INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

Ce sancțiuni a primit Fenerbahce, după ce duminică s-a retras de pe teren în minutul 1 al Supercupei

Jucătorii lui Fenerbahce au ieșit de pe teren în Supercupa cu Galatasaray / Foto: Imago +16   FOTO
Jucătorii lui Fenerbahce au ieșit de pe teren în Supercupa cu Galatasaray / Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 11 aprilie 2024 17:27 / Actualizat joi, 11 aprilie 2024 20:04

Fenerbahce a fost amendată cu 4 milioane de lire turcești (115.200 euro) și a pierdut la „masa verde” meciul cu Galatasaray în Supercupă, din cauză că s-a retras după golul rapid primit de la Icardi. Managerul Ahmet Ketenci, ce a luat decizia de a abandona disputa în semn de protest, a luat 2 luni suspendare și 15.000 euro amendă.

Fenerbahce și-a aflat azi decontul după ce duminică a părăsit terenul, în minutul 3 al Supercupei cu Galatasaray. Gruparea „galben-albastră" a primit o amendă de 4 milioane de lire turcești (circa 115.200 de euro) și a pierdut în fața „Cim Bom Bom"la „masa verde" (0-3) trofeul, adjudecat de liderul din Super Lig, care conducea cu 1-0 în momentul stopării jocului, după golul lui Mauro Icardi.

Argentinianul deschisese scorul cu un șut din unghi, fiind servit de Baris Yilmaz, în secunda a 50-a a derbyului, în care Fenerbahce a folosit echipa U19. Cei de la Galatasaray și-au aplaudat ironic adversarii în timp ce aceștia părăseau suprafața de joc.

+12 FOTO

Fener a scăpat de o pedeapsă și mai severă

Nu a fost însă unica sancțiune dictată de Comisia de Disciplină a federației de la Istanbul. Managerul Ahmet Ketenci, cel care a luat decizia de a scoate echipa de pe gazon, a primit două luni de suspendare din toate funcțiile deținute la club plus sancțiunea financiară de 520.000 de lire turcești (echivalentul sumei de aproape 15.000 de euro).

A amenințat că se va muta în alt campionat!

Fenerbahce a procedat în acest mod extrem, așa cum de altfel și anunțase înaintea Supercupei Turciei, în semn de protest față de Federație. Echipa de pe locul al doilea din Super Lig e de mai mult timp în război cu tot fotbalul turc.

Nu mai joacă două sezoane în Cupa Turciei

După ce jucătorii săi au fost atacați pe gazon de suporterii lui Trabzonspor, pe 17 martie, la sfârșitul meciului câștigat de „galben-albaștri" cu 3-2, clubul din Istanbul a convocat și o adunare extraordinară a membrilor, discutând inclusiv posibilitatea retragerii din campionat și mutarea în altă țară.

Decizia drastică a fost amânată în cele din urmă pentru la vară. Cu același prilej, s-a hotărât ca Fenerbahce să nu mai participe la viitoarele două ediții ale Cupei Turciei. Dacă va fi obligată s-o facă, atunci va concura cu formația de juniori U19.

Federația a tratat-o cu dispreț pe Fenerbahce

Fenerbahce solicitase amânarea Supercupei pentru a se putea pregăti mai bine de turul „sferturilor" Conference League de azi, cu Olympiakos. Ceea ce forul local (TFF) a refuzat. În același timp, a avut pretenția ca Supercupa să fie condusă de un arbitru străin și, din nou, TFF a refuzat!

Match Quiz CFR Cluj - FCSB

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul CFR Cluj - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

„În 5 ani vă întoarceți cu 50 de milioane!” » Un colos european l-a ratat pe Kylian Mbappe pentru 50.000 de lire: „Nu revenim! Tradu-i asta”
TRANSFER
„În 5 ani vă întoarceți cu 50 de milioane!” » Un colos european l-a ratat pe Kylian Mbappe pentru 50.000 de lire: „Nu revenim! Tradu-i asta”
Dezminte că ar pleca în vară pentru a fi managerul lui Liverpool. „Vă rog să opriți această poveste!”
PORTUGALIA
Dezminte că ar pleca în vară pentru a fi managerul lui Liverpool. „Vă rog să opriți această poveste!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (7)
mihai3332001
mihai3332001  •  11 Aprilie 2024, 20:36

Daca as fi presedintele SuperLigi le-as face o invitatie in campionatul romanesc ????

VardyParty
VardyParty  •  11 Aprilie 2024, 20:33
Postat de dobrin pe 11 Aprilie 2024, 20:12

Păi da... ca să vază lumea că e dăstui, nu e lipsă.

Respect! Pai ce, noi suntem d'aia cu lipsă??

dobrin
dobrin  •  11 Aprilie 2024, 20:12
Postat de VardyParty pe 11 Aprilie 2024, 18:35

Respect, Nea Gicule! Corect ieste: Galbenii-Albastriii (cu litere mari). Hai băieți!

Păi da... ca să vază lumea că e dăstui, nu e lipsă.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează