INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA

Șahtior - Dinamo Kiev 1-3. VIDEO + FOTO Mircea Lucescu a cucerit Supercupa Ucrainei, în ciuda tuturor calculelor!

Șahtior, campioana Ucrainei, și Dinamo Kiev, formația lui Mircea Lucescu și câștigătoare a Cupei, se întâlnesc astăzi, de la ora 21:00, în Supercupa Ucrainei. Partida nu e transmisă la TV în România, dar poate fi urmărită în format liveSCORE pe GSP.ro. +4   FOTO
Șahtior, campioana Ucrainei, și Dinamo Kiev, formația lui Mircea Lucescu și câștigătoare a Cupei, se întâlnesc astăzi, de la ora 21:00, în Supercupa Ucrainei. Partida nu e transmisă la TV în România, dar poate fi urmărită în format liveSCORE pe GSP.ro.

Articol de GSP - Publicat marti, 25 august 2020 18:09 / Actualizat marti, 25 august 2020 23:14

Dinamo Kiev, formația lui Mircea Lucescu, a câștigat Supercupa Ucrainei, după o finală cu Șahtior, scor 3-1. „Il Luce” a cucerit primul trofeu la nici o lună de la semnarea contractului. 

Mircea Lucescu pornea cu a doua șansă în fața fostei echipe. Fără 5 titulari în lot, bookmakerii dădeau șanse mici formației din capitală, dar iscusința tehnicianului român a răsturnat toate calculele.

Dinamo Kiev a deschis scorul în minutul 20, prin uruguayanul Carlos de Pena. Mijlocașul s-a înălțat și a reluat superb cu capul centrarea lui Sydorchuk. Formația lui Lucescu și-a dublat diferența în minutul 31. Gerson Rodrigues a reușit un gol magnific, pe contraatac, cu o „scăriță” de la 18 metri. Șahtior a replicat prin Junior Morais, fostul atacant de la Gloria Bistrița, în minutul 37.

Semifinalista Europa League a controlat partea secundă, dar posesia a fost una anostă, fără să ducă la ocazii importante de gol. Reușita a venit tot în poarta lui Pyatov. Spaniolul Fran Sol, introdus de Mircea Lucescu după pauză, a punctat în minutul 83 și a declanșat sărbătoarea la Kiev.

9 Supercupe ale Ucraineiare Dinamo Kiev în palmares. Cu triumful din această seară s-a distanțat de rivala Șahtior, care are 8 distincții

Mircea Lucescu, debut ideal

Mircea Lucescu a fost contestat vehement de fanii lui Dinamo Kiev. Grupările mai dure ale ultrașilor au protestat, au pus presiune pe conducere, dar antrenorul român nu a cedat.

Primele două meciuri din acest sezon pot însemna un pas important spre acceptarea din partea fanilor. Dinamo Kiev a câștigat la debutul în campionat, 4-1 în deplasarea de la Olimik Donetsk, iar astăzi și-a învins marea rivală, după o serie de 3 înfrângeri consecutive.

22 de trofeeare Mircea Lucescu în Ucraina. 21 de dintre ele cu Șahtior și Supercupa din această seară, cu Dinamo Kiev

Șahtior - Dinamo Kiev 1-3

VIDEO. Golul de 0-2, marcat de Rodrigues

VIDEO. Golul de 0-1, marcat de De Pena

Echipele de start 

Șahtior: Pyatov - Dodo, Kryvtsov, Bondar, Matviienko - Alan Patrick, Stepanenko - Tete, Antonio, Taison, Jr. Moraes
 Antrenor: Luis Castro 

Dinamo Kiev: Bushchan - Tymchyk, Syrota, Kediora, Karavaev - Sydorchuk - ROdrigues, Shaparenko, Buyalskyy, De Pena - Supriaga 
Antrenor: Mircea Lucescu

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Bayern Munchen, noul lider al coeficienților UEFA! CFR Cluj urcă spectaculos, dar e în spatele FCSB

Victor Lindelöf prinde hoțul! Cum a salvat fundașul lui Manchester United o bătrână de 90 de ani

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (150)
cneius
cneius  •  26 August 2020, 09:15

Bravo lui, o realizare care,poate, mai detensioneaza atmosfera ! Pyatov e "incredibil", chiar nu exista portari ucrainieni ?

roja.azul
roja.azul  •  26 August 2020, 09:07
Postat de catalynn pe 26 August 2020, 02:20

Cred ca ești puțin obosit deși nu ai mai rămas pana la ora asta de peste o saptmana :-))), nu de alta dar m-ai pierdut pe firul logicii ... Spui ca nu te interesează și nu ar trebui sa mă intereseze ce spun alții, OK cel puțin dpdv obiectiv ai dreptate (doar ca omul e rar capabil sa fie obiectiv) însă apoi aduci in discuție o afirmație a unui “neica nimeni” de acum 6 ani sugerând ca ar trebui sa mă intereseze totuși ce spunea despre mine. Deci pana la urma cum e: sa mă intereseze și atunci afirmația lui Valy e relevantă sau sa nu mă intereseze ceea de anulează și spusele omului!? :-))))

Ce vezi cand te uiti in oglinda? Daca nu-i ***, atunci e irelevant ce spune!:)))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

vladutz13
vladutz13  •  26 August 2020, 03:58

Mentinerea lui Pyatov titular la Sahtior de atata amar de vreme este unul din marile mistere ale fotbalului

Vezi toate comentariile (150)
Comentează