INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INEDIT

Scandalul „gato” a îngenuncheat Brazilia! Dezastru de neimaginat în ultimul an

Neymar pe targă în Uruguay - Brazilia 2-0, foto: Imago
Neymar pe targă în Uruguay - Brazilia 2-0, foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 25 noiembrie 2023 15:12 / Actualizat sambata, 25 noiembrie 2023 16:23

La conferința de presă dinaintea „sfertului” cu Croația, de la CM 2022, ofițerul de presă al Braziliei a izgonit o pisică de pe podium într-un mod deloc elegant. De atunci, Selecao i-a mers cum nu se poate mai rău. 

Reprezentativa Braziliei traversează o adevărată criză. Poate cea mai severă de la acel 1-7 cu Germania, din „sferturile” Mondialului 2014.

Eliminare în „sferturile”Mondialului din Qatar, rezultate proaste în preliminariile CM 2026, accidentări pe bandă rulantă. Peste Selecao pare să fi dat un adevărat blestem, iar unii superstițioși susțin că se datorează unei pisici („gato” în portugheză)!

Ofițerul de presă al Selecao a izgonit pisica, aruncând-o cât colo

Totul s-a întâmplat pe 7 decembrie 2022, la Mondialul 2022, înaintea conferinței de presă a sud-americanilor dinaintea „sfertului” cu Croația.

O pisică și-a găsit să se cocoațe pe masa de pe podium, la care atacantul Vinicius jr luase loc și aștepta întrebările jurnaliștilor. Deși nu deranja pe nimeni, ofițerul de presă al Selecao a apucat-o de după gât și a aruncat-o cât colo. De atunci, a început coșmarul.

Selecao a fost eliminată de Croația în „sferturile” Mondialului din Qatar

Două zile mai târziu, marea favorită Brazilia a fost eliminată de Croația, după prelungiri și lovituri de departajare (5-2). Apoi, în martie și în iunie a pierdut două amicale de prestigiu, 1-2 cu Maroc, respectiv 2-4 cu Senegal, iar mai nou are mari probleme în preliminariile Mondialului 2026.

Un alt titular de la Real Madrid se plânge de atacuri rasiale » Ce i s-a întâmplat brazilianului în preliminariile CM 2026
BRAZILIA
Un alt titular de la Real Madrid se plânge de atacuri rasiale » Ce i s-a întâmplat brazilianului în preliminariile CM 2026

După un start promițător în calificări, 2 victorii, o remiză, Selecao a înregistrat trei în eșecuri la rând: 0-2 cu Uruguay, 1-2 cu Columbia și 0-1, acasă, cu marea rivală Argentina. Un meci presărat cu numeroase incidente și pe gazon, și în tribune.

Neymar, Vinicius și Rodrygo s-au accidentat în preliminariile CM 2026

Și mai sunt accidentările! Toți jucătorii de top au probleme de sănătate. Neymar (31 ani) a suferit o ruptură a ligamentului încrucișat anterior și a meniscului, în meciul Uruguay. Ceea ce înseamnă cel puțin 6 luni departe de gazon.

Vinicius junior, la rându-i, s-a lovit în partida următoare, cu Columbia. Altă absență pe termen lung. Iar Rodrygo a acuzat și el probleme de sănătate după eșecul în fața lui Leo Messi.

Carlo Ancelotti se lasă așteptat, Jose Mourinho zice că va rămâne la Real

Și încă ceva. Brazilienii susțin că l-au convins pe Carlo Ancelotti să preia Selecao începând din vară. Numai că tehnicianul Realului n-a spus absolut nimic deocamdată.

Mai mult, prietenul italianului, Jose Mourinho, susține că nu va pleca nicăieri dacă clubul îi va propune prelungirea contractului: „Numai eu am fost nebun să plec de la Real deși se dorea să rămân”.

VIDEO BRAZILIA - ARGENTINA 0-1. Vezi cele mai tari faze din duelul sud-american

Ten Hag va fi înlocuit de un antrenor care în 2013 era să moară pe bancă

Dinamo Kiev e liderul mondial al jucătorilor lansați din propria pepinieră » Cum stă Superliga

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
kakamaka
kakamaka  •  25 Noiembrie 2023, 21:53

Oare nimeni nu citeste ce scriu unii jurnalisti? Deci din cauza unui pisici tratate "rau" in 2022, Brazilia trece printr-o criza, incepand cu vestitul 1 : 7 impotriva Germaniei din... 2014!!! Felicitari! Grozava pisica, are efcete retroactive!

muzzi1
muzzi1  •  25 Noiembrie 2023, 20:55

atentie cum tratezi pisica! :D daca esti prost si o tratezi rau, se intoarce impotriva ta! de ce crezi ca pisica toarce? ca o tratezi bine! o tratezi rau, se inTOARCE! :D articol de doi lei, fix din cauza pisicii respectivi sunt brazilienii jos! nu ca au toti in cap numai figuri, neymarisme si tatuaje, bani, cluburi si gagici! pisica e de vina, i-a blestemat! pisica imblanita a vreuneia din mikeinbrasil! :D

Vezi toate comentariile (2)
Comentează