INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Noi dezvăluiri în „scandalul Barcelona”. „Nu au putut prezenta actele cerute pentru a explica tranzacțiile”

Noi dezvăluiri în ”scandalul Barcelona”. FOTO: Getty Images
Noi dezvăluiri în ”scandalul Barcelona”. FOTO: Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 12 martie 2023 15:13 / Actualizat duminica, 12 martie 2023 15:30

Procurorii spanioli susțin că Barcelona l-a plătit pe fostul vicepreședinte al Comisiei Tehnice a Arbitrilor pentru ca echipa să fie favorizată în competițiile din Spania.

„Cazul Negreira” devine tot mai amenințător pentru Barcelona. Clubul catalan i-a plătit 6,7 milioane de euro lui José Maria Enríquez Negreira, ex-vicepreședinte al Comisiei Tehnice a Arbitrilor spanioli, în perioada 2001-2018, și acest dosar nu va rămâne fără consecințe.

Dinamo - Poli Timișoara 1-1 » „Câinii” se califică dramatic în play-off-ul Ligii 2
DINAMO - POLI TIMIȘOARA 1-1
Dinamo - Poli Timișoara 1-1 » „Câinii” se califică dramatic în play-off-ul Ligii 2

„A ajutat Barcelona prin deciziile arbitrilor, influențând rezultatele”

Procurorii au acuzat oficial Barcelona, dar și doi foști președinți ai grupării, Sandro Rosell și Josep Maria Bartomeu, și alți doi foști directori importanți, Óscar Grau și Albert Soler. Autoritățile vorbesc de corupție în sport, susținând că l-au plătit pe șeful CTA pentru a favoriza echipa blaugrana.

„Prin președinții săi Rosell și Bartomeu, FC Barcelona a menținut un acord verbal secret cu denunțatul Enríquez Negreira. În calitatea sa de vicepreședinte CTA, acesta a ajutat FCB prin deciziile arbitrilor, influențând rezultatele competițiilor”, a sunat acuzația împotriva grupării catalane.

„Fără dovezi, acuzații nu vor putea fi condamnați”

Totuși, potrivit Marca, jurnalul madrilen consultând mai mulți avocați în „Cazul Negreira”, procurorii nu au dovezi care să susțină acuzație de corupție

„În întregul denunț, nu există nicio probă sau indiciu că Barcelona a cumpărat arbitrii. Și, fără probe, acuzații nu vor putea fi condamnați”, a declarat pentru Marca juristul spaniol Felipe Izquierdo.

Jurnaliștii iberici au amintit și alte acuzații contra clubului, erori administrative și fals în documente comerciale, și mai scriu că „Barcelona nu a putut prezenta actele cerute pentru a explica tranzacțiile cu Enríquez Negreira”. 

Avertizează că „scopul real al acordurilor dintre club și Enríquez Negreira le dă speranțe procurorilor”, care speră să găsească probe care să incrimineze clubul și în cazul corupției.

UEFA ar putea exclude Barcelona din Europa

Dacă va fi găsită vinovată, Barcelona ar putea fi pedepsită de UEFA. Într-un asemenea caz, riscă enorm. Chiar excluderea din cupele europene.

Citește și:

„Vindeți-l!” » Fanii au luat foc după ultima evoluție a lui Dennis Man

Criză totală la BBC din cauza „scandalului Lineker” » Directorul general se roagă de el să revină, dar a primit o ofertă de 3 ori mai mare!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează