INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA - GETAFE 5-2

Imaginea meciului pe „Camp Nou” » Furia lui Koeman împotriva propriului jucător: l-a scos de pe teren și nici nu l-a băgat în seamă!

Articol de - Publicat vineri, 23 aprilie 2021 10:52 / Actualizat vineri, 23 aprilie 2021 11:36

Ronald Koeman (58 de ani), antrenorul Barcelonei, s-a înfuriat când Mingueza (21), deși era al treilea fundaș central, a sprintat în atac, lăsând spațiu liber în spate. L-a înlocuit imediat: „Sunt detalii tactice pe care trebuie să le învețe”.

Într-un meci câștigat în cele din urmă de Barcelona cu 5-2, cu Messi deasupra tuturor, „dublă” și assist, căpitanul renunțând la un posibil hat-trick pentru a-i da șansa lui Griezmann să marcheze din penalty în prelungiri, imaginea serii a oferit-o Ronald Koeman. 

Óscar Mingueza l-a înfuriat pe Koeman, iar antrenorul l-a schimbat imediat după ce a urlat la el. Și l-a ignorat, când tânărul fundaș în vârstă de 21 de ani a vrut să-l salute pe banca de rezerve.

Mingueza, „urechi” și lansare pe contraatac

Era minutul 74 pe „Camp Nou”. Barça avea 3-2, Getafe redusese scorul, și Mingueza i-a strecurat mingea printre picioare lui Kubo și a sprintat pe contraatac, ceea ce l-a enervat cumplit pe Koeman. Batavul a erupt, reproșându-i pe un ton dur cursa precedentă. Niciodată, ca al treilea stoper, nu trebuie să se lanseze în ofensivă, pentru că lasă zonă liberă în spate.

Cum s-a oprit jocul, tehnicianul l-a înlocuit cu Umtiti. Mingueza a ocolit terenul, apoi, pe bancă, l-a privit pe Koeman și i-a întins mâna. Koeman nici nu s-a uitat la el. I-a acceptat salutul în ultima clipă, doar după ce fundașul central l-a atins pe umăr. Însă tot cu privirea spre joc.

Imaginea meciului pe „Camp Nou” » Furia lui Koeman împotriva propriului jucător: l-a scos de pe teren și nici nu l-a băgat în seamă!
Koeman îl evită complet pe Mingueza

Koeman: „Poate că am exagerat puțin față de Mingueza”

La conferință, reporterii l-au întrebat pe Koeman dacă nu a fost prea aspru cu Óscar. „Poate că am exagerat puțin față de el. Are un sezon excelent. Unicul lucru pe care cred că trebuie să-l învețe tinerii este că, atunci când joci la Barça, trebuie să fii permanent concentrat în timpul partidelor”, a răspuns antrenorul.

Nu doar pe Mingueza l-a criticat: „Nici Pedri nu a fost la nivelul său. Nici Araujo”. A mai explicat ceva legat de Mingueza: „Au fost trei faze când noi jucam cu trei în spate, iar el s-a dus în atac. Sunt detalii tactice pe care trebuie să le învețe”. Nu ține supărare: „Am discutat cu Óscar la sfârșit și nu mai e nicio problemă”.

Citește și alte știri despre Barcelona:

Meci nebun pe Camp Nou » Două autogoluri, două penalty-uri și o „dublă” a lui Lionel Messi care a stabilit un nou record

Barcelona se opune curentului! Declarație oficială despre Super Ligă: „E necesară!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
toss
toss  •  23 Aprilie 2021, 13:30

cand gresea Langlet, nu facea din astea....

mandelu
mandelu  •  23 Aprilie 2021, 11:46

Asta cred ca nu a auzit de Chiriches,care e mult peste Beckenbauer si Belodedici ! Pentru el postul de fundas central e "undercover" ! Are o gramada de calitati de atacant ,nu ca ceilalti "sclavi" din aparare !!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează