INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Ministrul Sportului din Franța cere măsuri în cazul agresiunii lui Dimitri Payet: „Nu se poate așa ceva! Trebuie dictate sancțiuni”

Roxana Mărăcineanu (46 de ani), ministrul delegat responsabil cu sportul în Franța +5   FOTO
Roxana Mărăcineanu (46 de ani), ministrul delegat responsabil cu sportul în Franța

Articol de GSP - Publicat luni, 22 noiembrie 2021 10:40 / Actualizat luni, 22 noiembrie 2021 10:57

Roxana Mărăcineanu (46 de ani), ministrul delegat responsabil cu sportul în Franța, cere sancțiuni în cazul incidentului regretabil de la derby-ul Lyon - Marseille, întrerupt în minutul 4 după ce Dimitri Payet (34) a fost lovit cu o sticlă de apă în figură de către un suporter al gazdelor.

Meciul dintre Lyon și Marseille din etapa 14 a Ligue 1 a fost abandonat după ce unul dintre fotbaliștii oaspeților, Dimitri Payet, a fost victima unui act reprobabil comis de unul dintre fanii echipei gazdă.

În momentul executării unei lovituri de la colțul terenului, Payet a fost lovit în față cu o sticlă de apă, aruncată din zona contingentului dur al fanilor lui Lyon. „Centralul” Ruddy Buquet a decis întreruperea partidei, iar aproximativ două ore mai târziu meciul a fost abandonat, considerându-se că jucătorii nu sunt în siguranță.

Roxana Mărăcineanu, poziție fermă în cazul agresiunii lui Dimitri Payet 

Spre miezul nopții, Roxana Mărăcineanu, ministrul delegat responsabil cu sportul în Franța, a reacționat pe contul personal de Twitter. 

Ea a scris că „ce s-a întâmplat în Lyon este inacceptabil. Mă gândesc mai întâi la jucătorul agresat. Dimitri Payet are tot sprijinul meu. Avem nevoie de sancțiuni și de o conștientizare generală, imediată și radicală a tuturor celor implicați în fotbal”.

Roxana Mărăcineanu a adăugat că „nu poți lăsa jucătorii să fie atacați așa. Astfel de acte trebuie să rezulte cel puțin în oprirea automată a meciurilor”.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Dezastru după Gerrard! Rangers a primit 3 goluri într-o repriză și a fost eliminată în semifinalele Cupei Ligii

Răzvan Lucescu, reacție sinceră, după eșecul rușinos de azi: „Mereu se întâmplă așa”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (17)
bazinga
bazinga  •  22 Noiembrie 2021, 18:38

Da....Liberte...egalitte....fraternite!

celestyus
celestyus  •  22 Noiembrie 2021, 15:06
Postat de prapadlafcsb pe 22 Noiembrie 2021, 11:19

Cât de curând democrația din Belarus va fi una mult mai umană decât așa-zisa democrație franceza

Vezi ca fac curse gratuit cu avionul in perioada asta... go live the white russian dream !

andreif
andreif  •  22 Noiembrie 2021, 13:57

Curios cum GSP nu mai vrea fotbal ca cel de afara!!!!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează