CAMPIONATE  ·  OLANDA

Răzvan Marin implicat într-un scandal în Olanda! Totul se decide la UEFA

Răzvan Marin și Ajax vor reprezenta Olanda în play-off-ul UCL +38 FOTO
Răzvan Marin și Ajax vor reprezenta Olanda în play-off-ul UCL

Articol de - Publicat marti, 26 mai 2020 11:47

AZ Alkmaar, locul 2 în Olanda, la golaveraj, susține că a fost mai bună decât Ajax, câștigând meciurile directe. Pretinde să fie ea calificată în play-off-ul Ligii Campionilor, în locul echipei lui Răzvan Marin.

Olandezii încă se luptă cu propria federație. Nu acceptă decizia KNVB, care a anulat acest sezon de Eredivisie pe 24 aprilie (fără campioană, fără retrogradare și promovare), folosind clasamentul pentru calificarea echipelor în cupele europene. A hotărât ca Ajax, locul 1, cu același număr de puncte, dar cu golaveraj mai bun decât Alkmaar, să reprezinte Țara Lalelelor în play-off-ul Champions League. În timp ce AZ va juca în turul 2 preliminar CL.

AZ nu e de acord. Șefii săi consideră că echipa lor a fost mai bună în această stagiune, câștigând ambele meciuri directe (1-0 acasă, 2-0 în deplasare). Și au cerut la UEFA schimbarea ordinii: Alkmaar în play-off, Ajax în turul 2.

„UEFA ne-a prevenit și noi am informat AZ că nu se va schimba nimic", a declarat Jaap Paulsen, ofițerul de presă al federației batave. „Am fost transparenți, imparțiali și am respectat spiritul sportiv. Păstrăm clasamentul, Ajax rămâne prima".

Sunt șanse minime ca forul de la Nyon să răstoarne hotărârea KNVB. În Eredivisie, golaverajul e primul criteriu de departajare în cazul în care două formații sunt la egalitate de puncte.

VIDEO De ce crede Ștefan Nanu că juniorii din Olanda sunt mai bine pregătiți

FOTO. Imagini spectaculoase din întreaga lume, în timpul pandemiei de COVID-19

+39 FOTO

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:La o zi după asasinarea lui Emi Pian, peste 100 de capi, crema interlopilor din toată țara și din străinătate, s-au adunat la îndemnul unui influent interlop. Ce a urmat este de-a dreptul sfidător. Poliția s-a dus peste ei și...
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
20:30 BARAJ L1
Chindia - Mioveni
Look Plus, Telekom Sport și Digi
Program TV complet

Liga 1