INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BRAZILIA

S-a dopat de la 15 ani cu clenbuterol și EPO? O mărturisire șocantă: "Eu i-am făcut acele coapse impresionante lui Roberto Carlos!"

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 11 iunie 2017 09:57

Júlio César Alves, un doctor brazilian anchetat ani la rând de autoritățile braziliene pentru dopajul sportivilor, face o mărturisire șocantă într-o anchetă a postului german de televiziune ARD.

Ce a descoperit documente oficiale în care apare numele fostului campion mondial de la Real Madrid.

De două ori a apărut doctorul Júlio César Alves la televiziunea braziliană, vorbind în direct despre dopaj. O dată în 2002, chiar după turneul final din Japonia și Coreea de Sud. "Am peste 60 de sportivi importanți printre pacienți. Doi dintre ei sunt campioni mondiali", afirma acesta la acea vreme. Iar în 2013, din nou: "Tratez 25 de sportivi olimpici. Și doi de la «naționala» de fotbal". Și totuși, autoritățile din Țara Cafelei nu au făcut nimic.

Postul german ARD, care a lansat și bomba dopajului rus, a descoperit, în ancheta sa undercover, că Júlio César Alves e încă la fel de implicat în doping la cabinetul său din Piracicaba (oraș situat la 138 de kilometri nord-vest de Sao Paulo), după ce a fost lăsat să scape de toate investigațiile. El le-a mărturisit jurnaliștilor, care s-au prezentat ca impresari, filmându-l cu camera ascunsă, și ce le prescrie: clenbuterol și EPO. Se ocupă și de oxigenarea sângelui. Și ajută sportivii să păcălească și examenele doping.

" Roberto Carlos a venit la mine când avea doar 15 ani"

Mai mult. Alves dezvăluie și cine era unul dintre cei doi campioni mondiali din 2002: "Eu l-am tratat pe Roberto Carlos. A venit la mine când avea doar 15 ani. De atunci am lucrat cu el. Eu am creat, în timp, acele coapse impresionante ale lui Roberto Carlos". Cuvinte confirmate și de Eliane Pereira, fostă atletă braziliană de lot național, de 3 ori depistată pozitiv la testele doping:

"Am văzut un star al selecționatei de fotbal la cabinetul doctorului Alves. L-am rugat să se fotografieze alături de mine. Mi-a spus ceva misterios: «Sunt lucruri în viață despre unii cred că sunt manipulate»".

Actul ce demonstrează legătura lui Carlos cu doctorul Alves
De teama represaliilor, Eliane a refuzat să-i dea numele. Însă numele apare clar într-un document oficial descoperit de ARD. Un raport al procurorului general al statului Sao Paulo, Jose Reinaldo Guimaraes Carneiro, cu data de 21 august 2015, în care e evidențiat că Roberto Carlos a fost tratat de Júlio César Alves.

Inițial, procurorul Carneiro a dezmințit: "Nu-mi aduc aminte să fi existat suspiciuni împotriva lui Roberto Carlos". Când reporterii nemți i-au amintit de document, magistratul a replicat: "Nu știu ce s-a întâmplat cu acest caz, nu știu în ce stadiu este".

Roberto Carlos, acum în vârstă de 44 de ani, neagă acuzațiile care i se aduc

"Acuzațiile făcute de postul german ARD sunt iresponsabile și le resping categoric. Nu am folosit niciodată vreun artificiu pentru a-mi crea un avantaj față de colegii mei. Nu am întâlnit acel doctor în viața mea.

Le-am cerut avocaților să dea în judecată ARD. Trebuie să demonstreze aceste acuzații în fața judecătorului și publicului.

În documentar, se spune extrem de vag că «am fost văzut» la acel doctor în iulie 2002, când m-am întors în Brazilia după ce am cucerit Cupa Mondială pentru a participa la ceremoniile de la Brasilia. Apoi, am revenit la Madrid fără a ajunge nicio clipă la Piracicaba. În reportaj, nu există nicio dovadă că aș fi fost implicat în acest caz.

În întreaga mea carieră, peste douăzeci de ani, nu am fost depistat niciodată pozitiv. Am jucat la nouă cluburi din Brazilia, Italia, Spania, Turcia, Rusia, India și la «naționala» Braziliei. Am fost testat de multe ori. Dacă aș fi folosit substanțe interzise, s-ar fi descoperit"
Roberto Carlos, reacție pe pagina sa de Facebook

Cifrele lui Roberto Carlos

125 de selecțiia adunat la "naționala" Braziliei în 14 ani (1992-2006), pentru care a marcat 11 goluri

9 cluburia avut într-o carieră de 21 de ani (1991-2012); cel mai important, Real Madrid (1996-2007)

13 trofeea câștigat Roberto Carlos la Real Madrid, inclusiv 3 Ligi ale Campionilor

820 de meciurioficiale a disputat în carieră la echipele de club, înscriind 102 goluri

"Am tratat și sportivi din Spania, Belgia și Germania. Inclusiv fotbaliști profesioniști și cicliști din Turul Franței"
Júlio César Alves, doctor brazilian anchetat pentru dopaj

"Înaintea meciurilor, Comitetul Olimpic Brazilian făcea presiuni pentru a nu se face teste doping în afara competițiilor. Oficialii voiau doar medalii, fără a fi siguri că sunt curate"
Luis Horta, portughez, fost consultant ONU și consilier al Agenției Braziliene Antidoping

"Cred că doar cinci la sută dintre oficialii care efectuează testele doping la meciurile din campionatul brazilian sunt calificați să facă acest lucru. Mulți sunt fizioterapeuți, tâmplari sau dealeri de mașini"
Fost membru al echipei medicale care făcea teste doping în Brazilia

1 ana trecut de la ultimul test doping inopinat făcut de Agenția Braziliană Antidoping (3 iulie 2016), căreia i s-a ridicat în noiembrie trecut dreptul de a mai face examene doping

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
amicu
amicu  •  12 Iunie 2017, 00:03

Lua si baiatul niste anticracel si anticarcel rapid si voi i-ati sarit in cap.

jalabert
jalabert  •  11 Iunie 2017, 20:21
Postat de jalabert pe 11 Iunie 2017, 13:54

iar pe astronautul care a ajuns pe luna il chema laika

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sibelius
sibelius  •  11 Iunie 2017, 14:23
Postat de mmvv80 pe 11 Iunie 2017, 11:53

la fel a zis si luis amstrong ...

Se dopa trompetistul? Poate cu moonshine.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează