INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Scandalul LGBTQ continuă în Franța » Ministrul Sportului cere pedepsirea jucătorilor care au refuzat campania

Mostafa Mohamed e unul dintre fotbaliștii care a refuzat campania LGBTQ
Mostafa Mohamed e unul dintre fotbaliștii care a refuzat campania LGBTQ

Articol de - Publicat luni, 15 mai 2023 19:30 / Actualizat luni, 15 mai 2023 22:45

După ce patru jucători de la Toulouse - Nantes au refuzat să poarte tricouri cu numere în curcubeu, Amelie Oudea-Castera a atacat: „Fotbaliștii ar trebui să înțeleagă importanța unor asemenea campanii”. Ministrul sportului cerând sancționarea celor care au spus „Nu”. Dar antrenorul lui Rennes s-a opus: „Nu cred că ar trebui să existe o zi contra homofobiei în fotbal”. 

Etapa a 35-a din Ligue 1 s-a jucat sub semnul luptei împotriva homofobiei. La meciul Toulouse - Nantes, programat duminică, patru jucători, trei ai gazdelor, Aboukhlal, M. Diarra și Hamulic, unul al oaspeților, Mohamed, au refuzat să îmbrace tricourile cu numere în curcubeu în campania LGBTQ și au fost scoși din loturi de antrenori.

Amelie Oudea-Castera: „Ar trebui sancționați"

Astăzi, o zi mai târziu, ministrul francez al sportului a cerut pedepsirea acestora. „Ideea campaniei a fost de a trimite un mesaj simplu contra discriminării, un mesaj esențial într-o țară ca Franța, care apără și promovează drepturilor omului. De aceea, jucătorii care au spus «Nu» ar trebui sancționați”, a declarat Amelie Oudea-Castera la televiziunea France 3. „Fotbaliștii trebuie să înțeleagă importanța unor asemenea campanii”.

Alarmă cu bombă și bătaie în vestiar la un meci din Ligue 1 + jucători scoși din lot pentru că au refuzat campania LGBTQ
FRANȚA
Alarmă cu bombă și bătaie în vestiar la un meci din Ligue 1 + jucători scoși din lot pentru că au refuzat campania LGBTQ

Mostafa Mohamed a refuzat: „Nu ar fi fost posibil să particip”

Unul dintre cei care au refuzat, egipteanul Mostafa Mohamed (Nantes), a explicat decizia sa: „Eu nu am jucat în meciul Toulouse - Nantes. Nu doresc să intru cu nimeni în polemică, vreau doar să-mi clarific poziția. Respect diferențele dintre oameni, respect credința și toate convingerile oamenilor. 

Dar, ținând cont de rădăcinile mele, de cultura mea, de importanța convingerilor și a credinței mele, nu ar fi fost posibil să particip la această campanie”, a scris atacantul lui Nantes pe Twitter. Și el a fost amendat de club.

Bruno Genesio: „Nu e nevoie să demonstrăm constant”

În același timp, antrenorul unei alte echipe din Ligue 1, Bruno Genesio, de la Rennes, a declarat: „Personal, sunt împotriva oricăror forme ale discriminării. În fotbal, ca în viață, nu e loc pentru discriminare. 

Însă cred că noi suntem aici să jucăm fotbal și nu cred că ar trebui să existe o zi contra homofobiei. Toți înțelegem acest lucru, nu e nevoie să demonstrăm constant. Și pot fi o mulțime de alte motive pentru a avea tricouri diferite în fiecare săptămână”.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Laporta încă mai speră la Messi: „Am vorbit cu Leo. Cu tot respectul pentru Arabia Saudită, Barça e Barça. Și este casa lui Messi!”

Fostul căpitan al lui Manchester City a refuzat un salariu de 33 de milioane de euro: „Cea mai proastă decizie pe care am luat-o vreodată!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
inshallah
inshallah  •  16 Mai 2023, 14:42

Libertate de decizie ai doar in ce priveste ***, nu si daca doresti sau nu sa participi la o anumita campanie. e ilegal sa nu sprijini fatis ceva ce ti se impune. Penibil

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  16 Mai 2023, 11:26
Postat de dececartonaselegalbenebaneaza pe 16 Mai 2023, 00:14

Fereasca Domnul.....nu cred ca traiesc asa ceva. Nu poate fi adevarat. Granita dintre Pământ si Iad nu mai exista. Nu sunt habotnic, dar nu imi imaginam asa ceva acum 10-20 de ani. Pur si simplu acei minstri au distrus orice urma de Europa crestina

Exact, in 10 ani *** Dovada ca daca dai un deget dracului iti ia toata mana. Sincer, ma mir cum de ne au aprobat comentariile, ma mir foarte mult.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Broscutza_cu_gura_marE
Broscutza_cu_gura_marE  •  16 Mai 2023, 10:42

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează