INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Scandal politic în Primera Division între FC Sevilla şi FC Barcelona!

Jose Maria del Nido, Joan Laporta
Jose Maria del Nido, Joan Laporta

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 decembrie 2009 00:00

Scandalurile continuă, în ciuda Sărbătorilor de iarnă. Ultimul a avut loc chiar în Spania, între preşedinţii a două formaţii de top, relatează SPORT.


Jose Maria del Nido, preşedintele lui FC Sevilla, a lansat la postul naţional de radio al Spaniei un atac la adresa omologului său de la FC Barcelona, Joan Laporta: „Eu, fiind amic cu Juan [traducînd în spaniolă numele său catalan], consider că este o mare greşeală faptul că acesta a politizat FC Barcelona, folosind ideile sale politice, lovind în imaginea clubului. Fanii Barcelonei din Murcia, din Galicia, din Ţara Bască sau din Extremadura sînt cu siguranţă ruşinaţi de catalanismul obtuz afişat de Juan Laporta".

Laporta este cunoscut pentru susţinerea regiunii Catalunya, el susţinînd recent un referendum nerecunoscut de stat ce întreba locuitorii catalani dacă sunt de acord cu obţinerea independenţei pentru regiunea din nord-estul Spaniei.

Preşedintele FC Barcelona i-a dat o replică lui del Nido cu ocazia lansării cărţii "Barca - 6 trofee", ce sărbătoreşte cele 6 Cupe obţinute de campioana Spaniei în 2009 sub preşedinţia sa. Laporta nu a ratat şansa de a-l ironiza la rîndul său pe Del Nido, folosind o formă catalană a numelui său: „Îl simpatizez pe domnul Del Niu. Este un om cu o personalitate puternică, iar sub conducerea sa FC Sevilla a obţinut cele mai bune momente din istoria clubului. Dar nu intenţionez să polemizez cu el".

Cei doi preşedinţi au stat de multe ori împreună în lojele de pe Camp Nou şi Sanchez Pizjuan, iar în ianuarie cele două formaţii urmează să se întîlnească de trei ori, de două ori în Cupa Regelui şi o dată în campionat, totul în doar o săptămînă şi jumătate: pe 5, 13 şi 17 ianuarie se dispută cele trei partide. Rămîne de văzut dacă între timp cei doi preşedinţi se vor împăca.

Playtech: BOMBĂ! Ianis Hagi, umilit de Radu Banciu. Mesajul HALUCINANT al jurnalistului


Comentarii (6)
tepesvlad2004
tepesvlad2004  •  25 Decembrie 2009, 15:47

Pai eu stau in Madrid si nu se vb ca asta ar fi un asa scandal. La titlul care il puneti, in primul rand e un schimb de declaratii. Care a ascris reportajul asta , habar nu ai de nimic, mai bine te duci la culcare! Noapte buna!

 •  25 Decembrie 2009, 11:11

Nici macar aici in Spania nu s'a vorbit despre asa ceva.... din lipsa de inspiratie ne toarna noua gogosile astea intarite.... rusine

 •  25 Decembrie 2009, 11:10

nici macar aici in Spania unde ma aflu nu s'a vorbit despre asa ceva..... din lipsa de inspiratie ne toarna noua gogosile astea intarite.... ce rusine de ziar

Vezi toate comentariile (6)
Comentează