INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SCHALKE - DORTMUND

Schalke - Borussia Dortmund, spectacol într-un nou episod din derby-ul Ruhr-ului » Patru goluri în Revierderby!

Schalke 04 - Borussia Dortmund/ foto: Guliver/Getty Images
Schalke 04 - Borussia Dortmund/ foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat sambata, 11 martie 2023 17:29 / Actualizat sambata, 11 martie 2023 23:05

Schalke 04 și Borussia Dortmund, au remizat, scor 2-2, în cel mai așteptat meci al zilei din Bundesliga. Derby-ul Bazinului Ruhr s-a încheiat spectaculos, cu un egal cu patru goluri marcate.

Venită după eliminarea din Champions League, Borussia a făcut un pas greșit și în campionat, obținând doar un punct din derby-ul cu rivala Schalke. 

Dortmund a condus de două ori, însă „minerii” au egalat de fiecare dată. Nico Schlotterbeck a deschis scorul pentru oaspeți în minutul 38, stabilind scorul pauzei. Egalitatea a fost restabilită în minutul 50, de Bulter, care a înscris din pasa lui Frey. Guerreiro a readus-o pe Borussia în avantaj în minutul 60, dar Schalke a mai găsit resurse pentru a forța egalarea și a făcut-o în minutul 79, grație lui Karaman.

FINAL » Schalke - Borussia Dortmund 2-2

Schalke - Borussia Dortmund, echipe de start:

Schalke: Farhmann - Brunner, Yoshida, Jenz, Matriciani - Aydin, Kral, Krauss - Martinez, Frey, Bulter
Antrenor: Thomas Reis

Borussia Dortmund: Meyer - Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Guerreiro - Can - Wolf, Bellingham, Malen, Bynoe-Gittens - Haller
Antrenor: Edin Terzic

Stadion: VELTINS-Arena
Arbitru: Marco Fritz

Informații despre rivalitatea Schalke - Borussia Dortmund

  • Schalke, înființată în 1904, era mândria minerilor din Gelsenkirchen. La 32 de kilometri distanță, în Dortmund, oraș renumit pentru industria oțelului, meciurile Borussiei erau principala atracție a muncitorilor, încă din 1909.
  • Primul meci a fost câștigat de „albaștri” cu 4-2. Schalke s-a impus și în următoarele două partide, cu 2-0, în 1926 și cu 7-2, chiar la Dortmund, un an mai târziu. Era începutul unei rivalități care avea să dainuie până în zilele noastre.
  • Pe 14 noiembrie 1943, în plin război, Borussia și-a trecut în cont prima victorie împotriva lui Schalke, care ajunsese deja la 6 titluri de campioană. A fost un 1-0 care a spart gheața, la18 ani și jumătate de la primul Revierderby. 
  • Ultimii ani au adus dueluri incredibile între Borussia și Schalke. În istorie a intrat un meci din noiembrie 2017. La Dortmund, galben-negrii au condus la pauză cu 4-0, dar partida s-a încheiat 4-4, după ce Naldo a reușit golul egalării în cel de-al patrulea minut de prelungiri.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Real Madrid a câștigat fără Benzema » Revenire de la 0-1 cu Espanyol, cu Vinicius în mare formă

FOTO Liverpool a tras toate gloanțele cu United » Înfrângere fără gol marcat cu ultima clasată

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează