CAMPIONATE  ·  CRIMĂ

Salvadorianul Alfredo Pacheco a fost răpus de o rafală de gloanțe într-o benzinărie » Ucis pentru blaturi?!

Alfredo Pacheco, în 2009, cînd a fost împrumutat de FAS (El Salvador) la New York Red Bulls, în MLS
Alfredo Pacheco, în 2009, cînd a fost împrumutat de FAS (El Salvador) la New York Red Bulls, în MLS

Articol de - Publicat marti, 29 decembrie 2015 00:00

Cel mai selecționat jucător al țării sale, 86 de meciuri și 7 goluri, fundașul stînga fusese suspendat pe viață de federație în 2013 după ce a trucat 4 partide ale "naționalei" pentru mafia pariurilor.

Viața lui Alfredo Pacheco s-a oprit brusc și brutal pe 27 decembrie. Fostul internațional salvadorian, care împlinise 33 de ani în prima zi a lunii, locuia în Statele Unite alături de soție și de cei cinci copii, dar duminică era în vacanță în orașul natal: Santa Ana, 64 de kilometri nord-vest de capitala San Salvador.

A oprit într-o benzinărie, fără să observe că fusese urmărit. A văzut în ultima clipă mașina cu geamurile lăsate, dar n-a mai avut timp să reacționeze. O rafală de gloanțe s-a abătut asupra lui, trei l-au atins și i-au fost fatale. Alți doi prieteni au fost răniți grav.

Fundașul stînga evoluase 11 ani la "națională", era cel mai selecționat jucător, cu 86 de meciuri și 7 goluri. Dar, în 2013, a fost implicat într-un scandal imens de blaturi. El și alți 12 coechipieri au trucat 4 partide ale Salvadorului pentru mafia pariurilor și au fost suspendați pe viață de federație, excludere confirmată și de FIFA.

Se speculează că asasinii plătiți l-au omorît pe Pacheco tocmai pentru acele aranjamente. Unii dintre mafioți au pierdut atunci sume imense.

6.500de asasinate au fost înregistrate în 2015 în El Salvador, o medie de aproape 18 pe zi, cea mai mare din istoria celui mai mic stat din America Centrală

Și ei au fost asasinați

De-a lungul timpului, trei fotbaliști au fost omorîți de gloanțele ucigașilor plătiți. Ultimul, în urmă cu doar 19 zile:

  • ARNOLD PERALTA (10 decembrie 2015) - Internaționalul hondurian, 26 de ani și 26 selecții, a căzut secerat în parcarea unui mall din La Ceiba după ce cumpărase haine pentru bebeluș
  • ALBEIRO USURIAGA (11 februarie 2004) - Columbianul, 37 de ani, 15 selecții și un gol la "națională", era într-un nightclub din Cali; asasinat la ordinul banditului Valdez Marin, iubitul fostei prietene a lui Usuriaga
  • ANDRES ESCOBAR (2 iulie 1994) - Stoperul Columbiei, 51 de meciuri și un gol pentru "los cafeteros", a plătit pentru autogolul de la Mondial, la 1-2 cu SUA (foto); împușcat în cap la ieșirea dintr-o discotecă din Medellin de un hitman pe motocicletă

Supraviețuitorii

La sfîrșitul anilor 2000, într-un interval de numai trei luni, două nume importante ale fotbalului sud-american au fost victimele criminalilor revanșarzi. Dar, miraculos, au scăpat!

  • FERNANDO CACERES (1 noiembrie 2009) - Argentinianul, care avea 40 de ani (24 selecții, un gol) și care jucase contra României la 2-3 în "optimile" CM 1994, a fost atacat de 4 delincvenți la periferia Buenos Aires-ului. Au vrut să-i fure mașina și un glonț i-a pătruns în cap prin ochiul drept. S-a trezit după 8 săptămîni în comă, a fost paralizat și a început să meargă de curînd.
  • SALVADOR CABANAS (25 ianuarie 2010) - Paraguayanul, atunci în vîrstă de 30 de ani (44 selecții, 10 goluri), a fost împușcat în toaleta unui bar din Ciudad de Mexico. Trăiește și acum cu un glonț în cap! A revenit în fotbal, dar la un nivel mult mai mic.Ministrul sportului, surprins la mare într-o mașină pe cheltuiala Registrului Auto Român. O camera la Hotel Sport pentru cei din sistem e 30 de lei
Libertatea
Comentarii (2)
maistor_kokir  •  29 Decembrie 2015, 20:16

despre Escobar nu era vorba de asasini platiti, s-a dus ca prostu in clubul de noapte unde mergea mereu,imediat dupa acea cupa mondiala dezastruasa pt Columbia, niste banditi grei au inceput sa-l ia la mishto pt acel auto-gol, Escobar,orgolios ca un mare jucator, era chiar capitanul Columbiei,le-a raspuns urat acelor mafioti grei, si atat, l-au executat apoi fara mila , si nu l-au impushcat in cap, ci in corp de cel putin 6,7 ori ...

kilimanjaro  •  29 Decembrie 2015, 11:50

Daca la noi, echipele blatiste ar avea aun ac infipt in ch@r, hagi cu viitura lui s-ar transforma intr-o adunatura de arici :))))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
15:30 Documentar, Il Luce
Episodul 11 - Brescia Romena
TVR 1
17:00 Fotbal, Premier League
Liverpool - Burnley
Eurosport
17:30 Fotbal, Liga 1
Hermannstadt - FC Voluntari
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
18:00 Fotbal, La Liga
Osasuna - Celta Vigo
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
18:15 Fotbal, Serie A
Lazio - Sassuolo
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
19:30 Fotbal, Premier League
Sheffield Utd - Chelsea
Eurosport
20:30 Fotbal, La Liga
Valladolid - Barcelona
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
20:30 Fotbal, Serie A
Brescia - Roma
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
22:00 Fotbal, Premier League
Brighton - Manchester City
Eurosport
22:45 Fotbal, Serie A
Juventus - Atalanta
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
23:00 Fotbal, Serie A
Atletico Madrid - Betis
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1