INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Koeman, mesaj clar pentru tânăra speranță a Barcelonei: „Sunt dezamăgit de el” + Ce se întâmplă cu Philippe Coutinho, Pjanic și Umtiti

Ronald Koeman
Ronald Koeman

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 august 2021 14:43 / Actualizat vineri, 20 august 2021 16:03

Ronald Koeman (58 de ani), antrenorul Barcelonei, a ținut să clarifice mai multe lucruri în conferința de presă premergătoare meciului cu Atletic Bilbao.

Olandezul a comentat situația jucătorilor despre care s-a scris insistent în ultima perioadă că urmează să părăsească formația blaugrana.

Primul fotbalist adus în discuție de Koeman este Coutinho. Antrenorul catalanilor a anunțat că se va baza pe brazilian în noul sezon, chiar dacă nu l-a convocat nici pentru deplasarea la Bilbao.

„Philippe este în afara lotului pentru că mai are nevoie de o săptămână pentru a se antrena cu grupul înainte de a fi convocat. Mă bazez pe el pentru că este un jucător grozav. Poate fi important pentru Barcelona. A început să joace anul trecut, apoi a avut o accidentare. Chiar mă bazez pe Coutinho pentru acest sezon”, a spus Koeman, potrivit Mundo Deportivo

Lotul catalanilor pentru meciul cu Bilbao

Barcelona va deplasa un lot de 23 de fotbaliști la Bilbao, pentru confruntarea cu Athletic Bilbao. 

Neto, Dest, Piqué, Ronald Araujo, Sergio Busquets, Riqui Puig, Griezmann, Memphis, Braithwaite, Rey Manaj, Lenglet, Pedri, Jordi Alba, Sergi Roberto, De Jong, Emerson Royal, Eric Garcia, Inaki Pena, Demir, Nico, Gavi, Balde și Arnau Tenas sunt fotbaliștii convocați de olandez.

De la catalani lipsesc, Ansu Fati, Oscar Mingueza, Marc-Andre Ter Stegen, Ousmane Dembele, Aguero, Coutinho (accidentați), Pjanic și Umtiti (nu intră în planurile clubului).

Pjanic și Umtiti nu intră în planurile olandezului

Miralem Pjanic și Samuel Umtiti nu mai sunt doriți la club din cauza salariilor mari și a evoluțiilor slabe, iar Koeman nu i-a mai păstrat în lot. Barcelona face tot posibilul pentru a scăpa de cei doi.

Koeman e supărat pe Ilaix Moriba

Koeman a mai vorbit și de situația tânărului Ilaix Moriba, care a fost exclus din lotul catalanilor după ce a refuzat să-și prelungească contractul, forțând o plecare de la echipă.

Olandezul a ținut să-i transmită un mesaj fotbalistului de 18 ani în care îl sfătuiește să prelungească înțelegerea cu Barcelona.

„Am vorbit cu el acum două-trei săptămâni, mai mult ca persoană decât ca antrenor la Barça. Situația sa este oribilă. El este viitorul clubului, dar nu joacă sau este alături de noi. Cred că greșește. Sfatul meu este să se gândească bine, la vârsta lui banii nu sunt cel mai important lucru. 

Sunt dezamăgit de atitudinea lui. Ar trebui să îi pese mai mult de fotbal, decât de contracte. La 18 ani, banii nu pot fi atât de importanți”, a spus antrenorul catalanilor.

Vacanță pentru Pedri

Un alt subiect abordat de antrenorul Barcelonei a fost cel al mijlocașului Pedri. După ce a jucat 73 de meciuri sezonul trecut fără să aibă vacanță, Pedri a fost titular la Barcelona împotriva lui Real Sociedad, câștigat de catalani cu 4-2.

Acum, tânarul mijlocaș este convocat din nou în lotul lui Koeman pentru meciul cu Bilbao, după care va primi o vacanță, deoarece Ronald Koeman l-a convins pe Luis Enrique să nu-l cheme pe Pedri la meciurile naționalei din septembrie.

„Este adevărat că ne gândim la ce vom face cu Pedri de ceva vreme. Este adevărat că începând de mâine se va odihni două săptămâni. Am vorbit cu Luis Enrique, îi vom oferi două săptămâni de vacanță lui Pedri pentru că are nevoie de ea”, a declarat Koeman.

Citește alte știri despre fotbalul internațional:

Injecție financiară la Barcelona: suma uriașă împrumutată de club

Vedeta lui Manchester United care riscă să intre la pușcărie » Ce gest inconștient a putut face

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează