INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUSPICIUNI DE DOPAJ

Cu seringa în Primera » Primul nume al unei echipe de fotbal care a colaborat cu doctorul Fuentes

Articol de GSP - Publicat luni, 04 februarie 2013 00:00 / Actualizat luni, 04 februarie 2013 17:37

Presa spaniolă scrie că doctorul Eufemiano Fuentes, al cărui nume este strîns legat de sistemul de dopaj din  spatele performanţei lui Lance Armstrong si a altor ciclişti, a colaborat într-o perioadă şi cu echipa spaniolă  Real Sociedad.

Fostul preşedinte al grupării din San Sebastian, Inaki Badiola, a declarat ziarului As că, înaintea venirii  sale la echipă, conducerea anterioară a finanţat cu bani negri achiziţionarea de substanţe dopante. Badiola  susţine că numele echipei apărea şi în notiţele doctorului Fuentes. Fostul şef al clubului basc a mai spus că el a semnalat din 2008 aceste practici ilegale, dar că nu a obţinut reacţiile pe care le dorea, insinuînd că  Jose Luis Astiazaran (2001-2005) şi actualul preşedinte al ligii  profesioniste spaniole au tras nişte sfori pentru ca adevărul să nu fie aflat.

Badiola a adăugat că fostele conduceri ale clubului ordonau medicilor să cumpere medicamente considerate  dopante de pe piaţa neagră. El susţine că deţine un document care dovedeşte aceste plăţi. Medicamentele erau  administrate fotbaliştilor de doctorul Eufemiano Fuentes. Badiola a fost cel care a dat afară echipa medicală  pe care o considera pătată. Întrebat de ce nici un jucător de la Real Sociedad nu a fost prins dopat, Badiola a  spus că "medicii ştiau să ascundă dopajul la perfecţie. Se făceau doar teste de urină, în care nu se căuta  depistarea EPO".

Real Sociedad a fost foarte aproape de a cîştiga campionatul Spaniei în sezonul 2002-2003, dar Real Madrid a  trecut pe primul loc pe ultima sută de metri.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (21)
sibelius
sibelius  •  04 Februarie 2013, 18:02
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Inainte de Real, Ronaldo a trecut pe la doua echipe pe care nu le-as banui de legaturi cu dopajul, sau cel putin nu la nivelul practicat in Spania si Italia. De la venirea la Real Gelatul nu mi s-a parut mai bun decat inainte.

cimpanzeul_visiniu
cimpanzeul_visiniu  •  04 Februarie 2013, 17:09

urmează Cristiano...

robertino2
robertino2  •  04 Februarie 2013, 15:46
Postat de psyk3 pe 04 Februarie 2013, 13:12

urmeaza messi...

Cati bolnavi de ura pe aici. Sa-l acuzi pe Messi de doping, cand el alearga cel mai putin dintre toti. Lipsa creierului dauneaza grav sanatatii.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează