s-a întâmplat și cu Vladimir Lisin, ex-președinte al Federației Internaționale de Tir, 13,2 miliarde $, care a întrebat: „Cât costă Real Madrid?". Și pentru el a rămas doar întrebarea. Ambele cluburi sunt deținute de socios, membrii cotizanți.

Citește și alte știri de sport: 

A uimit lumea sportului în culorile Ucrainei, dar acum șochează: „Sunt rus, îmi susțin președintele și țara”

Fostul acționar al lui Chelsea, discurs dur după ce londonezii au intrat în colaps: „Fanii ce legătură au cu faptul că Putin bombardează maternitățile din Ucraina?”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
masinameaeata
masinameaeata  •  15 Martie 2022, 16:19

Statul rus oricum a fost muult, muuult mai castigat, decat a fost statul roman. Ei macar au incasat 250 de milioane de dolari, la noi, cumpara cu 1(un) dolar. Asa ne spunea dupa 1989 nea Petrica Roman, ca toate fabricile noastre sunt energofage si trebuie vandute cu 1 $. Baietii destepti le-au luat pe 1$, le-au taiat si le-au dus la fier vechi si pe terenul fabricilor, au rasarit blocurile. Rusii sunt mult mai castigati ca ei si-au pastrat fabricile. Acum daca a vandut Rosnef-ul, cei care au platit atatia bani, vor retehnologiza fabrica si municitorii vor fi bine platiti. La noi, dupa taierea fabricilor si aruncarea lor la gunoi, au aparut problemele sociale, saracie, somaj, etc. Daca ar fi dat si la noi nu 152, dar macar 52 de milioane de $, nu mai taia fabrica si nu o mai ducea la fier vechi. Asa ca sa lasam politica altora si sa nu-i mai aratam cu degetul, ca ce privatizari pe nimic a facut Romania, este cu mult mai grav, decat ce au facut rusii. Daca va uitati jiji are o logica buna, cand spune ca a dat 1$ pe un jucator si nu joaca, dar pe cei care a platit milioane, ca sunt buni sau rai, aia trebuie sa joace. Cam asa a fost si la noi treaba cu privatizarea.

tororosso
tororosso  •  15 Martie 2022, 14:50

Aceleași fraude sau comis și la noi apărând brusc ca ciupercile noi oligarhi* ai României după 89. Hoteluri cumpărate cu preț de 1 cort de 4 persoane(vezi Poiana Bv) uzine ca St.Roșu la preț de 1 $ , terenuri sub evaluate cu 0,5 $ mp. Corupția un flagel mondial mai ales în statele fost comuniste . Oare câți din ei au făcut pușcărie sau li sau confiscat averile ? Nici unul și râd în pumn de naivitatea opincarilor care nu au avut proptele prin vechile securități și nu au putut fura . La Ruși se numesc oligarhi ,la noi lotri la drumul mare .

cordell.hull
cordell.hull  •  15 Martie 2022, 12:58

Trebuie sa fii prost sa umbli cu casete video

Vezi toate comentariile (3)
Comentează