INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Sediul și stadionul lui Bayern, percheziționate » Poliția germană cercetează o posibilă spălare de bani

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Articol de - Publicat sambata, 29 aprilie 2023 17:51 / Actualizat sambata, 29 aprilie 2023 20:08

Poliția suspectează o posibilă legătură între președintele onorific al lui Bayern Munchen, Uli Hoeness, și miliardarul rus Alisher Usmanov, ofițeri de la Oficiul Federal de Poliție Criminală percheziționând marți sediul și stadionul campioanei Germaniei.

Nu e liniște deloc la Bayern, tensiuni în teren și în afara lui în aceste zile fierbinți în care se poate decide titlul în Bundesliga. După ce au spus adio Ligii Campionilor și au cedat, cel puțin până mâine, primul loc în campionat, bavarezii au fost vizitați de polițiști. 

Marți, ofițeri de la Oficiul Federal de Poliție Criminală au percheziționat sediul lui Bayern Munchen, în cadrul unui dosar de spălare de bani deschis împotriva oligarhului rus Alisher Usmanov (69 de ani), prieten al lui Vladimir Putin.

Începe curățenia la Bayern! » 7 jucători pe lista plecărilor, dar se pregătesc două transferuri de calibru!
BAYERN
Începe curățenia la Bayern! » 7 jucători pe lista plecărilor, dar se pregătesc două transferuri de calibru!

Oligarhul Alisher Usmanov a transferat zeci de milioane

Miliardarul este bănuit că ar fi transferat între 2017 și 2022 bani proveniți din evaziune fiscală, fiind vorba de sume mari, de ordinul a zecilor de milioane de euro, scrie azi Gazzetta dello Sport, preluând informații din Bild. 

Agenții au vizitat și Allianz Arena pentru a căuta probe în cadrul anchetei, dar nu se știe exact ce anume vizau.

A primit bilete VIP la meciurile de top!

Un punct comun de legătură există între Hoenesee și Usmanov: e faptul că ambii se cunosc și locuiesc pe malul lacului Tegernsee, locul unde s-a mutat rusul după izbucnirea războiului din Ucraina și după ce toate celelalte bunuri i-au fost înghețate. 

Alisher a primit din partea președintelui onorific al lui Bayern bilete VIP pentru mai multe meciuri importante ale bavarezilor din Champions League, dezvăluie Bild.

Anchetatorii au precizat că Bayern nu este cercetată, ci doar reținută ca fiind în cunoștința faptelor și asimilată ca martor. Parchetul din Frankfurt a declarat la cerere că „autoritatea noastră nu efectuează nicio investigație, și nici nu prevede sancțiuni împotriva lui Bayern Munchen, a responsabililor sau a membrilor clubului. Investigațiile nu sunt încă finalizate”.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Un fotbalist U19 ucrainean al lui Șahtior Donețk a renunțat temporar la fotbal pentru a se înrola în armată

Nume surpriză pe lista lui Juventus, în cazul plecării lui Allegri. Fostul său jucător ar putea veni antrenor la vară

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează