INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BRUGES - PAOK 1-0

Scandal monstru pe axa Grecia - Belgia. Echipa pregătită de Răzvan Lucescu a trimis plângere oficială la UEFA!

Fanii lui PAOK s-au ciocnit cu poliția belgană la porțile stadionului / Foto: Imago
Fanii lui PAOK s-au ciocnit cu poliția belgană la porțile stadionului / Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 12 aprilie 2024 16:35 / Actualizat vineri, 12 aprilie 2024 16:52

PAOK, echipă antrenată de Răzvan Lucescu, învinsă ieri (0-1) de FC Bruges, protestează pentru tratamentul fără precedent aplicat de forțele de ordine fanilor greci deplasați la turul „sferturilor” Conference League: „Poliția belgiană a arestat la întâmplare oameni cu bilete valabile, a făcut uz de gaze lacrimogene și tunuri cu apă”.

S-a lăsat cu scandal la deplasarea pe care PAOK a făcut-o în Belgia pentru partida din prima manșă a „sferturilor" Conference League. Echipa lui Răzvan Lucescu a fost bătută de FC Bruges (0-1), iar suporterii greci deplasați pe Jan Breydelstadion au fost tratați mizerabil și au avut chiar un comportament rasist.

Ca în Evul Mediu! Cum a fost bătut un jucător al lui Al-Ittihad de un fan al lui Al-Hilal în finala Supercupei!
ARABIA SAUDITĂ
Ca în Evul Mediu! Cum a fost bătut un jucător al lui Al-Ittihad de un fan al lui Al-Hilal în finala Supercupei!

Motiv pentru care azi clubul din Salonic a emis un comunicat oficial, prin care anunță că va depune plângere la UEFA și la Ambasada Greciei din Belgia după ura fără precedent a autorităților belgiene îndreptată către fanii eleni.

„Au uitat de ospitalitate și siguranță!”

„Ministerul Afacerilor Externe, al Protecției Civile, al Sportului, conducerea Poliției Elene și toate instituțiile relevante vor fi informate detaliat despre incidentele regretabile petrecute în afara arenei.

Poliția belgiană a arestat la întâmplare oameni cu bilete valabile, a folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă contra fanilor, dar a și făcut uz de violență oarbă asupra susținătorilor noștri în momentul în care aceștia au părăsit stadionul. Autoritățile și organizatorii jocului de la Bruges au uitat complet de toate noțiunile de ospitalitate și de siguranță.

„Polițiștii belgieni au fost chiar rasisți"

Atât fanii, inclusiv reprezentanți ai Guvernului grec și componenți ai familiilor jucătorilor, cât și 25 de membri ai staffului administrativ și de securitate ai lui PAOK, au devenit victime. Totul s-a întâmplat sub ochii celor trei reprezentanți ai poliției grecești.

Așteptăm ca cei vinovați să fie pedepsiți exemplar și să plătească pentru pagubele produse pe nedrept. În plus, îi așteptăm și pe colegii noștri de la FC Bruges să condamne comportamentul rasist al polițiștilor belgieni, care au aplicat grecilor un tratament ca împotriva unor infractori!".

Fiecare meci este diferit. FC Bruges are altă față atunci când joacă în deplasare. Vom beneficia de o atmosferă fantastică la Salonic. Nu e nimic decis, așa că, joia viitoare, am putea obține calificarea cu ajutorul fanilor noștri
Răzvan Lucescu, antrenor PAOK

Match Quiz CFR Cluj - FCSB

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul CFR Cluj - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Anunțul de ultimă oră pe care Horațiu Moldovan nu voia să-l audă. „Avem cel mai bun portar din lume!”
SPANIA
Anunțul de ultimă oră pe care Horațiu Moldovan nu voia să-l audă. „Avem cel mai bun portar din lume!”
Dennis Man, în luptă cu recordurile Seriei B în acest sezon de top. Noile statistici ce uimesc!
ITALIA
Dennis Man, în luptă cu recordurile Seriei B în acest sezon de top. Noile statistici ce uimesc!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează